Eeva Merger

Tarot- ja Enkelikortti tulkitsija

Marja Teittinen

Ennustaja, unien tulkitsija ja kaukoparantaja

Annika Koivu

Intuitiivinen tulkitsija

Ulla Anneli

Kvanttienergiahoitaja, henkinen auttaja ja kuuntelija

Agneta Vainio

Tulkitsija ja henkinen auttaja

Hannamari Lahtinen

Tulkitsija ja parisuhdeneuvoja

Sari Marjaana

Selvänäkijä, ennustaja ja meedio

Kati Laine

Tarot- ja enkelikortit, heiluri, intuitio ja kaukoparantaminen

Aada Ramsu

Ennustaja, joka tuntee riimut ja numerot

Serena Sirius

Tarot-tulkinnat, enkelikorttitulkinnat ja kaukoreikihoito

Seija Lahti

Selvänäkijä ja henkinen auttaja

Johanna Mäenpää

Selvänäkijä, ennustaja ja Tarot-tulkitsija

Aava Aalto

Numerologi ja selvänäkijä

Piia-Maria Alho

Meedio, selvänäkijä, parantaja ja parisuhdeneuvonta

Anne Kuosmanen

Selvänäkijä

Tiina Kallio

Astrologi ja parisuhdeneuvoja

Tarja Kronqvist

Selvänäkijä ja parantaja

Sanna Kujanen

Selvänäkijä, meedio ja unientulkitsija

Saara Rautio

Selvänäkijä

Siralli Hyvärinen

Selvänäkijä

Miina Valtonen

Selvänäkijä, meedio ja parantaja

Malla Törmälä

Selvänäkijä ja vanhanajan korteista ennustaja

Manta Tiihonen

Selvänäkijä ja parisuhdeneuvoja

Ilona Niittymäki

Selvänäkijä, meedio ja parantaja

Hannele Ranta

Selvänäkijä, tarot-tulkitsija ja unien tulkitsija

Eini Launonen

Tarot-tulkitsija, parisuhdeneuvonta, Reiki-energiahoidot

Tarja Suorsa

Tarot-tulkitsija ja selvänäkijä

Jouni Rapo

Selvänäkijä, parisuhdeneuvoja ja parantaja

Vera Valomeri

Parantaja ja henkisen kasvun opastaja

Näytä kaikki tietäjät

Kiinalaiset horoskoopit ja astrologia

Suomalaisille tutuksi tulleen länsimaisen horoskoopin rinnalla kiinnostusta herättää entistä enemmän myös itämaisiin uskomuksiin perustuva kiinalainen horoskooppi. Ehkä onkin aika siis laittaa myös tämä mielenkiintoinen aihe pähkinänkuoreen. Kiinalaiset horoskoopit ja astrologia avataan yksityiskohtaisesti eri osa-alueita tämän artikkelin edetessä. 

Kiinalaiset horoskoopit ja astrologia perustuu tietyn lyhyemmän ajanjakson sijasta pidempään, noin vuoden kestävään ajanjaksoon syntymävuosittain. Jokaisen merkin ajanjakso määritellään länsimaisen aurinkokalenterin sijasta kiinalaisella kuukalenterilla. Kiinalaisessa kuukalenterissa vuosi alkaa helmikuussa.

Tämä horoskooppimalli saattaa osasta ihmisistä tuntua selkeämmältä, kuin nousevia ja laskevia merkkejä vertaileva länsimainen horoskooppimme, koska sen mukaan ihmisen luonne rakentuu neljästä osasta: vuosieläimestä, kuukausieläimestä, päiväeläimestä ja tuntieläimestä. Kiinalaisessa horoskoopissa henkilöä kuvataan siis tietyn eläimen ominaisuuksilla.  Näitä eläimiä on yhteensä 12 ja ne ovat rotta, härkä, tiikeri, jänis, lohikäärme, käärme, hevonen, vuohi, apina, kukko, koira ja sika.

Kiinalaisen astrologian neljä osaa

Kiinalaisessa horoskoopissa pidetään tärkeimpänä ja ihmistä eniten kuvaavana syntymäeläintä, syntymävuotta. Sen uskotaan kuvaavan henkilön luonnetta ja hänen kohtaloaan kokonaisuudessaan. Syntymäeläimen myös uskotaan ratkaisevan täysin sen, miten henkilö asettuu suurempien kokonaisuuksien ja yhteiskunnan jäseneksi 

Kuukausieläimen luonteenpiirteet taas ratkaisevat sen, millainen on henkilön asema hänen perhekunnassaan, suhteessaan vanhempiinsa, sisaruksiinsa ja jopa lapsiinsa. Kuueläintään tarkkailemalla henkilö voi löytää myös uralliset vahvuutensa.

Päiväeläin kertoo henkilön sisimmästä minästä, millainen hän on kotinsa ovien sulkeuduttua, omassa rauhassaan. Päiväeläimen ominaisuuksista voi myös hyvin ennakoida, millainen henkilö olisi puolisona. Tämä onkin ehkä siksi tärkeäkin tarkkailtava elementti kumppanin valinnassa. 

Tuntieläin taas kuvaa henkilön sisintä, primitiivisiäkin tuntemuksia ja olemuksia, kuten esimerkiksi seksuaalisuutta. Tuntieläimen ominaisuudet pysyvät yleensä salassa muilta, kuin henkilöltä itseltään.

Kiinalaisen astrologian kumppanuudet

Eri eläintyypit jaotellaan kiinalaisessa horoskoopissa myös erilaisiin eläinpareihin, niiden keskinäisen dynamiikan mukaan. Näiden mukaan on mahdollista ennakoida esimerkiksi parisuhteen tai työkumppanuuden toimivuus. Eläinpareilla punnitaan rakkautta, ystävyyttä, haitantekijöitä ja jopa vihollisia.

Kiinalaisen astrologian elementit

Jotta asia ei olisi liian yksinkertainen, lisätään listaan vielä yksi kiinalaiseen horoskooppiin vaikuttava osio eli elementit. Länsimaisen astrologian tavoin henkilöt jaotellaan kiinalaisessakin horoskoopissa erilaisiin elementtiryhmiin, joita kiinalaisessa onkin neljän sijasta viisi. Kiinalainen horoskooppioppi kutsuu näitä taivaallisen rungon elementeiksi. Elementti vaikuttaa eläinmerkin tarkempiin luonteenpiirteisiin.
Nämä viisi elementtiä ovat tuli, vesi, ilma, maa ja metalli.

Miten kiinalainen astrologia toimii?

Jotta omaa kiinalaista horoskooppiaan voisi tulkita selkeästi ja loogisesti, on tärkeää omaksua ensin nämä perusopit. Tulkitseminen itsessään kenties helpointa käyttämällä hyväksi netistä löytyviä neljän pilarin laskureita. Erityisen tärkeää on myös muuttaa oma syntymäaika horoskoopin vaatimaan muotoon, koska kiinalaisessa ajanlaskussa aikamääreet ovat erilaisia kuin länsimaisessa. Osa-alueiden yhteensovittaminen on mielenkiintoista ja avartavaa työtä, joka antaa uusia ajatuksia jokapäiväiseen elämäämme.

Kerro meistä kaverille