Marja Teittinen

Ennustaja, unien tulkitsija ja kaukoparantaja

Saaga Koo

Tarot-tulkitsija ja selvänäkijä

Annika Koivu

Intuitiivinen tulkitsija

Ulla Anneli

Kvanttienergiahoitaja, henkinen auttaja ja kuuntelija

Agneta Vainio

Tulkitsija ja henkinen auttaja

Hannamari Lahtinen

Tulkitsija ja parisuhdeneuvoja

Sari Marjaana

Selvänäkijä, ennustaja ja meedio

Kati Laine

Tarot- ja enkelikortit, heiluri, intuitio ja kaukoparantaminen

Aada Ramsu

Ennustaja, joka tuntee riimut ja numerot

Serena Sirius

Tarot-tulkinnat, enkelikorttitulkinnat ja kaukoreikihoito

Johanna Mäenpää

Selvänäkijä, ennustaja ja Tarot-tulkitsija

Aava Aalto

Numerologi ja selvänäkijä

Piia-Maria Alho

Meedio, selvänäkijä, parantaja ja parisuhdeneuvonta

Anne Kuosmanen

Selvänäkijä

Tiina Kallio

Astrologi ja parisuhdeneuvoja

Tarja Kronqvist

Selvänäkijä ja parantaja

Sanna Kujanen

Selvänäkijä, meedio ja unientulkitsija

Saga Malmi

Ammatillinen valotyöntekijä, tarottulkitsija ja näkijä

Saara Rautio

Selvänäkijä

Siralli Hyvärinen

Selvänäkijä

Miina Valtonen

Selvänäkijä, meedio ja parantaja

Malla Törmälä

Selvänäkijä ja vanhanajan korteista ennustaja

Manta Tiihonen

Selvänäkijä ja parisuhdeneuvoja

Ilona Niittymäki

Selvänäkijä, meedio ja parantaja

Hannele Ranta

Selvänäkijä, tarot-tulkitsija ja unien tulkitsija

Eini Launonen

Tarot-tulkitsija, parisuhdeneuvonta, Reiki-energiahoidot

Tarja Suorsa

Tarot-tulkitsija ja selvänäkijä

Jouni Rapo

Selvänäkijä, parisuhdeneuvoja ja parantaja

Vera Valomeri

Parantaja ja henkisen kasvun opastaja

Angelika Rosewood

Numerologi, Reiki-energiahoitaja ja unien tulkitsija

Näytä kaikki tietäjät

Opi tähtitaivaan enteistä astrologian perusteet

ASTROLOGIAN PERUSTEET

Astrologista sanastoa:

  • astrologinen kartta = tähtikartta = syntymäkartta = horoskooppi
  • synastria = karttavertailu = parisuhdeanalyysi
  • planeettaohitukset = transiitit = elämäntilanne katsaus = ennuste = tulevaisuus

Astrologian historia

Astrologian käsitetään saaneen ensimmäisiä muotojaan Kaksoisvirranmaan varhaiskulttuureissa. Jo noin 2870 eKr. kuningas Argoksen ollessa hallitsijana papit tutkivat tähtitaivasta. He tekivät havaintojensa pohjalta ennusteita ja huomasivat planeettojen liikkeissä säännönmukaisia tapahtumia. 1400 – 1500-luvuilla astrologiaa käytettiin kohtalon ennustamiseen sekä erilaisille hankkeille sopivan ajankohdan etsimiseen. Hoviastrologeilla oli vaikuttava asema, ja kirjapainotaidon kehityttyä ilmestyi myös kansanomaisia kalentereita.

Nykymuotoinen, tähtikarttaan pohjautuva astrologia kehittyi Englannissa 1600 – 1700-luvuilla. Amerikassa 1960-luvun vaihtoehtoliikkeet vauhdittivat astrologian käyttöönottoa. Syntyi niin sanottu psykologinen astrologia. Ihmisen tähtikartta otettiin käyttöön terapeuttisena välineenä, jolla pystyttiin tutkimaan luonnetta ja kohtaloennustetta.

Astrologian vastainen ajattelu kasvaa samassa tahdissa astrologiaharrastuksen kanssa. Siksi haluan selvittää, mistä länsimaisessa astrologiassa on kyse. Yleisin väärinkäsitys liittyy kiintotähdistöön, jolla on samankaltainen eläinrata kuin astrologiassa. Monet astronomit ovatkin saaneet siitä vauhtia astrologian vastaisiin artikkeleihin. On kyse kahdesta eri asiasta. Astronomia on taivaankappaleiden ja tähtien tutkimista. Astrologia puolestaan tutkii elämää ja sen rytmejä suhteessa planeettojen liikkeeseen.

Astrologian perusteita

Astrologian avulla voidaan tehdä nopeasti luonnekuva ihmisestä, jonka syntymäpaikka ja -aika sekä kellon aika ovat tiedossa. Tähtikartta on apukeino, jolla kunkin ongelmat ja kohtalo ovat paremmin tunnistettavissa. Kartasta on hyötyä myös lahjojen, taipumusten ja ongelmien kuvailemisessa.  Astrologisen kartan avulla voimme oppia enemmän itsestämme. Miksi olemme toistuvasti tietynlaisissa tilanteissa, mitä teemaa käymme tiedostamatta läpi? Mitä pitää oppia, kohdata ja selvittää elämässämme? 

Syntymäkartan avulla voi nähdä kunkin arkkityyppiset tilanteet ja odotukset. Usein asenne johonkin toimintatapaan on olemassa jo ennen varsinaista kokemusta. Vaikean aspektin tietoinen toteutus helpottaa monesti tietyn elämänalueen alitajuisia ja ongelmallisia ilmiöitä. Oman asenteen ymmärtäminen auttaa näkemään, mistä on kysymys. Kukin voi muuttaa vain sen, minkä on ominut tai hyväksynyt itselleen.

Ajan laadun määrittäminen

Kunkin ihmisen mennyttä, nykyistä ja tulevaa elämäntilannetta voidaan tarkastella planeettojen sijainnin ja oman syntymäkartan avulla. Transiitiksi kutsutaan tapahtumaa, jolloin jokin planeetta, Aurinko tai Kuu tekee kiertoradallaan tietynlaisen kulman (aspektin) syntymäkartalla oleviin taivaankappaleisiin tai kartan kulmiin.

Planeettataulukosta näkee, missä merkissä kukin niistä on ja missä asteessa. Joitakin planeettaohituksia pidetään hyvinä ja onnistumista tuottavina, toisia taas jarruttavina ja ongelmallisina. Transiitit ilmoittavat tapahtumista ja ihmisessä tapahtuvista psykologisista muutoksista. Ne kuvaavat myös tiettyjä teemoja, oppiläksyjä ja suuntia, joita ihminen kohtaa tiettynä ajanjaksona.  Kaikki eivät koe transiittia samalla tavalla, vaan oman kartan osoittamilla teemoilla.

Astrologinen parisuhdeanalyysi

Kahden eri ihmisen karttavertailua kutsutaan synastriaksi. Sen avulla voi kartoittaa suhteen laadun ja siinä olevat painotukset. Rakkaussuhteessa sopiva ihminen voi laukaista vahvoja alitajuisiin toiveisiin ja odotuksiin perustuvia projektioita. Esimerkiksi Aurinkojen sijaintien yhteensopivuus ilmoittaa, miten kahden ihmisen perusenergiat sointuvat toisiinsa. Yhteensopivuus ei kerro kaikkea, sillä kartassa on paljon muitakin tekijöitä, jotka kertovat suhteen laadusta. 

On syytä tarkastella molempien karttojen Kuuta, Venusta ja Marsia sekä sitä, miten ne projisoituvat toisiinsa. Myös niiden sijoittuminen kummankin osapuolen kartassa on tärkeää.

Kirjoittanut: Tiina Kallio

Ammattitaitoinen astrologi voi auttaa!

Summary
Author
Kerro meistä kaverille