Ulla Anneli

Kvanttienergiahoitaja, henkinen auttaja ja kuuntelija

Agneta Vainio

Tulkitsija ja henkinen auttaja

Hannamari Lahtinen

Tulkitsija ja parisuhdeneuvoja

Sari Marjaana

Selvänäkijä, ennustaja ja meedio

Bea Blohm

Selvänäkijä

Kati Laine

Tarot- ja enkelikortit, heiluri, intuitio ja kaukoparantaminen

Aada Ramsu

Ennustaja, joka tuntee riimut ja numerot

Helena Tiira

Kaukohoidot, Reiki-energia ja korttien viestit

Serena Sirius

Tarot-tulkinnat, enkelikorttitulkinnat ja kaukoreikihoito

Seija Lahti

Selvänäkijä ja henkinen auttaja

Anni Marketta

Kaukoparantaja ja ennustaja

Johanna Mäenpää

Selvänäkijä, ennustaja ja Tarot-tulkitsija

Aava Aalto

Numerologi ja selvänäkijä

Niina Maarit

Intuitiivinen selvänäkijä, Tarot-tulkitsija ja unien tulkitsija

Piia-Maria Alho

meedio, selvänäkijä, parantaja

Tiina Kallio

Astrologi ja parisuhdeneuvoja

Tarja Kronqvist

Selvänäkijä ja parantaja

Sanna Kujanen

Selvänäkijä, meedio ja unientulkitsija

Saga Malmi

Ammatillinen valotyöntekijä, tarottulkitsija ja näkijä

Saara Rautio

Selvänäkijä

Siralli Hyvärinen

Selvänäkijä

Suvi Lempinen

Tarot-tulkitsija ja selvänäkijä

Miina Valtonen

Selvänäkijä, meedio ja parantaja

Malla Törmälä

Selvänäkijä

Manta Tiihonen

Selvänäkijä ja parisuhdeneuvoja

Ilona Niittymäki

Selvänäkijä, meedio ja parantaja

Hannele Ranta

Selvänäkijä, tarot-tulkitsija ja unien tulkitsija

Eini Launonen

Tarot-tulkitsija, parisuhdeneuvonta, Reiki-energiahoidot

Tarja Suorsa

Tarot-tulkitsija ja selvänäkijä

Jouni Rapo

Selvänäkijä, parisuhdeneuvoja ja parantaja

Vera Valomeri

Parantaja ja henkisen kasvun opastaja

Angelika Rosewood

Numerologi, Reiki-energiahoitaja ja unien tulkitsija

Näytä kaikki tietäjät

Tamara Maunonen ja Tamaran kirja

Tamara Maunonen oli suomalainen selvänäkijä ja koko kansan näkijä. Hänellä oli näkijäpalsta Jaana-lehdessä ja Hymy-lehdessä. Hän vastaili ihmisten kysymyksiin myös kasvokkain, sekä kirjeitse.

Maunonen välitti myös parantavaa voimaa. Tamaran kirja sisältää teokset Kertomus elämästäni ja Kuukausi elämästäni. Se on katsaus Maunosen työhön selvänäkijänä sekä hänen henkilökohtaisiin mietteisiinsä.

Sukurasite tai auttamisen lahja

Maunonen kertoo, että hänen isoäitinsä oli kylän pidetyin nainen, jolle kerrottiin ilot ja surut. Wikmanin mammaan saattoi aina luottaa. Hänet tunnettiin myös Nummelan mammana. Paljon oli niitä, jotka saivat häneltä lohtua suruihinsa.

Mamma antoi ruokaa mustalaisille, mitä jotkut paheksuivat. — Antajan käteen Jumalakin antaa, hän oli tokaissut. Kukaan ei ole arvokkaampi toista. Tamara kertoo lapsuudestaan Helsingissä ja vaikeista vuosistaan Lapissa. Perheen (13 lasta) toimeentulo oli usein vaakalaudalla. Se näki joskus nälkääkin.

Lapista lähtö ja myöhempiä vaiheita

Hänestä tuli usean lapsen yksinhuoltaja. Tie vei Jyväskylään. Kerran ruokarahat löytyivät hautausmaalta vastauksena Tamaran rukoukseen. Tytöt pelkäsivät, että heidät nauretaan koulusta ulos, kun vaatteet olivat niin huonot.

Tamara yritti kouluttautua kevyeen työhön, kun oli sairaalloinen, mutta siihen ei tullut lupaa. Maunonen aloitti työnsä parapsykologian saralla kuin huomamatta. Ihmiset vain hakeutuivat hänen luokseen.

Jatkuva asiakasvirta ja auttajan sydän

Kirja Kuukausi elämästäni kuvaa sitä, mitä oli selvänäkijän työ. Maunonen on itsekin kirjoittanut tapahtumia ylös päiväkirjanomaisesti. Kun ihmiset kyselivät häneltä, mitä hän tekee työkseen, oli naurahtaen annettu vastaus: ”Jotainhan sitä joutilas työkseen tekee.” Sitä kun on vaikea selittää, lyhyesti.

Milloin puhelin, milloin ovikello soi. Pyydetään katsomaan kadonneita eläimiä ja tavaroita kissasta sormukseen. Pyydetään parantavaa voimaa syövän voittamiseen. Osa parani pikkuhiljaa, kun sähkövirran kaltainen voima virtasi parannettavaan joko puhelimitse tai paikan päällä.

Selvänäkö- ja parantamiskyky

Tamara Maunonen tunnettiin selvänäkö- ja parantamiskyvyistään. Hän uskoi jälleensyntymiseen, koska vaistonvaraisesti muisti elämänsä 1400-luvulta. Meediot kertoivat siitä keskenään samoin, yksityiskohtia myöten. Hän on elänyt myös Atlantiksella.

Maunosesta jälleensyntyminen oli itsestäänselvää. Tyttärenpoika oli tokaissut puhumaan opittuaan, että he ovat eläneet mummin kanssa ennenkin yhdessä. Tamara koki, että näkijänkyky kuului hänen elämäänsä kuin korvat päässä. Se oli niin luontaista.

Lopuksi

Maunonen oli uskonnollinen ihminen. Hän oli kasvanut uskonnollisessa kodissa ja uskoi Jumalaan. Rukouksella ihminen saattoi hänestä auttaa itseään tai toisia sekä suojata itsensä. Kristinuskoa hän piti rakkauden uskontona. Hänelle usko(nto) oli elämän tapa. Eikä jotain monimutkaista.

Selvänäkeminen ei merkinnyt ajatusten lukemista. Se oli aistimuksia, joka päivä. Yksinäisyys vaikutti olevan suomalaisten yleisimpiä ongelmia kaikissa ikäryhmissä. Rakkauden sotkuja oli aina vain. Uskottomuutta tuli välttää. Ratkaisuja sai, kun pyysi, rukoilikin.

Tamara Maunonen oli elinaikanaan tunnetuimpia suomalaisia selvänäkijöitä. Hän koki, että palvelemalla ihmisiä voi palvella Jumalaa. Kyse ei ollut pahoista hengistä tai niiltä kyselemisestä. Hän aisti sen minkä aisti, sekä kertoi sen eteenpäin. Kukaan ei ole kaikkitietävä, ei hänkään sitä ollut.

Summary
Article Name
Tamara Maunonen ja Tamaran kirja
Description
Tamara Maunonen oli suomalainen selvänäkijä.
Author
Kerro meistä kaverille