Aada Ramsu

Ennustaja, joka tuntee riimut ja numerot

Helena Tiira

Kaukohoidot, Reiki-energia ja korttien viestit

Kaisa Koskinen

Tunnetyöskentely, ennustaminen ja selvänäkö

Serena Sirius

Tarot-tulkinnat, enkelikorttitulkinnat ja kaukoreikihoito

Seija Lahti

Selvänäkijä ja henkinen auttaja

Anni Marketta

Kaukoparantaja ja ennustaja

Johanna Mäenpää

Selvänäkijä, ennustaja ja Tarot-tulkitsija

Aava Aalto

Numerologi ja selvänäkijä

Niina Maarit

Intuitiivinen selvänäkijä, Tarot-tulkitsija ja unien tulkitsija

Agatha Seine

Selvänäkijä

Irene Purhonen

Tarot-tulkitsija, parisuhdeneuvoja, reikihoitaja ja chakrojen puhdistus

Anne Kuosmanen

Selvänäkijä

Tiina Kallio

Astrologi ja parisuhdeneuvoja

Tarja Kronqvist

Selvänäkijä ja parantaja

Sanna Kujanen

Selvänäkijä ja unientulkitsija

Saga Malmi

EnkelivaloSelvänäkijä ja EnkeliValoParantaja

Saara Rautio

Selvänäkijä

Siralli Hyvärinen

Selvänäkijä

Suvi Lempinen

Tarot-tulkitsija ja selvänäkijä

Assi Lumenvirta

Selvänäkijä

Miina Valtonen

Selvänäkijä, meedio ja parantaja

Malla Törmälä

Selvänäkijä

Manta Tiihonen

Selvänäkijä ja parisuhdeneuvoja

Ilona Niittymäki

Selvänäkijä, meedio ja parantaja

Hannele Ranta

Selvänäkijä, tarot-tulkitsija ja unien tulkitsija

Elise Vänni

Selvänäkijä, parisuhdeneuvoja ja tarottulkitsija

Eini Launonen

Tarot-tulkitsija, parisuhdeneuvonta, Reiki energiahoidot

Tarja Suorsa

Tarot-tulkitsija ja selvänäkijä

Jouni Rapo

Selvänäkijä, parisuhdeneuvoja ja parantaja

Vera Valomeri

Selvänäkijä ja parantaja

Angelika Rosewood

Numerologi, Reiki-energiahoitaja ja unien tulkitsija

Carita Eklund

Selvänäkijä, unien tulkitsija ja energiahoitaja

Näytä kaikki tietäjät

Kirja Matkavalmisteluja ja opastajia

Matkavalmisteluja ja opastajia: Elämän viimeisen vaiheen kokemukset (2015) ja Seitsemän asuntoa ja kolme paimenta: Kertomuksia mystisistä kokemuksista (2018) ovat Elina Grönlundin käsialaa.

Saattohoidon asiantuntija ja erikoissairaanhoitaja sekä terveydenhuollon maisteri Elina Grönlund kirjoittaa kuolemaa lähestyvän ihmisen kokemusmaailmasta teoksessaan Matkavalmisteluja ja opastajia.

Viime vaiheen koetut kohtaamiset

Kyse on kuolleiden läheisten ihmisten ja hengellisten olentojen kohtaamisesta oman kuoleman hetkellä. Verho siirtyy sivuun: kuoleva voi nähdä sen taakse. Viimeisen rajan taakse. Elävillä ei ole sinne asiaa. Kuolemaa lähestyvän kokemusmaailma näyttää muuttuvan radikaalisti.

Grönlund tarkastelee teoksessaan myös kuolemanrajakokemuksia, tietoisuuden olemusta ja kuolemanpelkoa sekä kuoleman ammatillista kohtaamista. Kirja sopii kaikille, joita kuolemanlähikokemukset puhuttelevat tai jotka ovat (olleet) läheisessä yhteydessä kuolevan kanssa.

Mystiset kokemukset

Grönlundin molemmat kirjat valottavat mystiikan maailmaa: ihmisten mystisiä kokemuksia. Myös kuolema on suuri mysteeri. Uudempi kirja kertoo mystikoista, vanhempi rajautuu kuoleman teemaan. Kuolemaa lähestytään yleensä lääketieteellisestä näkökulmasta.

Matkavalmisteluja ja opastajia on tervetullut poikkeus. Kirja kertoo, mitä kuolemisen matkavalmisteluihin liittyy ja keitä opastajat ovat. Kuolema näyttäytyy matkana, kuin ulkomaille matkustamisena. Lukijasta kuolema on kaiken loppu. Hengen näkökulmasta se on syntymä.

Elämää kuoleman jälkeen?

Kuolemanrajakokemukset (kehonsa näkeminen ikään kuin ulkopuolelta) ja kuolinvuodekokemukset (oman kuolemansa ennakointi, näkyjen näkeminen, huolestuneisuus siitä, tuleeko kukaan hakemaan) antavat viitteitä siitä, että elämä jatkuu kuoleman jälkeen.

Tietoisuutta ja kuolemanjälkeistä elämää on käsitelty myös kirjassa Perhosvaikutus — Kuinka spiritualismin siivenisku muutti maailmaa (2019). Sekä Elina Grönlundin että Tea Holmin kirjoissa kuolemaa lähestytään paitsi kokemusmaailman kautta myös tieteellisin tutkimuksin.

Kuolema on osa elämää

Kirja Matkavalmisteluja ja opastajia esittelee kuoleman luonnollisena elämänvaiheena. Elämä ja kuolema ovat yhtä. Samaa jatkumoa. Myös lemmikit esiintyvät ihmisten kuolinvuodekokemuksissa. Sanotaan, että koirat vaistoavat ennalta isäntänsä tai emäntänsä kuoleman.

Suomalaisessa kansanperinteessä koiran ulvonta on liitetty lähestyvään kuolemaan. Kuolevat ihmiset näkevät usein valoa. He saattavat nähdä kauniin paikan. He ikään kuin kurkistavat raollaan olevasta ovesta. Paikan aineellinen muoto vastaa maailmaamme.

Valo ja kirkkaus

Kuolemanlähikokemuksiin kuin myös kuolinvuodekokemuksiin liittyy usein kirkas valo. Samantyyppisen kokemuksen voi saada meditaatiossa. Toisessa maailmassa aistitaan puutarhoja, niittyjä ja kukkia sekä upeita värejä. Sanat eivät riitä niitä kuvailemaan.

Jokaisella vaikuttaa olevan oma vuoro. Vielä ei ollut sinun vuorosi, aikasi, sanotaan useissa kuolemanrajakokemuksissa. Osa kokee Jeesuksen Kristuksen luoksetulon. Kuolemansairas saattaa kokea kirkkaan valon, jolloin meidän maailmamme näyttäytyy tummanpuhuvana.

Mystisiin kokemuksiin liittyy kuolleita omaisia. Toisella puolella on paitsi rakastavia olentoja myös edesmenneitä. Kuolemansairas kokee pystyvänsä liikkumaan tämänpuoleisen ja tuonpuoleisen todellisuuden välillä, ilman että kokee näkevänsä unta.

Summary
Article Name
Matkavalmisteluja ja opastajia: Elämän viimeisen vaiheen kokemukset
Description
Kirja Matkavalmisteluja ja opastajia (Elina Grönlund) Artikkelikuva: Pixabay Kansikuva: Viisas Elämä
Author