Seija Lahti

Selvänäkijä, meedio, henkinen auttaja ja energianvälittäjä

Aura Josefiina

Selvänäkijä ja ennustaja

Anni Marketta

Kaukoparantaja ja ennustaja

Johanna Mäenpää

Selvänäkijä, ennustaja ja Tarot-tulkitsija

Aava Aalto

Numerologi ja selvänäkijä

Niina Maarit

Intuitiivinen selvänäkijä, Tarot-tulkitsija ja Unien tulkitsija

Piia-Maria Alho

meedio, selvänäkijä, parantaja

Agatha Seine

Selvänäkijä

Irene Purhonen

Tarot-tulkitsija, Reiki energia hoitaja ja kaukoparantaja

Anne Kuosmanen

Selvänäkijä

Anu Tähti

Meedio, selvänäkijä ja parantaja

Tiina Kallio

Astrologi ja parisuhdeneuvoja

Tarja Kronqvist

Selvänäkijä ja parantaja

Sanna Kujanen

Selvänäkijä ja unien tulkitsija

Saga Malmi

Enkelivaloselvänäkijä

Saara Rautio

Selvänäkijä

Siralli Hyvärinen

Selvänäkijä

Suvi Lempinen

Tarot-tulkitsija ja selvänäkijä

Assi Lumenvirta

Selvänäkijä

Anne Rahkola

Tarot-tulkitsija, selvänäkijä ja parantaja

Miina Valtonen

Selvänäkijä, meedio ja parantaja

Malla Törmälä

Selvänäkijä

Manta Tiihonen

Selvänäkijä ja parisuhdeneuvoja

Jaana Hotakainen

Selvänäkijä

Ilona Niittymäki

Selvänäkijä, meedio ja parantaja

Hannele Ranta

Selvänäkijä, tarot-tulkitsija ja unien tulkitsija

Elise Vänni

Selvänäkijä, parisuhdeneuvoja ja tarottulkitsija

Eini Launonen

Tarot-tulkitsija, parisuhdeneuvonta, Reiki energiahoidot

Malla Mononen

Selvänäkijä, tarottulkitsija ja unien tulkitsija

Tarja Suorsa

Tarot-tulkitsija ja selvänäkijä

Jouni Rapo

Selvänäkijä, parisuhdeneuvoja ja parantaja

Vera Valomeri

Selvänäkijä ja parantaja

Angelika Rosewood

Numerologi, Reiki-energiahoitaja ja unien tulkitsija

Carita Eklund

Selvänäkijä, unien tulkitsija ja energiahoitaja

Näytä kaikki tietäjät

Meediot välittävät viestejä henkimaailmasta

Meediot ovat lähtöisin spiritualistisen liikkeen parista. Meediot välittävät viestejä kuolleilta omaisilta tai eläimiltä henkimaailmasta.

Spiritualismi on henkiyhteysuskoa, jonka tarkoituksena on osoittaa meediotyöskentelyssä, että elämä jatkuu heti fyysisen kuoleman jälkeen, eikä tuomiopäivänä joskus tulevaisuudessa.

Ouija-lautaa pidetään kehittymättömänä tapana pitää yhteyttä henkiin spiritualistipiireissä. Se oli eräässä historiallisessa vaiheessa käytössä, mutta sitten alettiin suosia automaattikirjoitusta. Meedion on hallittava omat kykynsä, ettei hän ole henkien käytettävissä 24/7.

Meedion ja asiakkaan on tiedettävä, miksi he haluavat olla yhteydessä henkimaailmaan. Onko kyse uteliaisuudesta vai todellisesta avuntarpeesta? Henkiyhteyksien tarkoituksena on lohduttaa ja todistaa. Hiljentyminen on tärkeää, jotta henkimaailmasta voidaan vastaanottaa viestejä.

Riivaustapaukset ja spiritualismin yöpuoli

Spiritualismin parissa pelastuspiirit auttavat henkiä, jotka eivät ole syystä tai toisesta päässeet jatkamaan matkaansa henkimaailmassa. Puhutaan riivatuista tai muutoin eksyneistä. Pimeydessä vaeltavat henget hyötyvät, kun ne näkevät jossakin rukouksen valon. Niiden puolesta kannattaa siis rukoilla, mutta esimerkiksi spiritismiä ei kannata pelata.

Jos henkimaailmasta tulee jatkuvasti jotakin kielteistä, ihmisen on hyvä keskittyä joksikin aikaa vain maallisiin asioihin. Tarkoitus on, että henkimaailman yhteys on todistava tai lohduttava, ei uteliaisuudesta tapahtuva tai pelottava. Tiede ja järki kulkevat aina käsi kädessä spiritististen kokeilujen kanssa. Henkimaailma ei ole jotakin järjenvastaista.

”Niin kuin sinun päiväsi, niin olkoon sinun voimasikin.”

Kaikilla on vaikeuksia ja vastoinkäymisiä jossakin vaiheessa, eikä niitä voi kukaan välttää. Elämän luonne on sellainen. Elämä on kuin koulu, oppikoulu.  ”Mitä ihminen kylvää, sitä hän myös niittää” opetetaan myös Raamatussa. Karma on elettävä pois, eikä kukaan pääse sitä pakoon, ei edes henkimaailmaan tai vielä vähemmän olemattomuuteen. Itsemurha ei siis ole ratkaisu, koska sielu on ihmisessä se osa, joka elää.

Suomen spiritualistisen liikkeen entinen puheenjohtaja Maire Kiira totesi aikoinaan, että ihminen saa irti elämästä juuri sen verran kuin hän siihen panee; ei enempää eikä vähempää. Se, miksi teemme sitä, mitä teemme, on ratkaisevaa. Esimerkiksi spiritualistit ovat useimmiten kristillisiä spiritualisteja, jotka kohtaavat mahdolliset vaikeudet yhdessä Jeesuksen kanssa.

Psyykikko ei ole meedio

Psyykikko saa vaikutteita toisesta henkilöstä ja voi virittäytyä aineelliseen maailmaan kuuluvien asioiden yhteyteen olematta meedio. Hän voi pystyä ennustamaan tulevia tapahtumia, mutta hän ei saa tietojaan hengiltä. Vain meedio voi antaa todisteita elämän jatkumisesta kuoleman jälkeen ja välittää henkien viestejä.
 
Meedio välittää henkiyhteyksiä mutta ei voi tai saa manata henkiä. Henkimaailmassa olevilla henkilöillä on vapaa tahto, ja he voivat joko tulla tai olla tulematta. Ihmisen luonne ei muutu hetkessä hänen siirtyessään henkimaailmaan, vaan hän vie mukanaan luonteensa vahvuudet ja heikkoudet.

Lopuksi

Kristinuskossa ja spiritualismissa on yhteinen usko siihen, että kuolemaa ei ole ja elämä jatkuu. Mediumismin tarkoituksena on todistaa, ettei kuolemaa ole ja että elämä jatkuu välittömästi ihmisen kuoltua, ilman erillistä herättämistä.
 
Lue lisää meediotoiminnasta kirjasta Meedioiden Kirja (Allan Kardec). Kyseinen kirja on tarkka selonteko henkien maailmasta ja siihen jo 1800-luvulla kohdistuneesta tutkimuksesta.
 

Meediot tulkitsevat symboleita ja sielunkuvia. Kuva: Pixabay

Summary
Description
Meediot, mediumismi, spiritualismi.
Author