Hannamari Lahtinen

Tulkitsija ja parisuhdeneuvoja

Bea Blohm

Selvänäkijä

Kati Laine

Tarot- ja enkelikortit, heiluri, intuitio ja kaukoparantaminen

Aada Ramsu

Ennustaja, joka tuntee riimut ja numerot

Helena Tiira

Kaukohoidot, Reiki-energia ja korttien viestit

Kaisa Koskinen

Tunnetyöskentely, ennustaminen ja selvänäkö

Serena Sirius

Tarot-tulkinnat, enkelikorttitulkinnat ja kaukoreikihoito

Seija Lahti

Selvänäkijä ja henkinen auttaja

Anni Marketta

Kaukoparantaja ja ennustaja

Johanna Mäenpää

Selvänäkijä, ennustaja ja Tarot-tulkitsija

Aava Aalto

Numerologi ja selvänäkijä

Niina Maarit

Intuitiivinen selvänäkijä, Tarot-tulkitsija ja unien tulkitsija

Agatha Seine

Selvänäkijä

Tiina Kallio

Astrologi ja parisuhdeneuvoja

Tarja Kronqvist

Selvänäkijä ja parantaja

Sanna Kujanen

Selvänäkijä, meedio ja unientulkitsija

Saga Malmi

Enkelivaloselvänäkijä

Saara Rautio

Selvänäkijä

Siralli Hyvärinen

Selvänäkijä

Suvi Lempinen

Tarot-tulkitsija ja selvänäkijä

Assi Lumenvirta

Selvänäkijä

Miina Valtonen

Selvänäkijä, meedio ja parantaja

Malla Törmälä

Selvänäkijä

Manta Tiihonen

Selvänäkijä ja parisuhdeneuvoja

Ilona Niittymäki

Selvänäkijä, meedio ja parantaja

Hannele Ranta

Selvänäkijä, tarot-tulkitsija ja unien tulkitsija

Eini Launonen

Tarot-tulkitsija, parisuhdeneuvonta, Reiki energiahoidot

Tarja Suorsa

Tarot-tulkitsija ja selvänäkijä

Jouni Rapo

Selvänäkijä, parisuhdeneuvoja ja parantaja

Vera Valomeri

Selvänäkijä ja parantaja

Angelika Rosewood

Numerologi, Reiki-energiahoitaja ja unien tulkitsija

Carita Eklund

Selvänäkijä, unien tulkitsija ja energiahoitaja

Näytä kaikki tietäjät

Mikä ihmeen PSI?

PSI tarkoittaa ainakin seuraavia asioita: (ψ), psii, kreikkalainen kirjain, sähkövuon tunnus sähkötekniikassa, Schrödingerin yhtälön tunnus kvanttimekaniikassa ja parapsykologian termi, joka kuvaa ainakin toistaiseksi tuntematonta tekijää. Parapsykologia on on paranormaalien ilmiöiden tutkimusta. Paranormaaleilla ilmiöillä tarkoitetaan luonnontieteellistä selitystä vailla olevia ilmiöitä.

Huomattavia ihmisiä, jotka ovat kiinnostuneita psi: stä ovat muun muassa  suhteellisuusteorian kehittäjä Albert Einstein, fyysikot Marie ja Pierre Curie, psykologi William James, näytelmäkirjailija George Bernard Shaw ja kvanttifyysikko David Bohm sekä fysiologi Charles Richet.

Richet sai vuoden 1913 Nobelin lääketieteen palkinnon anafylaksian eli äkillisen ja hengenvaarallisen allergisen reaktion tutkimuksista. Hänen mielestään tiede oli todistanut telepatian, ei antanut tyhjentävää selitystä sille, mutta todistanut itse ilmiön olemassaolon. Monet nobelistit ovat ottaneet huomioon psi:n ilmiön tosiasiallisen olemassaolon perustuen omiin kokemuksiinsa mutta myös tutkimuksiin.

Klassikkoja aiheesta

Upton Sinclairin kirjassa Mental Radio (1930) kuvataan pitkä sarja telepatiakokeita, jotka hän teki yhdessä vaimonsa Maryn kanssa. Saksankieliseen painokseen sisältyi Albert Einsteinin kirjoittama esipuhe. Einstein tunnusti, että hänen alkuperäinen epäuskonsa psi:n suhteen oli vähentynyt, kun hän oli lukenut kyseisen kirjan.

Fyysikko Max Planck antoi tukensa fyysisen kollegansa fyysikko Oliver Lodgen tutkimuksille psi-ilmiöistä pitäen niitä uskottavina. Planckin mustan kappaleen säteilyn tutkimukset johtivat energian kvanttiluonteen löytämiseen, minkä takia häntä pidetään kvanttimekaniikan löytäjänä.

J. W. Dunne oli sotilas ja ilmailualan insinööri, jolla oli ennakoivia unia, joista hän kirjoitti kirjan An Experiment with Time (1927). Hän myös kehitteli teorian ajasta. Kirjailija Mark Twain kertoi ​​omaelämäkerrallisia psi-tapahtumia.

Ennalta tietämisestä ja determinismistä

Determinismi viittaa terminä siihen, että asiat tapahtuvat ennaltaohjautuvasti. Niiden tapahtuminen on päätetty jo ennalta. Jotkut henkilökohtaiset kokemukset viittaavat siihen, että tulevaisuutta voidaan jossakin määrin tietää ja siten ennustaa.

Zener-kortit ovat psykologi Karl Zenerin kehittämä korttipakka, jota käytettiin parapsykologi Joseph Banks Rhinen tutkimuksissa 1930-luvulla. Pakkaan kuuluu 25 korttia, joissa on viittä eri symbolia. Tarkkailtaessa niiden ennakoimista saatiin selville, että koehenkilö tiesi kortit kahden tai kolmen kortin päähän, eikä siis sanonut sitä korttia, joka oli käsillä oleva kortti (telepatiaselitys). Tämä sai kysymään, onko tulevaisuus jo määrätty, vai oliko kortteja “arvaava” henkilö selvänäkijä (tiesi tulevan).

Kysymys ajan luonteesta liittyy myös tähän samaan kokonaisuuteen. Ajan sanotaan virtaavan, mutta on vain nykyisyys suhteessa menneisyyteen, jota ei ole ja tulevaisuuteen, jota ei ole vielä tullut. Voisiko aika virrata molempiin suuntiin? Onko tulevaisuus jo tapahtunut? Mikä on vapaan tahdon liikkumatila?

Onko parapsykologia todellista vai mielikuvitusta?

Parapsykologialla tarkoitetaan tieteenalaa, joka tutkii mahdollisesti parapsyykkisiä ilmiöitä. Parapsykologiset ilmiöt jaetaan yliaistiseen havainnointiin (ESP), johon kuuluvat mm. telepatia ja selvänäkö sekä psykokinesiaan (PK), joka on mielen vaikutusta aineeseen (myös poltergeist). Lisäksi parapsykologiaan luetaan usein kolmas kategoria, survivalistiset tai mediaaliset ilmiöt, jotka viittaavat kuolemanjälkeiseen elämään. (Ks. SUOMEN PARAPSYKOLOGINEN TUTKIMUSSEURA)

Psi-hypoteesi viittaa tuntemattomaan yhteydenpitoon elollisten olentojen välillä ja joissakin tapauksissa se sisällyttää myös henget, oletetun henkimaailman. Jokaisen onkin määriteltävä itse omien kokemustensa perusteella, mitä parapsykologia, psi, kuolemanjälkeinen elämä, selvänäkeminen ja muut vastaavat ilmiöt hänelle merkitsevät. Ovatko ne hänelle totta vai mielikuvitusta.

Psi sisältää informaatiota, joka ei ole peräisin tunnetuista lähteistä. Sen selittäminen fysiikan lakien avulla vaikuttaa suorastaan mahdottomalta. Meedio voi kertoa asioita, joita kukaan, edes vastaanottaja ei tiedä, ennen kuin tiedustelee niistä sukulaisiltaan. Näkijä voi saada tietoa tulevaisuudesta, joka sitten toteutuu pääpiirteissään kuvatun kaltaisesti. Joskus pienet yksityiskohdat toteutuvat, kuten enneuni näytti. Mikäli tämäntyyppiset asiat kiinnostavat, kannattaa jatkaa kyselemistä ja katsoa Netflixin sarja “Surviving Death: Matka tuonpuoleiseen”.

Lähteitä:
Believe it or not: Christianity and psychical research (Evelyn Garth Moore)
PSI Encyclopedia: Eminent People Interested in Psi
Suomen Parapsykologinen Tutkimusseura ry: PSI

Mitä psi-kokemus yrittää tuoda pintaan? Nouseeko se alitajunnasta? Vai onko olemassa henkinen ulottuvuus? Kuva: Engin Akyurt.

Summary
Article Name
Mikä ihmeen PSI?
Description
PSI, psi, toistaiseksi tuntematon tekijä.
Author

Anna mielipiteesi minusta

Tietäjille ei voi osoittaa kysymyksiä tai yhteydenotto pyyntöjä palautelomakkeen kautta.

*