Agneta Vainio

Tulkitsija ja henkinen auttaja

Hannamari Lahtinen

Tulkitsija ja parisuhdeneuvoja

Sari Marjaana

Selvänäkijä, ennustaja ja meedio

Bea Blohm

Selvänäkijä

Kati Laine

Tarot- ja enkelikortit, heiluri, intuitio ja kaukoparantaminen

Aada Ramsu

Ennustaja, joka tuntee riimut ja numerot

Helena Tiira

Kaukohoidot, Reiki-energia ja korttien viestit

Kaisa Koskinen

Tunnetyöskentely, ennustaminen ja selvänäkö

Serena Sirius

Tarot-tulkinnat, enkelikorttitulkinnat ja kaukoreikihoito

Seija Lahti

Selvänäkijä ja henkinen auttaja

Anni Marketta

Kaukoparantaja ja ennustaja

Johanna Mäenpää

Selvänäkijä, ennustaja ja Tarot-tulkitsija

Aava Aalto

Numerologi ja selvänäkijä

Niina Maarit

Intuitiivinen selvänäkijä, Tarot-tulkitsija ja unien tulkitsija

Piia-Maria Alho

meedio, selvänäkijä, parantaja

Tiina Kallio

Astrologi ja parisuhdeneuvoja

Tarja Kronqvist

Selvänäkijä ja parantaja

Sanna Kujanen

Selvänäkijä, meedio ja unientulkitsija

Saga Malmi

Enkelivaloselvänäkijä

Saara Rautio

Selvänäkijä

Siralli Hyvärinen

Selvänäkijä

Suvi Lempinen

Tarot-tulkitsija ja selvänäkijä

Assi Lumenvirta

Selvänäkijä

Miina Valtonen

Selvänäkijä, meedio ja parantaja

Malla Törmälä

Selvänäkijä

Manta Tiihonen

Selvänäkijä ja parisuhdeneuvoja

Ilona Niittymäki

Selvänäkijä, meedio ja parantaja

Hannele Ranta

Selvänäkijä, tarot-tulkitsija ja unien tulkitsija

Eini Launonen

Tarot-tulkitsija, parisuhdeneuvonta, Reiki energiahoidot

Tarja Suorsa

Tarot-tulkitsija ja selvänäkijä

Jouni Rapo

Selvänäkijä, parisuhdeneuvoja ja parantaja

Vera Valomeri

Selvänäkijä ja parantaja

Angelika Rosewood

Numerologi, Reiki-energiahoitaja ja unien tulkitsija

Carita Eklund

Selvänäkijä, unien tulkitsija ja energiahoitaja

Näytä kaikki tietäjät

Mitä on mediumismi?

Mediumismi on tuttu käsite spiritualismista. Spiritualismin mukaisesti niin selvänäkö- kuin meediokykykin on todellinen ilmiö. Meediona toimiminen edellyttää toimimista fyysisesti maan päällä ja psyykkisesti aistien kuudennen aistin tai kolmannen silmän avulla sekä mediaalisesti henkiä välittäen. Keskeistä mediumismissa on tietojen eli viestien välittäminen henkimaailmasta.

Fyysisellä tasolla ihminen on järkevä ja ruumiillinen olento, joka on yltänyt tieteellisiin läpimurtoihin. Kukin on samaan aikaan yksilö, joka käsittää elämän ja sen arvot sekä ihanteet omalla tavallaan. Spiritualismi on yksi elämänkatsomuksista. Se on myös elämäntapa. Ymmärrys todellisuudesta rakentuu niin kasvatukseen ja normien omaksumiseen kuin omiin kokemuksiin ja ympäristöön sekä kulttuuriin. Materialistinen maailmankuva määrittelee pitkälti länsimaisten ihmisten elämänkäsitystä.

Mediumismissa on kyse siitä, minkälainen ihmisen hermostollinen rakenne on. Sillä on väliä, mitä neuroneja ja hermoratoja ihminen käyttää tiedostaessaan tätä maailmaa. Meediokyky voikin olla piilevä kyky ihmisessä. Kyse on siitä, miten ihminen on oppinut käyttämään omia aistejaan. Miten hän on yhteydessä omaan kehoonsa ja mieleensä?

Kun tuntee itsensä, voi alkaa aistia sitä, mitä vaikutelmia tulee itsen ulkopuolelta. Nämä vaikutelmat voivat olla lähtöisin elävistä tai kuolleista. Yliluonnollinen ei itse asiassa olekaan yliluonnollista, vaan se on luonnollinen osa (omaa) elämää. Fyysisen tason jälkeen tulee psyykkinen taso ja sen jälkeen mediaalinen taso. Psyykkinen viittaa selvänäkemiseen tai -kuulemiseen tai -tuntemiseen. Sisäiset silmät näkevät joskus enemmän kuin fyysiset silmät.

Psyykkisellä tasolla voidaan lukea auraa. Aura on ihmisen sähkömagneettinen energiakenttä. Esineisiin voi jäädä energiajälkiä, jota psykometriaksi kutsutussa mediumismin muodossa voidaan aistia. Aistimukset muuttuvat tiedoksi, kuten tiedoksi kellon aikaisemman omistajan elämänvaiheista ja jopa kuolintavasta. Mediumismissa on kyse elämän jatkumiskysymyksestä ja sen todistamisesta, että kuolemaa ei ole.

Voimme saada merkkejä tuonpuoleisesta. Hyvin yleinen symboli elämän jatkumisen suhteen on perhonen, kuten suruvaippa. Kuva: Arun Clarke

Noidat ja shamaanit sekä tietäjät toimittavat usein myös meedion roolia. He ovat saatelleet esi-isien henkiä tuonpuoleisessa oikeaan paikkaan tai vaikuttaneet luontoon ylimaallisesti. Henkisiä kykyjä tulisi käyttää vain hyvään, ja puhutaankin jaottelusta valkoiseen ja mustaan magiaan. Tarkoitusperä on ratkaiseva, kuten kaikessa elämässä. Käyttääkö kykyjään palvelemiseen vai toisten vahingoittamiseen?

Meedio välittää viestin hengeltä eli edesmenneeltä ihmiseltä. Meedio saattaa joskus nähdä henkiä, mutta useimmiten kyse on siitä, että henki näyttäytyy meedion mielessä, kuten ajatus. Ensin meedio saattaa aistia tulijan ikää ja sukupuolta sekä ammattia tai toimenkuvaa sekä sukulaisuussuhdetta.

Sen jälkeen, kun tulija on ensin tunnistettu, tapahtuu varsinainen viestinvälitys. Joskus meedio tuntee fyysisesti omassa kehossaan, miten edesmennyt on kuollut. Kurkkua voi kuristaa, jos hän ei ole saanut henkeä tai vatsassa voi olla painontunne, jos henkilö on menehtynyt suolistosairauteen tai vatsasyöpään.

Itsekäs meedio ei pääse pitkälle, eikä välitä puhtaita viestejä. Itsekkyys vetää puoleensa itsekkyyttä, maineen ja kunnian tavoittelu vetää puoleensa ihmisiä ja henkiä, jotka tavoittelevat samoja pinnallisia asioita. Niin ylhäällä kuin alhaalla.

Tunne ulkopuolisesta energiasta kertoo joko psyykkisestä tai mediaalisesta herkkyydestä. Sillä on eroa, tulevatko meedion saamat tiedot henkilön aurasta vai henkimaailmasta toiselta ihmiseltä (hengeltä, ihmiseltä henkenä). Tieto tulee silloin jostain muualta kuin ihmiseltä itseltään.

On arveltu, että noin 80 prosenttia meedioiden välittämistä tiedoista pitää paikkansa. Kyse on henkimaailman tulkitsemisesta. Viestit tulevat usein symbolien muodossa. Punainen ruusu voi merkitä merkkipäivää, tai sitten sillä voi olla jokin erityismerkitys tulijan ja viestin vastaanottajan välisessä suhteessa. Esimerkiksi “kolme tummanpunaista ruusua” voi olla merkityksellinen viesti itsessään. Samalla meedio saattaa tulkita ne lähestyväksi merkkipäiväksi, kuten hääpäiväksi.

Meedio pystyy lukemaan parhaiten asiakasta, joka ottaa kontaktia ja on täysillä mukana meediotilaisuudessa. Jos asiakas on energiatasolla sulkeutunut tai matalissa energioissa, voi hänen kauttaan olla vaikea muodostaa yhteyttä edesmenneisiin omaisiin tai tuttaviin. Vaikka kuinka epäilyttäisi, niin meediotilaisuudessa kannattaa olla avoin: rehellinen ja ennakkoluuloton.

Tarkoituksena ei ole antaa meediolle etukäteistietoa vaan vahvistaa sanoin “kyllä” tai “ei” meedion välittämät viestit. Voi myös sanoa, ettei ymmärrä tai osaa yhdistää meedion tuomaa ihmistä tai viestiä mihinkään. Mediumismi on ihmisten auttamista. On olemassa sekä rehellisiä että epärehellisiä ihmisiä. Niin on myös meedioiden ja jopa heidän välittämiensä henkien suhteen.

Joskus meedio välittää viestin suoraan tietylle osallistujalle, vaikka kyseessä olisi yleisömeediotilaisuus. Hengen läsnäolossa on (parantavaa) voimaa, jonka kaikki osallistujat voivat aistia tilassa, missä mediumismia harjoitetaan. Meedion välittämät viestit ovat todistavia ja voimaannuttavia sekä neuvoa-antavia. Usein ne auttavat saamaan asioihin uutta näkökulmaa ja jopa auttavat jonkin tilanteen ratkaisemisessa.

Tajunnanvirrassa meediona toimivat muun muassa Miina Valtonen ja Ilona Niittymäki.

Huom. Moni tieto mediumismista tässä artikkelissa on peräisin Noitakirjasta.

Summary
Article Name
Mitä on mediumismi?
Description
Spiritualismia on tarkasteltu myös teoksessa Perhosvaikutus: kuinka spiritualismin siivenisku muutti maailmaa.
Author