Saaga Koo

Tarot-tulkitsija ja selvänäkijä

Annika Koivu

Intuitiivinen tulkitsija

Ulla Anneli

Kvanttienergiahoitaja, henkinen auttaja ja kuuntelija

Agneta Vainio

Tulkitsija ja henkinen auttaja

Hannamari Lahtinen

Tulkitsija ja parisuhdeneuvoja

Sari Marjaana

Selvänäkijä, ennustaja ja meedio

Kati Laine

Tarot- ja enkelikortit, heiluri, intuitio ja kaukoparantaminen

Aada Ramsu

Ennustaja, joka tuntee riimut ja numerot

Serena Sirius

Tarot-tulkinnat, enkelikorttitulkinnat ja kaukoreikihoito

Seija Lahti

Selvänäkijä ja henkinen auttaja

Johanna Mäenpää

Selvänäkijä, ennustaja ja Tarot-tulkitsija

Aava Aalto

Numerologi ja selvänäkijä

Piia-Maria Alho

meedio, selvänäkijä, parantaja

Anne Kuosmanen

Selvänäkijä

Tiina Kallio

Astrologi ja parisuhdeneuvoja

Tarja Kronqvist

Selvänäkijä ja parantaja

Sanna Kujanen

Selvänäkijä, meedio ja unientulkitsija

Saga Malmi

Ammatillinen valotyöntekijä, tarottulkitsija ja näkijä

Saara Rautio

Selvänäkijä

Siralli Hyvärinen

Selvänäkijä

Miina Valtonen

Selvänäkijä, meedio ja parantaja

Malla Törmälä

Selvänäkijä ja vanhanajan korteista ennustaja

Manta Tiihonen

Selvänäkijä ja parisuhdeneuvoja

Ilona Niittymäki

Selvänäkijä, meedio ja parantaja

Hannele Ranta

Selvänäkijä, tarot-tulkitsija ja unien tulkitsija

Eini Launonen

Tarot-tulkitsija, parisuhdeneuvonta, Reiki-energiahoidot

Tarja Suorsa

Tarot-tulkitsija ja selvänäkijä

Jouni Rapo

Selvänäkijä, parisuhdeneuvoja ja parantaja

Vera Valomeri

Parantaja ja henkisen kasvun opastaja

Angelika Rosewood

Numerologi, Reiki-energiahoitaja ja unien tulkitsija

Näytä kaikki tietäjät

Toinen todellisuus

Toinen todellisuus on Tuulikki Ritaman toimittama teos vuodelta 1973. Se sisältää monia mielenkiintoisia tapauksia. Mukana on niin tuntemattomia kuin tunnettujakin henkilöitä. Jo aloitussivun lainaus on erittäin mielenkiintoinen: ”Jos saisin elää elämäni uudelleen, omistautuisin mieluummin parapsykologialle kuin psykoanalyysille.” — Freud

Kirjan kertomukset on koottu lehtiartikkeleista. Eräs kertomus on tsaarin muotokuvasta. Venäjän viimeinen tsaari Nikolai II:lla oli tapana valvoa myöhään. Kerran hän näki yöllä palatsin salin kautta kulkiessaan, kuinka hänen edeltäjänsä tsaari Nikolai I astui ulos suuren, luonnollista kokoa olevan muotokuvansa kehyksistä ja lähti tulemaan häntä kohti. Tsaari säikähti ja huusi vartijaa, joka juoksi heti käytävästä sivaltamaan hahmoa miekallaan. Taulussa sanotaan edelleen olevan jäljen tuosta sattumuksesta.

Kirjan alussa onkin kertomuksia niin sanotuista elävistä tauluista, joiden hahmot alkavat ilmehtiä kuten hymyillä. Aavetarinat, kaksoisolennot, kadonnut aika, telepatia, ennalta tietäminen ja kuolinhetken ilmestymiset sekä numerologia ovat vain joitakin aiheita. Kirjassa on monia mielenkiintoisia kertomuksia. Yksi niistä kertoo luostarin kummituksesta.

Suositut aavetarinat

”Opiskeluaikanani asuin eräiden muiden ylioppilaiden kanssa Benediktbeuernin vanhassa luostarirakennuksessa. – – Tapaus, josta kerron, sattui helmikuussa 1951. Meitä nukkui aina kuusi opiskelijaa kussakin yläkerroksen makuuhuoneista. Huoneitten välillä oli tilava käytävä. – – Tuona helmikuisena yönä heräsin yhtäkkiä unestani ja nousin istumaan vuoteessani. Katsoin kelloa, se oli kaksi yöllä. – – käytävästä kuului lähestyvien raskaiden askelten ääni, oli kuin joku olisi laahustanut eteenpäin pitkin vanhoja puisia lattiapalkkeja. Askelet tulivat lähemmäksi, ne tulivat aivan vuoteeni luo. Tunsin kasvoillani jääkylmän ilmavirran henkäyksen – -.”

He päättivät nukkua ullakolla. ”Tumma, leveäharteinen hahmo tuli hitaasti laahustaen meitä kohti; – -. Se oli puettu benediktiinimunkin kaapuun, mutta paidankaulus oli veren tahrima ja kaapua peitti kauttaaltaan harmaanvalkoinen tomu. (Hahmon kädet vapisivat. Sillä ei ollut päätä.) Palasimme makuuhuoneeseemme, missä kerroimme toisille kaameasta kokemuksestamme ullakolla. Aamulla kerroimme asiasta myös sille nuorelle papille, joka sillä kertaa oli makuusalin valvoja.”

Papin mukaan oli monia muitakin, jotka olivat sen (päättömän munkin) nähneet. Luostarista löytyi ihmisen pääkallon luuta, jonka he hautasivat luostarin hautausmaalle, ja ilmiö loppui siihen paikkaan. Aavetarinat kautta aikain ovat saaneet meidät kysymään, onko jokin toinen todellisuus olemassa.

Kuva: Gianni Crestani (Italia)

Näkikö Freud tulevaisuuteensa?

Teoksesta Toinen todellisuus saattaa lukea paranormaalin kokemuksen liittyen itse Sigmund Freudiin. Kyse on déjá vu – eli ”jo nähty”-ilmiöstä. 50-vuotislahjakseen Freud sai eräältä oppilasryhmältään lahjaksi  muistomitalin, jossa oli toisella puolella hänen oma kuvansa ja toisella taas Oidipusta ja sfinksiä esittävä kuva kirjoituksella: ”Hän ratkaisi kuulun arvoituksen ja kuului mahtajien joukkoon.”

Vastaanottaessaan kyseisen mitalin Freud säpsähti ja muisti jotakin omilta ylioppilasajoiltaan. Hän oli opiskeltuaikoinaan Wienin yliopistossa ollut aulassa, jossa oli nähnyt välähdyksenomaisesti oman muistopatsaansa: rintakuvan. Rintakuvan jalustaan oli kaiverrettu samat sanat, jotka olivat muistomitalissa.

50 vuotta myöhemmin lahjoitti hänen elämäkertansa kirjoittaja Ernest Jones Wienin yliopistolle Freudin rintakuvapatsaan pystytettäväksi aulatilaan. Patsaan jalustassa olivat tutut sanat. Hyytävää?

Kummitteliko edesmennyt paavi omassa palatsissaan?

Viimeinen tarina on Christliche Weltissä julkaistusta artikkelista vuodelta 1923. Sen mukaan jesuiittaisä Ludwig Bonwin merkitsi ylös paavi Pius X:n ilmestymisen. Kertomuksen on vahvistanut kymmenkunta katolista pappia. Kymmenen saksalaista ja itävaltalaista pappismiestä oli kokoontunut Roomaan mennäkseen audienssille paavi Pius XI:n luo Vatikaaniin. He istuivat odotellen audienssin alkamista palatsin etuhuoneessa, kun ovi sisähuoneeseen avautui ja heidän edessään seisoi vuosikymmen aikaisemmin manalle mennyt paavi Pius X.

Pappismiehet menivät sanattomiksi, sillä he olivat heti tunteneet edesmenneen paavin. Tämä lausui heihin päin kääntyen: ”Onnettomat ajat kestävät vielä kaksi vuotta!”* Sitten tämä katosi. Kirkonmiehet seisoivat paikoillaan kuin kivettyneinä. Samassa ovi vastaanottohuoneeseen avattiin ja heitä pyydettiin sisään. Pius XI havaitsi heidän hämmästyksensä ja tiedusteli sen syytä. Eräs pappismiehistä kertoi hänelle tapahtuneesta. Sen kuultuaan Pyhä Isä totesi vain rauhallisena: ”Vai oli hän jälleen täällä.”

Kertomukset ovat kirjasta Toinen todellisuus. Kirjassa on yli 170 sivua. Se tuo mukavaa vaihtelua sateisiin kesäpäiviin. Kirjaa on saatavilla vain joistakin kirjastoista ja antikvariaateista. Suomessa on suuri määrä vanhaa paranormaalia kirjallisuutta, joka on jäänyt unohduksiin uudemman henkisen kehityksen kirjallisuuden myötä. Vanhassa vara parempi?

*Katolisella kirkolla oli haasteita uskonnonvapauden harjoittamisessa sekä Vatikaanin suhteessa valtiovaltaan.

Summary
Article Name
Toinen todellisuus
Description
Paranormaalit ilmiöt, yliluonnolliset kokemukset, todellisuus.
Author
Kerro meistä kaverille