Helena Tiira

Kaukohoidot, reiki energia ja korttien viestit

Kaisa Koskinen

Tunnetyöskentely, ennustaminen ja selvänäkö

Serena Sirius

Tarot-tulkinnat, enkelikortti tulkinnat ja kaukoreikihoito

Seija Lahti

Selvänäkijä ja henkinen auttaja

Anni Marketta

Kaukoparantaja ja ennustaja

Johanna Mäenpää

Selvänäkijä, ennustaja ja Tarot-tulkitsija

Aava Aalto

Numerologi ja selvänäkijä

Niina Maarit

Intuitiivinen selvänäkijä, Tarot-tulkitsija ja Unien tulkitsija

Piia-Maria Alho

meedio, selvänäkijä, parantaja

Agatha Seine

Selvänäkijä

Anne Kuosmanen

Selvänäkijä

Anu Tähti

Hoitaja, selvänäkijä ja kanava

Tiina Kallio

Astrologi ja parisuhdeneuvoja

Tarja Kronqvist

Selvänäkijä ja parantaja

Sanna Kujanen

Selvänäkijä ja unientulkitsija

Saga Malmi

Selvänäkijä ja parantaja (EnkelivaloSelvänäkijä) sekä intuitiivinen näkijä

Saara Rautio

Selvänäkijä

Siralli Hyvärinen

Selvänäkijä

Suvi Lempinen

Tarot-tulkitsija ja selvänäkijä

Assi Lumenvirta

Selvänäkijä

Miina Valtonen

Selvänäkijä, meedio ja parantaja

Malla Törmälä

Selvänäkijä

Manta Tiihonen

Selvänäkijä ja parisuhdeneuvoja

Ilona Niittymäki

Selvänäkijä, meedio ja parantaja

Hannele Ranta

Selvänäkijä, tarot-tulkitsija ja unien tulkitsija

Elise Vänni

Selvänäkijä, parisuhdeneuvoja ja tarottulkitsija

Eini Launonen

Tarot-tulkitsija, parisuhdeneuvonta, Reiki energiahoidot

Tarja Suorsa

Tarot-tulkitsija ja selvänäkijä

Jouni Rapo

Selvänäkijä, parisuhdeneuvoja ja parantaja

Vera Valomeri

Selvänäkijä ja parantaja

Angelika Rosewood

Numerologi, Reiki-energiahoitaja ja unien tulkitsija

Carita Eklund

Selvänäkijä, unien tulkitsija ja energiahoitaja

Näytä kaikki tietäjät

Ajatuksen voima, Kahdeksan menestyksen pylvästä & Valoa elämän vaikeuksissa (James Allen)

James Allen oli filosofinen kirjailija ja runoilija, joka tunnetaan kenties parhaiten kirjastaan As a Man Thinketh (Ajatuksen voima). Häneltä on suomennettu kolmiosainen kirja nimeltä Ajatuksen voima, Kahdeksan menestyksen pylvästä & Valoa elämän vaikeuksissa (Viisas Elämä, 2019).

Ajatuksen voima on klassikko, jonka ajatukset ovat stressin kanssa eläville ihmisille ajankohtaisia. Kahdeksan menestyksen pylvästä -kirjassaan James Allen kirjoittaa todellisesta menestyksestä ja kysyy: Miten menestys syntyy? Vastauksia saa kirjasta.

Valoa elämän vaikeuksissa viestittää siitä, että jokainen on oman onnensa seppä ja ajatustensa summa. Siinä ei kuitenkaan ole haihattelevaa sävyä.

Allenin aiheet liittyvät niin uskoon, kohtaloon, rakkauteen kuin uskontoon. Osittain kirjat ovat ajankuvia, osittain taas aina ajankohtaisia. Kyse on ihmisyydestä.

Ajatteleminen on olemista

Oman mielen ajatukset luovat meidät. Mieli joko luo tai tuhoaa (tai ylläpitää).

Allen syntyi Leicesterissa, Englannissa. Vuonna 1901 ollessaan 37-vuotias hän kirjoitti ensimmäisen kirjansa From Poverty to Power. Seuraavan vuonna hän kirjoitti tunnetuimman teoksensa As a Man Thinketh.

Luin tätä teosta sen mukaisesti, minkälaista ohjausta ajattelin tarvitsevani. Kolmiosaista teosta voi lukea sieltä täältä tai avata sen jostakin kohdasta ”sattumalta”. Kokonaisuus on kiinnostava. Koskaan ei ole liian myöhäistä oppia uutta ja soveltaa sitä käytännössä, kun kyse on hyvän elämän ohjeista.

Ajatuksen voima on yksi ensimmäisistä elämäntaito-oppaista ja ilmestyi jo yli sata vuotta sitten.

Kansikuva: Viisas Elämä

Mieli muokkaa todellisuutta

Allenin teoksissa mielellä on mahtava voima. Toisaalta myös moraalilla on osuutensa. Hänen kirjansa tarjoavat uutta ajateltavaa. Kyse on Allenin oman mietiskelyn ja kokemusten tuloksista. Luominen tapahtuu oman mielen avulla.

Tuskasta ja tietämättömyydestä on mahdollista päästä onneen ja valaistumiseen. Ajatukset ja olosuhteet vastaavat toisiaan. Ajatuksen lait ovat olemassa. Mielen voima ja rakenne vaikuttavat todellisuuteen.

Ajatus on ihmisen luonne, luonteenlaatu. Sielu vetää puoleensa sitä, mitä se salaisesti haluaa. Hyvät ajatukset ja teot eivät voi koskaan tuottaa huonoja tuloksia.

Allenin teoksissa hyvä ja paha ovat absoluuttisia (hyvä on aina hyvää, paha on aina pahaa). Suhteuttamisen mittapuuna toimii absoluuttinen todellisuus.

Vaikeuksista valoon

Allen muistuttaa, että muita ihmisiä tai olosuhteita ei tulisi syyttää omista vaikeuksista. Haasteista voi nimittäin olla apua nopeampaan etenemiseen ja mahdollisuuksiensa ymmärtämiseen. Luonnossa oleva lainalaisuus on hengessäkin.

Allenin mukaan oikeus on elämän sielu, sen sisältö. Muuttamalla omaa ajatteluaan toisista tai tilanteista, toiset ja tilanteet muuttuvat. Kyseessä ei ole kevyt kirja. Moni asia on helpommin sanottu kuin tehty.

Ei saisi olla kärsimätön, kun odottaa asioita tapahtuvaksi. Olisi syytä elää sellaisessa ymmärryksessä, että asiat valmistuvat ajallaan. Ajatuksella ja keholla on yhteys. Oikea ajattelu vahvistaa mieltä, kuten oikea fyysinen harjoittelu kehoa.

Näiden kirjojen avulla ihmisestä saattaa tulla vahvempi kuin horjuvat ajatuksensa ja lepattavat tunteensa. Vain ajatuksissaan voi olla vapaa. Unelma on yhtä kuin ihanne. Ihminen saa aina sen, mitä ansaitsee (ts. tarvitsee).

Kun mieli siivotaan, todellisuuskin siistiytyy. Kuva: Pixabay

Menestymisestä

Kirjassaan Kahdeksan menestyksen pylvästä Allen esittelee pylväät, joissa kussakin on neljä ominaisuutta. Pylväät ovat hengen hyveitä. Menestys lepää moraalin perustalla, vaikka usein luullaan päinvastaista.

Pysyvä, oikea menestys ei tule huijareille ja keinottelijoille. Ihmisen moraalin rajat osoittavat hänen menestyksensä rajat. Temppelin pilarit rakentavat ihmisen luonnetta. Ne kertovat, miten kannattaa elää.

Tämä kirja on vastaus moneen kysymykseen. Se paljastaa, mitä on menestys. Se paljastaa periaatteet, periaatteen ihmisen. Moraali muuttuu ja elää ajassa, ajattelen. Mutta ei moraali itsessään muutu, Allen antaa ymmärtää.

Allen haastaa lukijat moraaliseen toimintaan. Ihminen on moraalinen olento. Pohjavedessä olevat periaatteet eivät muutu, vaikka pintavedet ovatkin jatkuvassa liikkeessä.

Valoa elämän vaikeuksissa

Kirja Valoa elämän vaikeuksissa liputtaa totuuden puolesta. Totuus nimittäin on jotakin sellaista, mikä vapauttaa. Se on onnea ja ymmärrystä elämästä. Asiat on mahdollista nähdä ja ymmärtää oikeassa valossa.

Allenin kirjat ovat täynnä elämänviisautta. Hänen filosofiaansa on vaikea paikallistaa. Välillä se kalskahtaa New Agelta, välillä taas vanhanaikaiselta moraalifilosofialta. On melkein mahdoton paikallistaa tekstejä, historiassa.

Sen sijaan ne paikallistuvat, löytävät paikkansa, ihmisessä. Lukijasta tulee hengellinen urheilija. Totuudesta tulee turvapaikka. Valo, joka ei koskaan sammu, loistaa kirkkaasti Allenin kirjoituksista.

Rauha ja sammumaton valo ovat seurausta tästä lukuelämyksestä, jos elämän luonne ymmärretään oikein. Itsessä, itsen kautta, toimii jokin suurempi elämä tai voima, on se sitten mielen voima tai henki, joka käskee, ja jumalat ovat valmiita tottelemaan.

Summary
Article Name
Ajatuksen voima, Kahdeksan menestyksen pylvästä & Valoa elämän vaikeuksissa (James Allen)
Description
Viisas Elämä -kirjat. Psykologia, rajatieto, henkisyys.
Author