Hannamari Lahtinen

Tulkitsija ja parisuhdeneuvoja

Sari Marjaana

Selvänäkijä, ennustaja ja meedio

Bea Blohm

Selvänäkijä

Kati Laine

Tarot- ja enkelikortit, heiluri, intuitio ja kaukoparantaminen

Aada Ramsu

Ennustaja, joka tuntee riimut ja numerot

Helena Tiira

Kaukohoidot, Reiki-energia ja korttien viestit

Kaisa Koskinen

Tunnetyöskentely, ennustaminen ja selvänäkö

Serena Sirius

Tarot-tulkinnat, enkelikorttitulkinnat ja kaukoreikihoito

Seija Lahti

Selvänäkijä ja henkinen auttaja

Anni Marketta

Kaukoparantaja ja ennustaja

Johanna Mäenpää

Selvänäkijä, ennustaja ja Tarot-tulkitsija

Aava Aalto

Numerologi ja selvänäkijä

Niina Maarit

Intuitiivinen selvänäkijä, Tarot-tulkitsija ja unien tulkitsija

Piia-Maria Alho

meedio, selvänäkijä, parantaja

Agatha Seine

Selvänäkijä

Tiina Kallio

Astrologi ja parisuhdeneuvoja

Tarja Kronqvist

Selvänäkijä ja parantaja

Sanna Kujanen

Selvänäkijä, meedio ja unientulkitsija

Saga Malmi

Enkelivaloselvänäkijä

Saara Rautio

Selvänäkijä

Siralli Hyvärinen

Selvänäkijä

Suvi Lempinen

Tarot-tulkitsija ja selvänäkijä

Assi Lumenvirta

Selvänäkijä

Miina Valtonen

Selvänäkijä, meedio ja parantaja

Malla Törmälä

Selvänäkijä

Manta Tiihonen

Selvänäkijä ja parisuhdeneuvoja

Ilona Niittymäki

Selvänäkijä, meedio ja parantaja

Hannele Ranta

Selvänäkijä, tarot-tulkitsija ja unien tulkitsija

Eini Launonen

Tarot-tulkitsija, parisuhdeneuvonta, Reiki energiahoidot

Tarja Suorsa

Tarot-tulkitsija ja selvänäkijä

Jouni Rapo

Selvänäkijä, parisuhdeneuvoja ja parantaja

Vera Valomeri

Selvänäkijä ja parantaja

Angelika Rosewood

Numerologi, Reiki-energiahoitaja ja unien tulkitsija

Carita Eklund

Selvänäkijä, unien tulkitsija ja energiahoitaja

Näytä kaikki tietäjät

Henkisyys ja raha

Henkisyys ja raha on teema, joka toistuvasti nousee esiin. Ajatellaan, että jos on saanut lahjan nähdä tulevaa tai parantaa, niin siitä ei saa veloittaa. Kuitenkaan moni näkijä ei ole syntynyt kultalusikka eli näkemisen kyky suussa. He ovat jatkuvasti kehittäneet itseään erilaisin ja joskus myös kallein kurssein.

Henkiset auttajat ovat kurssittautuneet ja tehneet paljon työtä itsensä kanssa, jotta he voivat toimia auttajina, kutsumusammatissaan. Osa tekee henkistä auttamistyötä päätyönä, jolloin korvaus on välttämätön, kunhan se on kohtuullinen. Osa taas tekee sitä maksutta päätyönsä päätteeksi. Jälkimmäisessä tapauksessa henkilöllä tuskin on pieniä lapsia hoidettavana tai hän saattaa olla eläkkeellä, joten hänellä on siihen aikaa.

Jokainen päättää tykönään, omalta kohdaltaan, mikä on liikaa tai sopivasti. Rahastus ei ole asiallista. Ei myöskään puheluiden pitkittäminen, parantumisen lupaaminen lisämaksusta tai jatkuvin soitoin. Henkistä auttamistyötä koskevat samat eettis-kosmiset lainalaisuudet, henkiset lait, kuin muutakin elämää kohdatessamme toisiamme.

Henkisyys ja raha puhututtavat. Henkisellä työllä ei saa ainakaan rikastua. Saako ansaita elantonsa? Kuva on Pixabaystä.

“Henkisyys ja raha” herättää tunteita

Joidenkin mielestä henkiset kyvyt ovat lahjoja. Jeesus sanoi, että ilmaiseksi olette saaneet, ilmaiseksi antakaa. Kulttuuri oli siihen aikaan melko toisenlainen. Ihmiset saattoivat liikkua autiomaita ja kaupunkien välejä tietäen, että joku jossakin aina tarjoaa yösijan yksinäiselle vaeltajalle. Nykyään näin ei enää ole. Sähköyhtiö tai matkapuhelinoperaattori ei anna armoa, jos lasku on maksamatta.

Moni henkinen työntekijä on kurssittautunut jopa vuosikausia saadakseen tietyt kyvyt. Kyse ei siis ole lahjasta, joka olisi laskeutunut heille taivaasta. Kyse on taidosta, kyvystä tai taipumuksesta, jota on alettu kehittää. Koulutukset nielevät satoja euroja kuten pelkästään Reiki 1 ja Reiki 2 sekä harjoittelut päälle.

Ehkä henkisyys ja raha -teeman äärellä tärkeintä on pitää pää kylmänä, jalat maassa, niin ettei tule maksaneeksi jostain palvelusta, jota ei oikeasti tarvitse. Useita kursseja ja palveluita koskee tyytyväisyystakuu. Palautetta voi myös aina antaa palveluntarjoajalle, yrittäjälle jne.

Hyvä paha raha

Raha itsessään on neutraali asia. Sen käyttö muuttaa sen laatua. Rahastus ei millään alalla ole suotavaa. Kohtuullinen ja oikeudenmukainen korvaus on eri asia. Jotkut ovat tosin valmiita maksamaan extraa suositusta merkistä, brändistä.

Moni on oppinut lapsena, ettei raha kasva puussa, raha on pahasta, rikkaat ihmiset ovat älykääpiöitä ja niin edelleen. Kaikella voi tehdä sekä hyvää että pahaa. Kaikkea voi käyttää sekä kohtuudella että kohtuuttomasti. Tämä koskee niin rahaa, viiniä kuin television katselua. Suhtautuminen rahaan määrittelee sitä, miten ihminen suhtautuu itsensä elättämiseen henkisellä työllä.

On henkisiä oppisuuntia, joiden mukaan raha on pelkästään huono juttu, ja itse asiassa nykyhenkisyyttä edeltävät isot liikkeet spiritualismista ja teosofiasta lähtien ovat pitäneet rahaa ei-henkisenä ikään kuin se himmentäisi henkisyyden loiston. Uskoakseni näissäkin tapauksissa raha on otettu iloisin mielin vastaan, kun se on mahdollistanut spiritualistisen tai teosofisen työn, mutta rahaa ei ole otettu yli tarpeen kuten loistavien temppelien tai palatsien rakentamiseen. Kohtuus kaikessa.