Kaisa Koskinen

Tunnetyöskentely, ennustaminen ja selvänäkö

Serena Sirius

Tarot-tulkinnat, enkelikortti tulkinnat ja kaukoreikihoito

Seija Lahti

Selvänäkijä ja henkinen auttaja

Aura Josefiina

Selvänäkijä ja ennustaja

Anni Marketta

Kaukoparantaja ja ennustaja

Johanna Mäenpää

Selvänäkijä, ennustaja ja Tarot-tulkitsija

Aava Aalto

Numerologi ja selvänäkijä

Niina Maarit

Intuitiivinen selvänäkijä, Tarot-tulkitsija ja Unien tulkitsija

Piia-Maria Alho

meedio, selvänäkijä, parantaja

Agatha Seine

Selvänäkijä

Irene Purhonen

Tarot-tulkitsija, parisuhdeneuvoja, reikihoitaja ja chakrojen puhdistus

Anne Kuosmanen

Selvänäkijä

Anu Tähti

Hoitaja, selvänäkijä ja kanava

Tiina Kallio

Astrologi ja parisuhdeneuvoja

Tarja Kronqvist

Selvänäkijä ja parantaja

Sanna Kujanen

Selvänäkijä ja unien tulkitsija

Saga Malmi

Enkelivaloselvänäkijä

Saara Rautio

Selvänäkijä

Siralli Hyvärinen

Selvänäkijä

Suvi Lempinen

Tarot-tulkitsija ja selvänäkijä

Assi Lumenvirta

Selvänäkijä

Anne Rahkola

Tarot-tulkitsija, selvänäkijä ja parantaja

Miina Valtonen

Selvänäkijä, meedio ja parantaja

Malla Törmälä

Selvänäkijä

Manta Tiihonen

Selvänäkijä ja parisuhdeneuvoja

Jaana Hotakainen

Selvänäkijä

Ilona Niittymäki

Selvänäkijä, meedio ja parantaja

Hannele Ranta

Selvänäkijä, tarot-tulkitsija ja unien tulkitsija

Elise Vänni

Selvänäkijä, parisuhdeneuvoja ja tarottulkitsija

Eini Launonen

Tarot-tulkitsija, parisuhdeneuvonta, Reiki energiahoidot

Malla Mononen

Selvänäkijä, tarottulkitsija ja unien tulkitsija

Tarja Suorsa

Tarot-tulkitsija ja selvänäkijä

Jouni Rapo

Selvänäkijä, parisuhdeneuvoja ja parantaja

Vera Valomeri

Selvänäkijä ja parantaja

Angelika Rosewood

Numerologi, Reiki-energiahoitaja ja unien tulkitsija

Carita Eklund

Selvänäkijä, unien tulkitsija ja energiahoitaja

Näytä kaikki tietäjät

Hyvä, paha päätöksenteko

Päätöksenteko voi olla yllättävän vaikeaa ja työlästä, mikä voi johtua useista asioista. Moni pelkää päätöksentekoa sen mukanaan tuomien muutosten takia. Jos katsomme elämäämme taaksepäin, niin näemme helposti, että olemme tehneet myös huonoja ja niin sanotusti vääriä päätöksiä, jotka ovat kuitenkin johtaneet hyvään ja muutoksiin, jotka ovat olleet suorastaan elintärkeitä.

Olisimme eri ihmisiä ilman omia päätöksiämme. Olen irtisanoutunut vanhasta työstä ilman uutta työsopimusta ja jäänyt täysin tyhjän päälle, koska opintoni ovat loppuneet samaan aikaan. Uusi työnantaja ei halunnutkaan tehdä työsopimusta. Ilman tuota repäisyä en olisi uskaltanut lähteä vanhasta. Kaikki kuitenkin järjestyi, enkä pudonnut kaivoon tai tyhjyyteen.

Päättämättömyys voi olla mielemme kahle, joka syyttä suotta pidättelee meitä; pitää meidät paikoillaan.

Asioilla on tapana järjestyä

Sanotaan, että asioilla on tapana järjestyä, ja se pitää paikkansa. Kun ihmisen on pakko, hän keksii ratkaisuja ilman tekosyitä. Panikointi ei auta; on vain tehtävä se, mikä tehtävissä on. Päätöksenteossa ei ole kyse hyppäämisestä tuntemattomaan tai ajattelemattomuudesta, “koska kyllä kaikki järjestyy”. Onnistuneeseen päätöksentekoon tarvitaan harkintaa ja tervettä järkeä, mutta on hyvä tiedostaa, että jos päätös ei menekään maaliin tai putkeen, niin ei hätää tai huolta huomisesta.

Hetken voi olla vaikeaa ja hirvittää, mutta jos reunalta putoaa, niin yleensä joku tai jokin aina ottaa vastaan. Meillä on auttavia käsiä ja ihmisiä elämässämme, enemmän kuin uskommekaan. Myös elämä ottaa vastaan, ja harvoin jäämme täysin tyhjän päälle. Ja jos niin käy, niin ratkaisut syntyvät kyllä, vaikka välillä meno voikin olla kreisiä.

Päätöksentekokyky on osa hyvää elämänhallintaa

Kyse ei ole pingottamisesta tai täydellisyyden tavoittelusta, vaan kyvystä tehdä päätöksiä. Ei siis kyvystä tehdä hyviä päätöksiä vaan tehdä päätöksiä. Päätösten hyvyys tai huonous selviää kyllä pian, mutta jokainen tekee parhaita päätöksiä siinä hetkessä, jossa on ja parhaan tietämyksensä mukaisesti. Itseään ei siis tule soimata huonoiksi osoittautuvista päätöksistä, jos niiden tarkoitus on ollut hyvä.

Kyky tehdä päätöksiä tiukoissa paikoissa on osa hyvää elämänhallintaa. Kyse ei siis ole kontrolloinnista, vaan kyvystä päättää, kun on pakko. Viivyttely vie kauemmas päätöksenteosta, ja päättämättömyyskin on päätös.

Kuuntele tunteitasi

Päätöksiä tehdessä kannattaa kuunnella omia tunteitaan. Mutta kyseessä ovat sellaiset tunteet, jotka liittyvät omaan arvomaailmaan. Kyse ei ole ohimenevistä fiiliksistä, vaan siitä, mikä aidosti ja oikeasti motivoi. Motivoivat asiat johtavat menestykseen ajan mittaan.

Päätä aina itsesi, älä toisten takia. Muiden ihmisten mielipiteitä riittää tässä maailmassa. Ne eivät lopu, etkä koskaan voi toimia elämässäsi kaikkien mieliksi. Sitä paitsi se tekisi sinut hulluksi!

Tosiasiat vs. pelottelut

Mieti, mitkä ovat todelliset vaihtoehdot ja mitä sinä niistä eniten tahdot. Mitä oletat? Mitä tiedät? Mitä olet itse kokenut? Mitä toiset ovat kokeneet? Kenen kertomuksiin tai tietoon perustat päätöksentekosi? Elätkö kuin vankilassa siksi, että otat todesta toisten pelottelut?

Olen joskus elämässäni tehnyt päätöksiä tiettyyn suuntaan siksi, että jokin toinen suunta on pelottanut. Toisinaan taustalla on ollut oma pelko, toisinaan taas jonkun toisen pelko. Ja molemmissa tapauksissa jotain on jäänyt hampaankoloon ja harmittamaan ja jopa kaduttamaan. Miksi toimin pelosta enkä intohimosta itse asiaa kohtaan? Toisaalta parhaimmat päätökset olen tehnyt lujassa luottamuksessa ja uskossa, että tämä kantaa, vaikka muut ihmiset ovat epäilleet ja jopa kieltäneet sen.

Kysy itseltäsi, miten neuvoisit itseäsi, jos ongelma olisi jonkun toisen!?!

Päätöksenteossa voi auttaa “yksi asia kerrallaan” -ajattelu. Kaikkea ei tarvitse ratkaista heti. Kuvituskuvat ovat Pixabaysta.

Summary
Article Name
Päätöksenteko
Description
Päätöksentekokyky, kyky tehdä päätöksiä, hyvät ja huonot päätökset, päättämättömyys, onnistuminen, katuminen.
Author