Helena Tiira

Kaukohoidot, reiki energia ja korttien viestit

Helen Majvind

Selvänäkijä, auttaja ja muutosvalmentaja

Kaisa Koskinen

Tunnetyöskentely, ennustaminen ja selvänäkö

Serena Sirius

Tarot-tulkinnat, enkelikortti tulkinnat ja kaukoreikihoito

Seija Lahti

Selvänäkijä ja henkinen auttaja

Anni Marketta

Kaukoparantaja ja ennustaja

Johanna Mäenpää

Selvänäkijä, ennustaja ja Tarot-tulkitsija

Aava Aalto

Numerologi ja selvänäkijä

Niina Maarit

Intuitiivinen selvänäkijä, Tarot-tulkitsija ja Unien tulkitsija

Piia-Maria Alho

meedio, selvänäkijä, parantaja

Agatha Seine

Selvänäkijä

Anne Kuosmanen

Selvänäkijä

Anu Tähti

Hoitaja, selvänäkijä ja kanava

Tiina Kallio

Astrologi ja parisuhdeneuvoja

Tarja Kronqvist

Selvänäkijä ja parantaja

Sanna Kujanen

Selvänäkijä ja unientulkitsija

Saga Malmi

Selvänäkijä ja parantaja (EnkelivaloSelvänäkijä) sekä intuitiivinen näkijä

Saara Rautio

Selvänäkijä

Siralli Hyvärinen

Selvänäkijä

Suvi Lempinen

Tarot-tulkitsija ja selvänäkijä

Assi Lumenvirta

Selvänäkijä

Miina Valtonen

Selvänäkijä, meedio ja parantaja

Malla Törmälä

Selvänäkijä

Manta Tiihonen

Selvänäkijä ja parisuhdeneuvoja

Ilona Niittymäki

Selvänäkijä, meedio ja parantaja

Hannele Ranta

Selvänäkijä, tarot-tulkitsija ja unien tulkitsija

Elise Vänni

Selvänäkijä, parisuhdeneuvoja ja tarottulkitsija

Eini Launonen

Tarot-tulkitsija, parisuhdeneuvonta, Reiki energiahoidot

Tarja Suorsa

Tarot-tulkitsija ja selvänäkijä

Jouni Rapo

Selvänäkijä, parisuhdeneuvoja ja parantaja

Vera Valomeri

Selvänäkijä ja parantaja

Angelika Rosewood

Numerologi, Reiki-energiahoitaja ja unien tulkitsija

Carita Eklund

Selvänäkijä, unien tulkitsija ja energiahoitaja

Näytä kaikki tietäjät

Kirja Varjoista valoon kurkottaa ja huutaa valoa kohti ☀️

Etsin ja löysin vastikään suomennetun kirjan Varjoista valoon: Mitä masennus on ja miten vapautua siitä tunnetyöskentelyn avulla. Se kertoo masennuksesta, ahdistuksesta ja stressistä, joiden keskellä niin moni meistä elää. Ajattelin aluksi, että se on taas yksi new age -tyyppinen kirja satojen tai tuhansien joukossa. Niin ei kuitenkaan ollut.

Kirjoittajat Kevin Billett ja Brandon Bays pyyhkivät kasvoja märällä rätillä alusta pitäen. He kärsivät joskus vakavasta masennuksesta tahoillaan mutta pääsivät siitä eroon pysyvästi. He eivät tarjoa helppoja keinoja tai hokkuspokkuskeinoja, joita ei ole olemassakaan oikeassa elämässä.

Ytimestä ja ydinuskomuksista

Elämänkokemukset voivat muodostua kuin ikkunoiksi, joita on vaikea pitää puhtaina tai panssareiksi, joita on vaikea riisua yltään eli omasta olemuksestaan. Ydinuskomus valosta ja rakkaudesta on olemassa kaiken sen lian ja kovan kuoren alla. Jos siihen pystyy uskomaan uudestaan, voi päästä pitkälle, kohti sielullista alkutilaa. Se on todellisuuteensa heräämistä.
 
Kirja on henkinen. Siinä puhutaan jumalallisesta ja valosta. Se ei kuitenkaan edusta mitään uskontoa tai ole sinänsä uskonnollinen. Sen mukaan kun jokin tunnereaktio aktivoituu kehossa, voidaan selvitellä sitä, milloin se alun perin aktivoitui. Voidaan kuoria kerroksia, kuoria kerroksia, kuoria kerroksia. Toisin sanoen matka on aina kesken, mikä on syytä hyväksyä. Mutta oleellista on se, onko menneisyytensä vanki vai katseleeko sitä etäisyyden päästä.
 

Valoa kohti kurkottamista ja huutamista

Kirjassa Varjoista valoon on harjoituksia, joiden avulla voi alkaa kurkottaa valoa kohti. Se vaatinee hampaiden kiristystä ja suoraa huutoa metsän siimeksessä tai Matka-seminaarissa (The Journey). Kirja eroaa perinteisestä psykoterapiasta siinä, että sen tehtävänä ei ole analysoida tai tarinoida. Sen Matka-menetelmä, jonka keskiössä on tunnetyöskentely, edustaa olemista ilman tarinaa. Elämäntarinaa tai omaa menneisyyttä ei vahvisteta. Tunne tunnistetaan, jotta siitä voidaan päästää irti.
 
Kyseessä on polku tai tie, joka raivataan itse ja itsessä. Siihen voi saada apua Out of the Blue -seminaarista, The Journey -työskentelystä tai tästä kirjasta. Mutta matka on tehtävä itse. Kirjoittajat haastavat henkisen etsimisen myytit. He haastavat sen, että jotain ylipäänsä on kadoksissa tai vialla. He pyytävät vain, että eläisit itsellesi merkityksellistä ja palkitsevaa elämää. Sitä kautta sinulla on paukkuja antaa myös muille.
 

Itsensä kehittämisen suossa?

Itseään voi kehittää monin tavoin. Joskus voi tuntua siltä, että henkisissä piireissä on tarjolla yhtä sun toista pelastavaa rengasta. Mikään ei kuitenkaan tyydytä lopullisesti. Etsintähän perustuu tunteeseen siitä, että jotain puuttuu. Joskus tavoitamme joistakin henkisistä opeista syvällisen sanoman rakkaudesta ja valosta, jotka ovat ytimessämme olevia voimia. Tavoitamme oman voimamme, mutta se ei koskaan tapahdu matkimalla. Henkinen opettaja voi näyttää tien, mutta häntä ei voi matkia.
 
Kevin Billett ja Brandon Bays osuvat niin monessa asiassa naulan kantaan. Kevin Billett kertoo kirjassa Varjoista valoon siitä, kuinka hän kuunteli ihmisiä, joiden hän luuli tietävän jotain todellista elämästä. Hän kuunteli ja luki henkisistä menetelmistä sekä toivoi sydämestään, että hänen elämästään tulisi jotain sen kaltaista. Siitä tulisi vastaavanlainen menestystarina kuin… Ilmassa oli lupaus unelmasta, jossa on saanut sen kaiken. Mutta ei se mennyt niin.
 

Maaniseksi muuttunut henkinen etsintä

Omaan keskeneräisyyteensä pysähtyminen on pelottavaa. Oikeasti Kevin pakeni itseään, vaikka hän luuli siten löytävänsä itsensä. Se oli suorastaan maanista, mutta myös epätoivoista. Henkisen kasvun seminaarit lupasivat kuuta taivaalta. Ne lupasivat menestystä, ne lupasivat enemmän rahaa, ne lupasivat jopa onnellisuutta. Mutta kuten Kevin toteaa, huiput eivät koskaan kestäneet. Kuin huumeriippuvainen hän tavoitteli jotakin. Huippuhetket tulivat ja menivät. Sisimmässään hän tunsi olevansa juureton ja tyytymätön sekä eksyksissä.
 
Tämä ei tarkoita, etteikö henkisistä seminaareista löytyisi vastauksia tai että henkinen etsintä olisi turhaa tai päälleliimattua. Mutta joskus se on sitä. Kevin huomasi olevansa hyperaktiivinen. Hän teki kaikkensa löytääkseen perille, tai edes jonnekin. Hän osti äänitteitä valaiden äänistä sekä alitajuntaan vaikuttavista positiivisista vahvistuslauseista. Hän hautasi tunteensa äitinsä mukana. Hän yritti menestyä entistä kovemmin. Hän todella yritti, kunnes menetti kaiken. Vasta sen jälkeen hänellä oli aikaa vastata kysymykseen: Mikä tekisi hänestä täyden ja kokonaisen?
 

Tehty matka vertaistukena

Kirja Varjoista valoon herättää minussa ajatuksen siitä, että jos mun ei tarttekaan. Entä jos mun ei tartte? Mun ei tartte löytää, ei olla vahva tai kokonainen tai täydellinen tai perillä. Mä saan olla matkalla, kesken ja rikki. Mekaaninen elämäntapa ei johda mihinkään. Se johtaa vain stressiin ja ahdistukseen sekä kärsimykseen monessa mielessä. Kevin tietää, mistä hän puhuu ja kirjoittaa, koska hän kärsi 30 vuoden ajan jatkuvasti uusiutuvasta masennuksesta. Kyseessä oli ajoittain vakava masennus. Hän myös teki konkurssin, koki avioeron, oli hetkellisesti asunnoton sekä varaton ja työtön.
 
Mutta tämä kirja ei ole menestystarina. Luojan tähden se ei ole sitä! Se on tarina masennuksesta selviytymisestä, jotta muut tarinat menettäisivät merkitystään. Se pyrkii vahvistamaan sitä, että myös keskeneräisenä, ei-perillä-olevana ja kaiken menettäneenä voi olla menestynyt. Menestys voi olla sitä, ettei ole masentunut, että on kiitollinen, että tajuaa olevansa elossa. Kevin kirjoittaa: “Luulin silloin saavuttaneeni pohjan, mutta se oli vasta tulossa niiden sivuvaikutusten muodossa, joita uusi lääkitykseni aiheutti… Kesän kääntyessä syksyyn minulla ei ollut aavistustakaan, että muutaman viikon päästä taisteluni masennusta vastaan olisi ohi, että saisin itseni lopullisesti irti sen otteesta.”
 
Lisätietoja: The Journey Finland
 

Lue itse lisää kirjasta Varjoista valoon, mitä tapahtui, kun vapaus vihdoinkin koitti ja miten se koitti. Kansikuva: Basam Books

Summary
Article Name
Kirja Varjoista valoon kurkottaa ja huutaa valoa kohti
Description
Kun joku, kuten sinä itse, on rakastanut sinut varjoista valoon, tiedät, ettei masennus koskaan voi uusiutua. Tämä on se viesti, jota kirja Varjoista valoon välittää. Lisään lainauksen kirjasta (Brandon Bays): "Löytääkseni vastauksia syvennyin kaikkeen, mitä henkisissä piireissä opetettiin parantamisesta... mediaatiota, joogaa... spiritismiä... Eräänä iltana osallistuttuani intiaanien hikimajaseremoniaan palasin pieneen vuokramökkiini. Tuntematon henkilö koputti ovelleni ja halusi keskustella kanssani. Olin kotoisin New Yorkista ja siksi hieman epäluuloinen vieraita kohtaan, joten kieltäydyin kohteliaasti. Hän vastasi kysymyksellä: "Hirttikö isäsi itsensä?" Se pysäytti minut. Kutsuin vieraan sisään ja tarjosin hänelle teetä. Hän kertoi olevansa meedio. Hän halusi välittää viestin isältäni: "Isäsi haluaa sinun tietävän, ettei se ollut sinun vikasi. Isäsi on nyt rauhassa." Kun hän sanoi: "Se ei ollut sinun vikasi", tuntui kuin joku olisi yhtäkkiä rikkonut taltalla sen jääkuution, joka minusta oli tullut."
Author