Marja Teittinen

Ennustaja, unien tulkitsija ja kaukoparantaja

Saaga Koo

Tarot-tulkitsija ja selvänäkijä

Annika Koivu

Intuitiivinen tulkitsija

Ulla Anneli

Kvanttienergiahoitaja, henkinen auttaja ja kuuntelija

Agneta Vainio

Tulkitsija ja henkinen auttaja

Hannamari Lahtinen

Tulkitsija ja parisuhdeneuvoja

Sari Marjaana

Selvänäkijä, ennustaja ja meedio

Kati Laine

Tarot- ja enkelikortit, heiluri, intuitio ja kaukoparantaminen

Aada Ramsu

Ennustaja, joka tuntee riimut ja numerot

Serena Sirius

Tarot-tulkinnat, enkelikorttitulkinnat ja kaukoreikihoito

Johanna Mäenpää

Selvänäkijä, ennustaja ja Tarot-tulkitsija

Aava Aalto

Numerologi ja selvänäkijä

Piia-Maria Alho

Meedio, selvänäkijä, parantaja ja parisuhdeneuvonta

Anne Kuosmanen

Selvänäkijä

Tiina Kallio

Astrologi ja parisuhdeneuvoja

Tarja Kronqvist

Selvänäkijä ja parantaja

Sanna Kujanen

Selvänäkijä, meedio ja unientulkitsija

Saga Malmi

Ammatillinen valotyöntekijä, tarottulkitsija ja näkijä

Saara Rautio

Selvänäkijä

Siralli Hyvärinen

Selvänäkijä

Miina Valtonen

Selvänäkijä, meedio ja parantaja

Malla Törmälä

Selvänäkijä ja vanhanajan korteista ennustaja

Manta Tiihonen

Selvänäkijä ja parisuhdeneuvoja

Ilona Niittymäki

Selvänäkijä, meedio ja parantaja

Hannele Ranta

Selvänäkijä, tarot-tulkitsija ja unien tulkitsija

Eini Launonen

Tarot-tulkitsija, parisuhdeneuvonta, Reiki-energiahoidot

Tarja Suorsa

Tarot-tulkitsija ja selvänäkijä

Jouni Rapo

Selvänäkijä, parisuhdeneuvoja ja parantaja

Vera Valomeri

Parantaja ja henkisen kasvun opastaja

Angelika Rosewood

Numerologi, Reiki-energiahoitaja ja unien tulkitsija

Näytä kaikki tietäjät

Lempeyden tie (kirja-arvio)

Lempeyden tie on Sharon Salzbergin kuvaus buddhalaisesta suhtautumisesta todellisuuteen. Siitä, miten Buddha mielsi sen. Muuttuvan maailman, josta jatkuvasti etsimme jotain muuttumatonta.

Maailma muuttuu, koko ajan. Sen sijaan kaiken takana oleva puhdas tietoisuus on muuttumaton. Se rakastaa ja hyväksyy sekä kykenee anteeksiantoon.

Kirjoittajasta

Sharon Salzberg on perehtynyt buddhalaisuuteen. Intiaan hän matkusti jo 1970. Hän opiskeli siellä nelisen vuotta intialaisten, tiibetiläisten ja burmalaisten opettajien johdolla. Hän on perustanut meditaatiokeskuksen Yhdysvaltoihin sekä opettaa buddhalaisissa keskuksissa.

Kirjassaan Lempeyden tie hän osoittaa, miten lempeyden harjoittaminen voi auttaa löytämään itsemme. Se saattaa muuttaa ihmissuhteitamme. Kirja osoittaa, mistä onnellisuus koostuu. Sen harjoitusten avulla voi oppia muun muassa rakkautta, myötätuntoa, iloa ja tasapuolisuutta.

Buddhalainen ajattelu

Buddhalaisen elämänkäsityksen perustana on elämän tosiasiallisen luonteen ymmärtäminen. Kun kiinnitymme kehomme tai mielemme kautta asioihin, tilanteisiin tai ihmisiin, sekä vaadimme, että asioiden tulisi olla tietyllä tavalla, jotta voisimme olla onnellisia, me itse asiassa jo kärsimme.

Kyse on siitä, että kun ymmärtää elämän luonteen, osaa suhtautua siihen oikein. Kärsimys vähenee. Viha ei poistu vihaamalla. Viha sammuu rakkaudella. Anteeksianto ei hyväksy pahaa tekoa, mutta se auttaa päästämään irti. Vahingoitamme kielteisillä tunteillamme vain itseämme.

Lempeysharjoituksia

Kirjan Lempeyden tie harjoituksia voi tehdä arjessa. Niitä voi tehdä sen mukaisesti, mikä on itselle ajankohtaista. Se, että lakkaa haluamasta turhia asioita tai sitä, mitä ei voi saada, voi auttaa saavuttamaan sisäisen rauhan. Kun pystyy hetkeksi ottamaan etäisyyttä maailmaan, voi sen takaa löytää tyynen ja rauhallisen paikan.

Kenties isoin oivallus tästä kirjasta oli se, että maailma ei ole vain se, mitä me näemme ja koemme. Tulkitsemme sitä kaiken aikaa. Kun alamme tiedostaa näitä tulkintoja, alamme nähdä maailman sellaisena kuin se on. Se ei ole aina mielemme mukainen. Joskus se on paha, joskus se on surullinen. Ilo syntyy siitä, että elämä on elettävissä hyvin.

Lopuksi

Sharon Salzberg käsittelee sellaisia asioita kuin katumus ja syyllisyys, anteeksianto, halu ja kärsimys sekä myötätunto. Hän kertoo, miten menneisyyteen sidotusta energiasta voi päästää irti. Hän esittelee neljä ominaisuutta: rakkaus, myötätunto, myötäelävä ilo ja tasapuolisuus, jotka ovat hyvän elämän, ehkä myös onnen, avaimet.

Se, ettei odota elämältä liikoja, on intialaista ajattelua. Tärkeintä on oleminen, ei joksikin tuleminen. Lempeyden (metta) hyödyt ovat ilmeiset. Se auttaa nukahtamaan, heräämään paremmin, näkemään hyviä unia ja parantamaan ihmissuhteita (myös suhteita henkiolentoihin!), elämään hyvän elämän ja kuolemaan rauhallisesti sekä syntymään uudestaan onnellisissa maailmoissa.

Kansikuva: Lempeyden tie: kumouksellinen onnellisuuden taito

Kerro meistä kaverille