Helen Majvind

Selvänäkijä, auttaja ja muutosvalmentaja

Kaisa Koskinen

Tunnetyöskentely, ennustaminen ja selvänäkö

Serena Sirius

Tarot-tulkinnat, enkelikortti tulkinnat ja kaukoreikihoito

Seija Lahti

Selvänäkijä ja henkinen auttaja

Anni Marketta

Kaukoparantaja ja ennustaja

Johanna Mäenpää

Selvänäkijä, ennustaja ja Tarot-tulkitsija

Aava Aalto

Numerologi ja selvänäkijä

Niina Maarit

Intuitiivinen selvänäkijä, Tarot-tulkitsija ja Unien tulkitsija

Piia-Maria Alho

meedio, selvänäkijä, parantaja

Agatha Seine

Selvänäkijä

Irene Purhonen

Tarot-tulkitsija, parisuhdeneuvoja, reikihoitaja ja chakrojen puhdistus

Anne Kuosmanen

Selvänäkijä

Anu Tähti

Hoitaja, selvänäkijä ja kanava

Tiina Kallio

Astrologi ja parisuhdeneuvoja

Tarja Kronqvist

Selvänäkijä ja parantaja

Sanna Kujanen

Selvänäkijä ja unientulkitsija

Saga Malmi

Selvänäkijä ja parantaja (EnkelivaloSelvänäkijä) sekä intuitiivinen näkijä

Saara Rautio

Selvänäkijä

Siralli Hyvärinen

Selvänäkijä

Suvi Lempinen

Tarot-tulkitsija ja selvänäkijä

Assi Lumenvirta

Selvänäkijä

Miina Valtonen

Selvänäkijä, meedio ja parantaja

Malla Törmälä

Selvänäkijä

Manta Tiihonen

Selvänäkijä ja parisuhdeneuvoja

Ilona Niittymäki

Selvänäkijä, meedio ja parantaja

Hannele Ranta

Selvänäkijä, tarot-tulkitsija ja unien tulkitsija

Elise Vänni

Selvänäkijä, parisuhdeneuvoja ja tarottulkitsija

Eini Launonen

Tarot-tulkitsija, parisuhdeneuvonta, Reiki energiahoidot

Tarja Suorsa

Tarot-tulkitsija ja selvänäkijä

Jouni Rapo

Selvänäkijä, parisuhdeneuvoja ja parantaja

Vera Valomeri

Selvänäkijä ja parantaja

Angelika Rosewood

Numerologi, Reiki-energiahoitaja ja unien tulkitsija

Carita Eklund

Selvänäkijä, unien tulkitsija ja energiahoitaja

Näytä kaikki tietäjät

Liika kiltteys ja henkisyys: Kärsitkö kiltteydestäsi?

Liika kiltteys ja henkisyys tai hengellisyys voivat ruokkia toisiaan etenkin, kun ihminen alkaa kärsiä omasta kiltteydestään. Aina ja kaikkialla saatavilla oleva, eitön persoona, kaikkeen suostuvainen, jotta kukaan ei pahoittaisi mieltään, toimii itseään vastaan ja katkeroituu sekä vihastuu.

Tämä sama kaava saattaa vain vahvistua, kun ihmisestä tulee henkinen riippuen siitä, minkä henkisyyden suuntauksen hän omaksuu. Joskus henkisyys lyö yli suuntaan tai toiseen. Voi julistautua itsenäiseksi naiseksi, joka ei tarvitse ketään tai pyhimykseksi, jonka tehtävänä on vain palvella toisia.

Omaksumamme hengellisyyden muoto voi opettaa meille epätervettä kiltteyttä ja ainaista uhrautumista omasta hyvinvoinnistamme välittämättä. Seurauksena voi olla itkua ja uupumusta. Kuva: Anastasia Dulgier

Liika kiltteys ei kasvata ketään

Joko rikotaan aikansa eläneet suhteet kertaheitolla ja poltetaan sillat takana takinliepeet liehuen tai sitten passiivis-aggressiviisesti aletaan ymmärtää kaikkia kärsiviä ja auttamaan heitä surutta maksutta, koska auttamisesta ei saa ottaa rahaa. On tietysti eri asia, veloittaako toisen auttamisesta 30 euroa vai 300 euroa ja lupautuuko olemaan pakkaamis- ja muuttoapuna kaksi tuntia vai kaksi viikkoa.

Ollaan kiltteydestä kipeitä, kuten monessa hengellisessä yhteisössä, jossa asioita tulisi tehdä kutsumuksesta. Kiltteys voi mennä liian pitkälle. Henkinen kehitys tai hengellinen kasvu ei ole vain kiltteyttä ja myöntyväisyyttä tai armoa sekä kaiken ja kaikkien rakastamista. Se on myös omien rajojen asettamista ja liiasta, epäterveestä kiltteydestä luopumista.

Kyse on puolustusmekanismista

Kiltteys on puolustusmekanismi. Henkilö on tottunut selviytymään esimerkiksi lapsuutensa tilanteista tietyllä puolustusmekanismilla. Hän ei ole syystä tai toisesta halunnut tai voinut pahoittaa aikuisen tai vanhemman mieltä. Häntä on ehkä syyllistetty siitä, että hän on ollut tuhma tai että hän ei ole toiminut toivotulla tavalla. Tästä on voinut tulla osa omaa identiteettiä ja persoonaa.

Nämä pienet tai suuret traumat aktivoituvat aikuisiän haastavissa suhteissa. Saatamme asettua toisten kynnysmatoksi, koska uskomme, että siten pääsemme toisten suosioon. Kuitenkaan emme merkitse kovinkaan monelle ihmiselle kovinkaan paljon. Heille, jotka käyttävät meitä kynnysmattona, emme merkitse mitään muuta kuin kynnysmattoa.

Viha itsessä ja toisten viha

Vihan on oppinut piilottamaan omaan sisimpäänsä. Sieltä se on sitten ryöpsähtänyt täysin sopimattomalla hetkellä työelämässä tai parisuhteessa tai muissa ihmissuhteissa. Jokin reaktio on korostunut ja vaikuttanut täysin suhteettomalta tilanteeseen nähden. Vihansa on oppinut kohdistamaan itseensä. Ei kelpaa, riitä tai on itse viallinen ja vajavainen. “Minussa on varmasti jotakin vikaa” on monen liian kiltin oma ajatus itsestään.

Liian kiltti pelkää usein toisten vihaa, koska kun hän ei enää toimikaan toivotulla tavalla, niin muiden viha on helpompi ymmärtää, vaikka se ei olisikaan oikeutettua. Muut ihmiset ovat kenties tottuneet palveluksiimme siinä määrin, että he ovat alkaneet pitää niitä normaaleina. Liika kiltteys on helppo tunnistaa siitä, että tuhoaa itseään, ei rakenna itseään, omalla toiminnallaan. Pyyteetön palveleminen ja kynnysmattona oleminen ovat kaksi eri asiaa.

Anna-Liisa Valtavaaran viesti on, että ylimääräinen huolehtiminen ja liika kiltteys ovat energiasyöppöjä. Terve henkisyys tai hengellisyys auttaa rakentamaan ja pitämään omat rajat. Jos aika ei riitä johonkin, niin se voi alkaa syödä ja hajottaa omaa jaksamista. — Saga Malmi

Kirjasuosituksia:

Kiltteydestä kipeät (Anna-Liisa Valtavaara)
Oikein kiltit (Anna-Liisa Valtavaara)
Kiltti joutuu kynnysmatoksi (Stefan Ekberg)
Kilttien kapina (Liisa Huhta & Rosa Meriläinen)