Helen Majvind

Selvänäkijä, auttaja ja muutosvalmentaja

Kaisa Koskinen

Tunnetyöskentely, ennustaminen ja selvänäkö

Serena Sirius

Tarot-tulkinnat, enkelikortti tulkinnat ja kaukoreikihoito

Seija Lahti

Selvänäkijä ja henkinen auttaja

Anni Marketta

Kaukoparantaja ja ennustaja

Johanna Mäenpää

Selvänäkijä, ennustaja ja Tarot-tulkitsija

Aava Aalto

Numerologi ja selvänäkijä

Niina Maarit

Intuitiivinen selvänäkijä, Tarot-tulkitsija ja Unien tulkitsija

Piia-Maria Alho

meedio, selvänäkijä, parantaja

Agatha Seine

Selvänäkijä

Irene Purhonen

Tarot-tulkitsija, parisuhdeneuvoja, reikihoitaja ja chakrojen puhdistus

Anne Kuosmanen

Selvänäkijä

Anu Tähti

Hoitaja, selvänäkijä ja kanava

Tiina Kallio

Astrologi ja parisuhdeneuvoja

Tarja Kronqvist

Selvänäkijä ja parantaja

Sanna Kujanen

Selvänäkijä ja unientulkitsija

Saga Malmi

Selvänäkijä ja parantaja (EnkelivaloSelvänäkijä) sekä intuitiivinen näkijä

Saara Rautio

Selvänäkijä

Siralli Hyvärinen

Selvänäkijä

Suvi Lempinen

Tarot-tulkitsija ja selvänäkijä

Assi Lumenvirta

Selvänäkijä

Miina Valtonen

Selvänäkijä, meedio ja parantaja

Malla Törmälä

Selvänäkijä

Manta Tiihonen

Selvänäkijä ja parisuhdeneuvoja

Ilona Niittymäki

Selvänäkijä, meedio ja parantaja

Hannele Ranta

Selvänäkijä, tarot-tulkitsija ja unien tulkitsija

Elise Vänni

Selvänäkijä, parisuhdeneuvoja ja tarottulkitsija

Eini Launonen

Tarot-tulkitsija, parisuhdeneuvonta, Reiki energiahoidot

Tarja Suorsa

Tarot-tulkitsija ja selvänäkijä

Jouni Rapo

Selvänäkijä, parisuhdeneuvoja ja parantaja

Vera Valomeri

Selvänäkijä ja parantaja

Angelika Rosewood

Numerologi, Reiki-energiahoitaja ja unien tulkitsija

Carita Eklund

Selvänäkijä, unien tulkitsija ja energiahoitaja

Näytä kaikki tietäjät

Mielen voima on vähätelty tosiasia

Mielen voima: Mielen vaikutus terveyteen ja hyvinvointiin (2019, Harri Virolainen & Ilkka Virolainen) kertoo tutkimus- ja kokemuspohjaiseen tietoon perustuen siitä, millainen funkio ajatuksilla ja tunteilla voi olla suhteessa hyvinvointiin.

Se kertoo esimerkein siitä, kuinka moni on parantunut myös vakavista sairauksista hyödyntämällä mielensä voimavaroja. Kirjassa on paljon lainauksia, joita voi lueskella sieltä täältä ja palauttaa mieleensä mielensä mahtavan voiman.

Mieli on kuin lihas: “Kun sitä käyttää, se vahvistuu.”

Kirjan Mielen voima kirjoittajat ovat julkisuudestakin tutut identtiset kaksoset, joilla molemmilla on neljä maisterintutkintoa ja yksi tohtorintutkinto. Tutkinnot eivät ole lääketieteestä, mutta terveys on ollut merkittävä osa opiskelua. Tutkinnot ovat liikuntatieteestä, kauppatieteestä, terveystieteestä ja kasvatustieteestä.

Kirjassa kerrotaan useista tutkimuksista, joissa on voitu todeta mielen vaikutus fysiologiaan, fyysiseen terveyteen tai sairauteen. Ihminen voi käyttää mieltään oman terveytensä edistämiseen niin halutessaan, vaikka kaikki eivät paranekaan tai ole terveitä vain ajattelemalla positiivisesti. Hyvä uutinen on se, että omaa mieltään voi muokata.

Asiaa meditoinnista stressiin

Kirjassa kerrotaan erilaisten sairauksien ja mielen välisistä mahdollisista syy-yhteyksistä. Myös niistä tutkituista ja todetuista. Niin nocebosta kuin placebosta. Siinä kerrotaan myös meditaatiosta ja stressistä sekä stressinhallinnasta. Omaa sietokykyään elämää ja stressinaiheuttajia kohtaan voi vahvistaa. Meditaatiossa on voimaa.

Kielteinen ja pessimistinen ajattelu vaikuttaa haitallisesti immuunipuolustukseen. Stressihormonit vaikuttavat kemiallisesti ihmisen kehoon. Stressitilanteessa keho erittää kortisolia, ns. stressihormonia. Lyhyesti sanottuna henkinen rasitus lisää fyysistä rasitusta. Mieli ja keho ovat vuorovaikutuksessa. Kirjassa on mielenkiintoista asiaa myös painonpudotuksesta.

Uskomukset ja lääkkeet

Kirjan Mielen voima mukaan uskomuksen voima voi joskus olla voimakkaampi kuin lääkkeen vaikuttava aine. Jos tutkimustulokset pitävät paikkansa ja ovat vertaisarvioituja, niin tulokset ovat toki lääketieteellisesti mullistavia. Kirjassa tehdään meta-analyysia lääketieteen ja terveyden tutkimuksista.

Jään pohtimaan sitä, onko kaikki tutkimukset otettu huomioon, myös ne, joissa ei kerrota “ihmetarinoita”. Joka tapauksessa näinkin monet tutkimukset vaikuttavat merkityksellisiltä. Mielessä on voimaa molempiin suuntiin, mutta olisin kenties kaivannut yhdeksi kirjoittajaksi lääkäriä, niin sanottua lääkärinlausuntoa.

Elämme “lumessa”

Lume, kuten lumeleikkaus, on tosiasia. Se toimii, mikä on tosiasia. Toisaalta lumehoito ei aina toimi tai tehoa. Miksi näin on? Itsellänikin on ollut lääkärissä käynneistä useita kokemuksia, joissa käänne sairauden suhteen on tapahtunut lääkärin vastaanotolla tai heti sen jälkeen. Toisaalta hakeudumme usein lääkäriin silloin, kun tauti on taittumassa.

Lapsen astmakohtaus on helpottanut ja oikeastaan mennyt ohitse lääkärissä käynnin yhteydessä tai heti sen jälkeen. Aivan kuin vakuuttuisimme, että tilanne on nyt hallinnassa, kun valkotakkiin pukeutunut henkilö on meitä hetken tiiraillut. Kyse on hoitovaikutuksesta.

Lukusuositus yhdessä lääketieteen kanssa

Vahva lukusuositus, vaikka jäänkin pohtimaan tiettyjä syy-yhteyksiä, kuten sitä, että uskosta riippumatta pääkallomerkitty myrkky tappaa. Sen tämä kirja paljastaa, että mielessämme ovat suuret voimavarat. Sitä ei tulisi enää vähätellä.

Entä jos ei paranekaan? Jotkut sairaudet vaikuttavat olevan enemmän yhteydessä mieleen kuin toiset, antaa kirja Mielen voima ymmärtää. Se onkin kirjan parasta antia. Mielen voiman ja lääketieteen yhdistelmällä voidaan saada aikaan paljon hyvää ja jopa ihmeparantumisia. En silti valitsisi vain mieltäni, jos sairastuisin vakavasti.

Kirjan Mielen voima mukaan ajattelumallit vaikuttavat terveyteen. Positiivinen elämänasenne lisää elinikää jopa useilla vuosilla. Pessimistinen ajattelumalli lisää sairastumisriskiä. Ajatteluunsa voi vaikuttaa vain itse. Kansikuva: Viisas Elämä

Summary
Article Name
Mielen voima on vähätelty tosiasia
Description
Kirja-arvio. Mielen voima: Mielen vaikutus terveyteen ja hyvinvointiin (Harri Virolainen & Ilkka Virolainen).
Author