Agneta Vainio

Tulkitsija ja henkinen auttaja

Hannamari Lahtinen

Tulkitsija ja parisuhdeneuvoja

Sari Marjaana

Selvänäkijä, ennustaja ja meedio

Bea Blohm

Selvänäkijä

Kati Laine

Tarot- ja enkelikortit, heiluri, intuitio ja kaukoparantaminen

Aada Ramsu

Ennustaja, joka tuntee riimut ja numerot

Helena Tiira

Kaukohoidot, Reiki-energia ja korttien viestit

Kaisa Koskinen

Tunnetyöskentely, ennustaminen ja selvänäkö

Serena Sirius

Tarot-tulkinnat, enkelikorttitulkinnat ja kaukoreikihoito

Seija Lahti

Selvänäkijä ja henkinen auttaja

Anni Marketta

Kaukoparantaja ja ennustaja

Johanna Mäenpää

Selvänäkijä, ennustaja ja Tarot-tulkitsija

Aava Aalto

Numerologi ja selvänäkijä

Niina Maarit

Intuitiivinen selvänäkijä, Tarot-tulkitsija ja unien tulkitsija

Piia-Maria Alho

meedio, selvänäkijä, parantaja

Tiina Kallio

Astrologi ja parisuhdeneuvoja

Tarja Kronqvist

Selvänäkijä ja parantaja

Sanna Kujanen

Selvänäkijä, meedio ja unientulkitsija

Saga Malmi

Enkelivaloselvänäkijä

Saara Rautio

Selvänäkijä

Siralli Hyvärinen

Selvänäkijä

Suvi Lempinen

Tarot-tulkitsija ja selvänäkijä

Assi Lumenvirta

Selvänäkijä

Miina Valtonen

Selvänäkijä, meedio ja parantaja

Malla Törmälä

Selvänäkijä

Manta Tiihonen

Selvänäkijä ja parisuhdeneuvoja

Ilona Niittymäki

Selvänäkijä, meedio ja parantaja

Hannele Ranta

Selvänäkijä, tarot-tulkitsija ja unien tulkitsija

Eini Launonen

Tarot-tulkitsija, parisuhdeneuvonta, Reiki energiahoidot

Tarja Suorsa

Tarot-tulkitsija ja selvänäkijä

Jouni Rapo

Selvänäkijä, parisuhdeneuvoja ja parantaja

Vera Valomeri

Selvänäkijä ja parantaja

Angelika Rosewood

Numerologi, Reiki-energiahoitaja ja unien tulkitsija

Carita Eklund

Selvänäkijä, unien tulkitsija ja energiahoitaja

Näytä kaikki tietäjät

Onko metsä parantava? Voiko metsä parantaa?

Onko metsä parantava? Metsä, luonto ja eläimet voivat toimia parantajina. Tutkimuksia metsän parantavasta voimasta satelee. Luonto itsessään on hyvin parantava asia, koska se rauhoittaa ihmistä. Mitä rauhallisempi ihminen on, sitä vähemmän hänessä on stressiä ja tarttumapintaa sairauksille.

Eläimet opettavat pyyteetöntä rakkautta. Sisätiloissa ne muistuttavat meitä luonnosta; metsästä. Sekä ihmiselle että eläimelle tekee hyvää päästä ulos luontoon nauttimaan niin sateesta kuin auringonpaisteesta.
 

Metsän vihreä väri itsessään on parantava. Myös sininen vesistö tai harmaa kivimaailma rauhoittaa.

Aloitetaan takapihalta ja sitten mennään metsään

Elimistössä voi olla liikaa kortisolia, jolloin se ilmenee ahdistuksena ja univaikeuksina sekä jatkuvana huolehtimisena tulevasta. Kiire tai ahdistus on päänsisäistä. Se ei ole ulkopuolisessa todellisuudessa. Tällaisessa stressitilassa voi olla vaikea asennoitua oikein liikuntaan tai ruokavalioon. Niinpä parasta, mitä stressaantunut voi itselleen tehdä, on mennä metsään tai tarkkailla pihapiirin eläimiä, kuten oravia, lintuja ja jäniksiä.
 
Pihapiirissä ja metsässä on paljon elämää, kunhan malttaa pysähtyä katselemaan. Meidän on tätä nykyä lähes mahdotonta antaa tällaista rauhan kokemusta itsellemme, koska maailmalla tuntuu aina tapahtuvan. Tunnemme jäävämme jostakin paitsi, ellemme ole somessa tai tapahtumien keskipisteessä. Tämä harha johtuu siitä, että muu maailma sykkii koko ajan. Se ei koskaan nuku, ja verkko on väylä olla kaikkialla.

Puiden salattu elämä

Jokin aika sitten ilmestyi kirja Puiden salattu elämä, joka nousi suureen suosioon heti ilmestyttyään. Metsänhoitaja Peter Wohlleben paljasti kasvien tunnemaailman ja viestinnän perustavanlaatuisella tavalla. Moni hieraisi silmiään luettuaan, että puut kommunikoivat keskenään. Myös puilla on tunteet ja jopa muisti. Luettuaan tuon kirjan menee metsään uusin ajatuksin ja aikein; ymmärtäen, että metsä muistaa ja parantaa. Metsä on meille läsnä, toisin kuin moni ihminen nykyaikana.
 
Metsässä olemisessa parasta on se, ettei tarvitse suorittaa tai osata. Metsässä voi vain olla ja istua tai kävellä tai hypähdellä tai halata puita, kukin mielensä mukaisesti. Metsä parantaa mieltä ja kehoa. Se vähentää stressiä. Se alentaa verenpainetta. Myös metsävalokuvan katseleminen saa aikaan vastaavia terveyshyötyjä kuin metsään meneminen. Luonnossa liikkuminen ja luontokuvien katseleminen eivät ole samoja asioita, mutta jokainen tekee voitavansa. Ikäihmisen huoneeseen kannattaa kiinnittää luontokuva jos toinenkin.

Kaikki hyötyvät metsästä

Niin lapset kuin vanhukset kannattaa viedä luontoon tasaisin väliajoin. Kaupungeissa puistot ovat joskus ainut vaihtoehto nauttia luonnosta. Pääasia on, että on siellä, missä humisevat muutkin kuin autot. Puiden humina, veden kohina, soliseva kevätpuro. Pienikin päivittäinen kävely koiran kanssa selvittää päätä ja parhaimmat ideat syntyvät missä muuallakaan kuin metsässä. Ei sen tarvitse olla aarniometsä. Siivu metsää riittää.
 
Kotieläimet tuovat luonnon kerrostaloihin, samoin kuin kasvit ja parvekkeelle tai takapihalle pääsy. Metsä antaa meille ilmaista terapiaa ja aivoillemme tilaa olla luovempia ja tehokkaampia, silloin kun olemme taas työmme ääressä. Kesäisin suomalaiset osaavat hyödyntää mökit latautuakseen. Mutta metsää ei kannata unohtaa minään vuodenaikana.
 
Tutkimukset osoittavat kiistatta mm. sen, että luonnossa leikkiminen edistää lasten muistia, oppimista, ajattelua, tarkkaavaisuutta, luovuutta ja ongelmanratkaisukykyä.
Kirjasta Metsän parantava voima
 

Anna mielipiteesi minusta

Tietäjille ei voi osoittaa kysymyksiä tai yhteydenotto pyyntöjä palautelomakkeen kautta.

*