Ulla Anneli

Kvanttienergiahoitaja, henkinen auttaja ja kuuntelija

Agneta Vainio

Tulkitsija ja henkinen auttaja

Hannamari Lahtinen

Tulkitsija ja parisuhdeneuvoja

Sari Marjaana

Selvänäkijä, ennustaja ja meedio

Kati Laine

Tarot- ja enkelikortit, heiluri, intuitio ja kaukoparantaminen

Aada Ramsu

Ennustaja, joka tuntee riimut ja numerot

Serena Sirius

Tarot-tulkinnat, enkelikorttitulkinnat ja kaukoreikihoito

Seija Lahti

Selvänäkijä ja henkinen auttaja

Johanna Mäenpää

Selvänäkijä, ennustaja ja Tarot-tulkitsija

Aava Aalto

Numerologi ja selvänäkijä

Niina Maarit

Intuitiivinen selvänäkijä, Tarot-tulkitsija ja unien tulkitsija

Piia-Maria Alho

meedio, selvänäkijä, parantaja

Tiina Kallio

Astrologi ja parisuhdeneuvoja

Tarja Kronqvist

Selvänäkijä ja parantaja

Sanna Kujanen

Selvänäkijä, meedio ja unientulkitsija

Saga Malmi

Ammatillinen valotyöntekijä, tarottulkitsija ja näkijä

Saara Rautio

Selvänäkijä

Siralli Hyvärinen

Selvänäkijä

Miina Valtonen

Selvänäkijä, meedio ja parantaja

Malla Törmälä

Selvänäkijä ja vanhanajan korteista ennustaja

Manta Tiihonen

Selvänäkijä ja parisuhdeneuvoja

Ilona Niittymäki

Selvänäkijä, meedio ja parantaja

Hannele Ranta

Selvänäkijä, tarot-tulkitsija ja unien tulkitsija

Eini Launonen

Tarot-tulkitsija, parisuhdeneuvonta, Reiki-energiahoidot

Tarja Suorsa

Tarot-tulkitsija ja selvänäkijä

Jouni Rapo

Selvänäkijä, parisuhdeneuvoja ja parantaja

Vera Valomeri

Parantaja ja henkisen kasvun opastaja

Angelika Rosewood

Numerologi, Reiki-energiahoitaja ja unien tulkitsija

Näytä kaikki tietäjät

Pelkojen kohtaaminen omassa elämässä

Pelkojen kohtaaminen omassa elämässä voi olla ajankohtaista. Pelko voi liittyä melkein mihin tahansa asiaan. Ihminen pelkää tuntematonta, mutta muutoksen pakko voi saada hänet muuttumaan pelosta huolimatta silloin, kun muuttumattomuuden kipu on suurempi kuin muutoksen tuoma kipu.

Tosiasia on, että kaikki muuttuu kaiken aikaa. Pelot voivat liittyä omiin unelmiin. Haluaisit tehdä jotakin mutta et yksinkertaisesti uskalla tehdä. Haluaisit tehdä jonkinlaisen siirron elämässäsi, mutta pelot tulevat jatkuvasti tielle. Miten päästä pois tästä pattitilanteesta?

Pelkoa kohti, vaikka pelottaa kamalasti

On klisee sanoa, että menemällä tilanteisiin, jotka pelottavat, saavat pelon lopulta poistumaan tai ainakin muuttamaan muotoaan. Tässä kohtaa on kuitenkin hyvä tehdä ero pelon ja pelon välillä. Tässä puhutaan rohkeuden puutteesta ja pelkäämisestä. Joskus meillä voi olla fobioita, jotka ovat mielenterveyden haasteita ja voivat tarvita avuksi sen alan ammattilaista, jos fobiasta halutaan päästä eroon.

Rohkea ihminen ei ole hän, joka ei tunne pelkoa. Kaikki tuntevat pelkoa. Fobian tunnistaa siitä, että pelko on täysin kohtuutonta. Lisäksi ovat sosiaalisten tilanteiden pelko ja muut sellaiset ilmiöt, jotka eivät välttämättä ratkea omin voimin. Tietyn muutoksen pelkääminen voi olla lievempi itsehoidollinen asia.

Mikä on pahin asia, joka voi tapahtua?

Pelkääminen voi olla täysin irrationaalista. Järki ei sanele vaan tunteet sanelevat. Haluaisimme ehkä kokea jotakin uutta tai kokeilla jotakin juttua, mutta se pelottaa meitä liikaa. Silloin meidän on syytä kysyä, miksi. Mikä on pahin asia, mitä voi tapahtua? Miksi pelkään tätä niin paljon, että annan sen vaikuttaa elämääni (ehkä koko elämäni kulkuun)?

Ihminen ikään kuin tarvitsee pelkoa, eli se ei ole hyödytön tunne. Se voi varoittaa vaarasta tai suistaa väärältä tieltä. Paradoksaalisesti se voi suistaa myös oikealta tieltä. Pelon kohtaaminen itsessään vaatii rohkeutta, saati sitten se, että oman pelkäämisen tunnustaa ja ottaa todesta. Me voimme muuttua, jos niin haluamme ja päätämme.

Haasteet: tarttuako tilaisuuteen?

Kohtaamme elämässämme haasteita. Isot elämänmuutokset voivat haastaa meitä. Joudumme joskus pohtimaan, onko jokin haaste meille liian pieni tai liian suuri vai sopiva. Joskus voisi olla hyvä istua alas ja ottaa kynä ja paperia pöydälle ja alkaa kirjoittaa niin sanottua viisivuotissuunnitelmaa. Missä näet itsesi viiden vuoden kuluttua? Etene vuosi kerrallaan. Pilko eteneminen pieniin osasiin. Muutoin siitä voi tulla liian haastavaa.

Pelon pitää olla hallinnassa. Kyse ei ole kaiken kontrolloimisesta. Elämässä se ei ole edes mahdollista. Mutta pelon pitää olla siinä mielessä hallittua, ettei se lamaannuta. Että suunnitelma on toteutettavissa pienin askelin. Harppaukset eivät sovi kaikille, kuten ei jääkylmään veteen hyppääminenkään. Tänään voi olla oikea aika ottaa tikkaat seinustalta ja nostaa ne uuteen paikkaan ja alkaa toden teolla miettiä, miten sinne uuteen tilanteeseen tai paikkaan oikein pääsee. Mitä kohti haluan olla matkalla jo nyt, tänään?

Kuvittele: saatat olla vain pienen askeleen päässä muutoksesta. Joskus voi olla hyvä hakea ulkopuolista apua. Kun tiedostamme pelkomme syyn eli sen, miksi pelkäämme, voimme päästä pitkälle tai ottaa ainakin sen merkittävän askeleen. Muutos on aina myös mahdollisuus, ei vain uhka. Kuva: Pixabay

Tajunnanvirta Blogi

Kerro meistä kaverille