Ulla Anneli

Kvanttienergiahoitaja, henkinen auttaja ja kuuntelija

Agneta Vainio

Tulkitsija ja henkinen auttaja

Hannamari Lahtinen

Tulkitsija ja parisuhdeneuvoja

Sari Marjaana

Selvänäkijä, ennustaja ja meedio

Kati Laine

Tarot- ja enkelikortit, heiluri, intuitio ja kaukoparantaminen

Aada Ramsu

Ennustaja, joka tuntee riimut ja numerot

Serena Sirius

Tarot-tulkinnat, enkelikorttitulkinnat ja kaukoreikihoito

Seija Lahti

Selvänäkijä ja henkinen auttaja

Johanna Mäenpää

Selvänäkijä, ennustaja ja Tarot-tulkitsija

Aava Aalto

Numerologi ja selvänäkijä

Niina Maarit

Intuitiivinen selvänäkijä, Tarot-tulkitsija ja unien tulkitsija

Piia-Maria Alho

meedio, selvänäkijä, parantaja

Tiina Kallio

Astrologi ja parisuhdeneuvoja

Tarja Kronqvist

Selvänäkijä ja parantaja

Sanna Kujanen

Selvänäkijä, meedio ja unientulkitsija

Saga Malmi

Ammatillinen valotyöntekijä, tarottulkitsija ja näkijä

Saara Rautio

Selvänäkijä

Siralli Hyvärinen

Selvänäkijä

Miina Valtonen

Selvänäkijä, meedio ja parantaja

Malla Törmälä

Selvänäkijä ja vanhanajan korteista ennustaja

Manta Tiihonen

Selvänäkijä ja parisuhdeneuvoja

Ilona Niittymäki

Selvänäkijä, meedio ja parantaja

Hannele Ranta

Selvänäkijä, tarot-tulkitsija ja unien tulkitsija

Eini Launonen

Tarot-tulkitsija, parisuhdeneuvonta, Reiki-energiahoidot

Tarja Suorsa

Tarot-tulkitsija ja selvänäkijä

Jouni Rapo

Selvänäkijä, parisuhdeneuvoja ja parantaja

Vera Valomeri

Parantaja ja henkisen kasvun opastaja

Angelika Rosewood

Numerologi, Reiki-energiahoitaja ja unien tulkitsija

Näytä kaikki tietäjät

Sairauksien henkiset syyt

Ahdistus: Liiallinen pohdinta, ei luottamusta elämään ja tunne, ettei kukaan tue omaa tilannetta. Voimakas pelko, jopa paniikki. Liikaa asioita meneillään samanaikaisesti.

Akne: Epävarmuus itsessä, ulkopuolisuuden tunne, ei hyväksytä tai ei kuulu joukkoon, ei ole rakastamisen arvoinen, itseinho, täydellisyyden tavoittelu. Teini-iän vaiva. Identiteettinsä etsiminen, lapsuuden ja aikuisuuden välissä oleminen.

Alipaino: Ei rakasta itseä, henkilökohtainen häpeä, tunne, ettei ansaitse sen parempaa. Nääntyminen, huono minäkuva, mannekiinilta näyttämisen vaatimus, lapsuuden ja aikuisuuden välissä oleminen tunnetasolla, jos ei ole sitä enää ikänsä puolesta. Kieltäminen, näkymättömyys, ”näkymätön lapsi”, kehittymättömyys.

Alkoholismi: Masennuksen seurausta, ongelmia on liikaa, omien ongelmien hukuttaminen, ongelmat ovat pinnan alla, kunnes ne käsitellään pois päiväjärjestyksestä. Nuorilla ”elämänjano”; voi myöhemmin muuttua alkoholismiksi, jos juominen jää päälle.

Allergiat: Asiat, joihin ei voi vaikuttaa. Ärtymys ympäristöönsä. Huomionhakuisuus. Maailman kokeminen vihamielisenä tai vaarallisena paikkana. Tunteiden syrjäyttäminen. Samalla voi olla tarve kiljua tai huutaa elämän edessä. Ei halua kommunikoida muiden kanssa. Työntää toiset etäälle.

Anemia: Syvä väsymys ja henkinen uupumus, ajatus siitä, ettei ole tarpeeksi hyvä tai ettei osaa. Omia toiveita ei oteta todesta, joko itse tai muut toimivat näin.

Anoreksia: Itsensä vihaaminen, syvä itseinho, epävarmuus elämän edessä, arvostelee itseä tai muita, itsensä rankaisu. Kieltäminen, suuret sosiaaliset paineet. Kts. kohta alipaino

Astma: Hengästyminen muiden vaatimuksista, muiden miellyttäminen, ahdistava olo, ei osaa sanoa ei, ei osaa ilmaista omia tunteitaan tai ei pysty ilmaisemaan itseään. Lapset, jotka kokevat, etteivät he pysty ilmaisemaan itseään tarpeeksi hyvin, voivat kärsiä astmasta. Tunteiden tukahduttaminen, sopimaton käytös muiden mielestä. Ahdistava todellisuus.

Autismi: Riippuvaisuus muista ihmisistä ja elämän hallitsemattomuus, pelko siitä, että muut nauravat ja nöyryyttävät, itsensä sivuuttaminen myös spirituaalisessa mielessä.

Bulimia: Rakkaudettomuus, ei rakasta itseä ja on sitä mieltä, että muutkaan eivät rakasta, hallinnan tarve, itsensä syyllistäminen. Monimutkainen tunnemaailma. Epätoivo, elämänpelko. Haluaa olla joku toinen tai jotenkin toisenlainen, jotta olisi hyväksytty. Henkinen ja fyysinen väkivalta itseä kohtaan.

Burnout: Liialliset velvollisuudet, paineen alla pitkään oleminen, perfektionismi.

Diabetes: 1. tyypissä voi olla liiallista tarvetta tukeutua muihin ja tunne siitä, ettei selviydy yksin. Itsekeskeisyys. 2. tyypissä voi olla pelkoa rakkaudettomuudesta. Itsensä etsintä elämässä ja ihmissuhteissa. Makean tarve. Puute jostakin tunnetasolla. Yleisellä tasolla tasapaino puuttuu omasta elämästä. Menetykset. Emotionaalinen eristäytyminen. Itsensä rakastamisen vaikeus. Halu saada huomiota ilman, että tarvitsee itse antaa sitä toisille.

Flunssa: Influenssa tarkoittaa jonkin vaikutuksen alaiseksi tulemista, jollakin on voimakas vaikutus, häirintä, tunteiden kadottaminen, psykologiset ja emotionaaliset painolastit, aikalisä, levon tarve.

Fobia: Lentopelko ja merisairaus (ei pidä laivoista) voi liittyä siihen, että jollakin perheenjäsenellä on ollut sama ongelma, joka on siirtynyt jälkipolvelle. Selvittämättömät pelot muilla elämän osa-alueilla. Ei luota elämään. Toripelko ja julkisten paikkojen pelko liittyy lähinnä kontrollin menettämiseen muiden läsnä ollessa. Ei saa tukea. Muut voivat jopa käyttää hyväksi. Vaaran ja kuoleman pelko on syvää elämänpelkoa. Sosiaalisten tilanteiden pelko liittyy käsitykseen siitä, että kukaan ei rakasta minua sellaisena kuin minä olen. Tarve esittää tai olla jotakin muuta.

Frigiditeetti: Torjutuksi tulemisen pelko, syvät tunne-elämän kolhut, epätasapaino tunnetasolla, aistillisuuden kieltäminen, seksuaalisuuden tuomitseminen mm. kasvatuksensa takia, kontrollinhalu.

Gastriitti (vatsavaivat): Ei kestä riitelyä tai epäsopua, riitaisa ympäristö, jatkuvia ristiriitoja, turhautumista. Pettymykset. Tulevaisuuden pelot. Voimakas pelko. Vatsakrampit kertovat täysin pysähtyneestä elämäntilanteesta. Ei tiedä, miten edetä elämässä.

Gluteiiniyliherkkyys: Lapsuudenaikaisten tai tärkeiden elämäntapahtumien hyväksyminen on hankalaa, itsensä hyväksymisen hankaluus, elämän taholta petetyksi tulemisen tunne.

Haavat: Tukahdutettu tuska, itseen kohdistettu kritiikki, ei anna anteeksi kaikin sydämin. Loukkaantumisen tunne, puolustuskyvyttömyys. Huolimattomuus, keskittymiskyvyn puute, kiukkuisuus.

Haavauma suussa: Itseluottamuksen puute, epävarmuus, tilaisuuksien ei tartuta, turhautuminen.

Halvaus: Elämä kävelee ylitse ja menee ohi, kiinnostuksen puute elämää kohtaan, kukaan ei ole kiinnostunut itsestä ja jäädä jotakin vaille. Oman elämänsä sivustaseuraaja.

Hampaat: Häpeä, itsekriittisyys, hellyyden puute, jos kyseessä ei ole huono hammashygienia. Jokin nakertaa, haitalliset sukulaisuussuhteet, haastavat ihmissuhteet, haitanteko itselle. Päätöksen tekeminen jätetään mielellään muille. Hampaiden narskutteluun liittyy stressiä jokapäiväisessä elämässä. Liikaa tapahtumia. Paineen alla olemisesta seuraa hampaiden yhteen puremista ja jopa leukasärkyä.

Harmaantuminen: Huolestuneisuus vanhenemisesta, shokki, äärimmäinen stressi.

Hedelmättömyys: Torjutuksi ja hylätyksi tulemisen tunne, voi juontaa juurensa varhaislapsuudesta. Elämä koetaan menetysten kautta. Ei saa tukea, epävarmuus itseä kohtaan, kiukku, paha mieli, epäluottamus elämään. Joko pitää lapsista yli kaiken tai ei tiedä, miten lasten kanssa pitäisi olla tai toimia.

Heikotus: Ylikuormittuminen, oman suunnan selvittäminen, vaikeus hyväksyä omaa elämäntilannetta, asioita tai ihmisiä, elämä on yhtä ja samaa, eikä tiedä, mitä tehdä. Vinkki: uusi suunta voi olla myös näkökulman vaihdos.

Heinänuha: Tukahduttaminen, ei voi toimia, niin kuin itse tahtoo. Asiat menevät muiden mielen mukaisesti. Ei aikaa itselle. Vetäytyminen, vastustaminen.

Hermoromahdus: Kokee, ettei kykene selviytymään elämästä ja että muut ihmiset odottavat minulta liikaa. Toivottomuus. Taloudelliset vaikeudet. Koettelemukset. Pettyminen elämään. Tehdä kärpäsestä härkänen. Sielun pimeä yö. Murtuminen. Uudestisyntyminen.

Hermostuneisuus: Yhteys itseen ja elämään heikentynyt. Epäonnistumisen pelko. Elämänpelko. Ei kuuntele itseä. Vaikeus pysähtyä oman itsen äärelle. Kuuntelee kyllä muita mielellään, mutta pitäisi pystyä kuuntelemaan myös itseä.

Hikoilu: Tuskanhiki on yhteydessä pelkoon, yhteydenpidon pelkoon, hermostuneisuus, ihmisarkuus, ei-luonteva suhtautuminen itseen tai toisiin, tarve rentoutua, olisi syytä suhtautua asioihin vähemmän vakavasti.

Hilse: Stressiä, päänvaivaa. Liiallista omassa päässä olemista. Liika lukeminen tai ajatustyö. Liikunnan lisääminen voisi olla hyväksi.

Hiustenlähtö: Stressi, elämällä ei ole selkeää suuntaa, epävarmuustekijät, itsensä vähättely, ei tiedä, miten suojella tai rakastaa itseä, raskaus, liian vähän ravinteita, ei pidä huolta itsestä.

Huimaus: Ylikuormitus itsen tai toisten taholta, hämmennys, vaikeus selvitä elämästä, ei hyväksy elämäntilannettaan, vaikea taloudellinen tilanne, kehän kiertäminen omassa elämässä, vaikeus muuttaa asioita tai muuttua ihmisenä.

Huumeriippuvuus: Elämän ja oman itsen pakeneminen, kyvyttömyys kohdata elämän realiteetteja.

Ihottuma: Itse itselle asetetut rajoitukset, kiukkuisuus.

Ilmavaivat: Ristiriidat ja riidat, ei pysty ilmaisemaan itseä niin hyvin kuin haluaisi, ei halua minkään muutosta, kts. myös ummetus.

Immuunijärjestelmä: Sisäiset ristiriidat, stressi, omien tarpeiden ohittaminen, ei omaa aikaa tai omaa elämää, kontrolloinnin tarve, pyrkiminen sen sijaan, että antaisi asioiden olla.

Infektiot: Tarve levätä ja vain olla, kokemus siitä, että itseä vastaan hyökätään tietyltä taholta, puolustuskyvyttömyys.

Influenssa: Uupuminen, kokonaisvaltainen väsyminen, liiallinen vastuuntunto, negatiivinen ympäristö, sisäinen hämmennys tai ristiriita.

Iskias: Juuttuminen johonkin jo aikansa eläneeseen, rahahuolet ja huoli omasta selviytymisestä arjessa. Riittämättömyys. Itse itsensä rajoittaminen sen suhteen, mitä voi tai ei voi tehdä. Hylätyksi tulemisen pelko, pelko siitä, ettei voi olla oma itsensä.

Itkeskely: Jännittyneisyys, paineisuus, pitkään jatkunut stressi, perusnegatiivisuus.

Jäykkyys: Jumiutuminen, oman elämän rajoittaminen, perfektionismi, vahva kontrolli asioihin kuten siihen, mitä voi tai ei voi tehdä, mm. muiden silmissä. Ylpeys, ylemmyydentunne, kaikkitietävyys, virheiden tekemisen pelko, virheiden käsittely voi olla lapsenomaista ja jopa lapsellista. Jäykkyys kaulassa ja niskassa liittyy päätöksenteon pelkoon, kun taas kipeät kädet kertovat omien tarpeiden ohittamisesta. Todelliset tunteet jäävät ilmaisematta. Ei pysty tekemään sitä, mitä tahtoisi. Halu pitää asiat ennallaan. Ei voi taipua tai mukautua johonkin, ei voi hyväksyä jotakin.

Jäätynyt olkapää: Voi olla työperäistä mutta tähän vaivaan liittyy myös tulevaisuuden pelko, liika vastuu, velvollisuus, vaikka kaikki olisi nyt hyvin, halu luovuttaa ennen aikojaan, epäonnistunut olo, paljon ongelmia lähipiirissä, sisäinen tuska ja surumielisyys, omasta tekemisestä puuttuu luovuus ja virtaavuus, todelliset tarpeet eivät täyty, toisten tarpeet ovat omien tarpeiden edellä.

Kaljuuntuminen: Tulevaisuuden pelko, paljon stressiä, pettymykset, turhautumiset, keksii tai tutkii siihen saakka, kunnes saa selville vastauksen.

Kasvaimet: Shokki, pelot, traumat, omien tarpeiden ohittaminen toistuvasti, emotionaalinen kipu, kiukku, kosto, mielipaha, rakkauden puute, välinpitämättömyys ihmissuhteissa, kateus muita kohtaan.

Keuhkokuume: Uupumus, elämässä useita haasteita, valmis luovuttamaan, elämä on liian vaikeaa, epätoivo, pidätellyt kyyneleet, haluaa huomiota.

Keuhkoputkentulehdus: Paineita perhe-elämässä, ristiriitoja, kiukkua perhepiirissä, hallitsemattomat tilanteet, syyttää asioista, joihin ei voi vaikuttaa tai joita ei kykene korjaamaan, muita, mm. perheenjäseniä, rakkauden puute, ei saa arvostusta, ei kunnioiteta.

Keuhkot: Katso tarkemmin ahdistus, astma, yskä, ääni jne.

Kihti: Liikarasitus, stressi, kovat paineet, kontrollointi, oikeassa olemisen tarve, asioiden näkeminen vain yhdestä näkökulmasta, velvollisuudet ja jopa periaatteet velvoittavat.

Kilpirauhanen: Liikatoimintaan liittyy jatkuvaa menossa olemista, ei osaa pysähtyä paikoilleen edes hetkeksi, ei kykene suunnittelemaan sen enempää tekemisiään, tunne siitä, että maailma romahtaa niskaan, jos ei ole koko ajan tekemässä jotakin, jatkuva syyllisyys siitä, ettei tee tarpeeksi, muiden liiallinen auttaminen. Vajaatoimintaan liittyy jatkuva väsymys ja liiallinen ajattelu, liikaa taakkoja omassa elämässä, myös muiden taakkojen kantaminen, pohjattomalta tuntuva uupumus, mikään määrä yöunta ei meinaa riittää, muut tekevät päätökset tai määräävät siitä, miten pitäisi elää. Kaikki vaikuttaa vaikealta.

Kipeä kurkku: Turhautuminen, kiukku, pelko, tunteiden tukahduttaminen, sisäinen ristiriita, hyvin voimakas hylätyksi tulemisen pelko, oman todellisen itsen tai omien tunteiden piilottelu. Oman äänen tai itseilmaisun heikkous, oman totuuden puhuminen jää puolitiehen. Hiljaa pysytteleminen, vaikka tekisi mieli sanoa jotakin ääneen. Häpeä. Alemmuudentunne.

Klaustrofobia: Syvä ahdistus, päähänpinttymät, itsen kontrollointi, omassa todellisuudessa eläminen, tarve tehdä kaikki täydellisesti tai olla täydellinen, vihat ja pettymykset omasta lapsuudesta.

Kohtaus (sairaskohtaus): Elämä kävelee ylitse, hyvin stressaava tilanne, ylikuormitus, aikalisä olisi tarpeen, irtautuminen omasta itsestä, elämänpelko ja kuolemanpelko.

Kolesteroli: Varautunut pahimpaan normaalielämässä, menneisyyden tuskan ja rajoitusten muisteleminen, ettei saanut jotakin sellaista, mitä odotti itseltä, aikaan, ilon, huvin ja naurun puuttuminen omasta elämästä, liikaa vastuuta, herkkä hermosto, taipumus ärsyyntyä äänistä, muista ihmisistä ja melusta.

Koliikki: Kärsimättömyys, pelokkuus, emotionaalisen ja jopa fyysisen tuen puuttuminen tai tunne siitä, ärtyvät vanhemmat, tarve saada huomiota ja tulla rakastetuksi.

Kooma: Tulevaisuuden pelko, elämänpelko, tunne siitä, ettei selviydy oman elämän haasteista, pako todellisuudesta.

Korkea verenpaine: Liialliset odotukset omaa itseä kohtaan, halu kostaa tai hakea oikeutta, epäoikeudenmukaisuuden tunne, tarve miellyttää muita ja tehdä asiat niin kuin muut tahtovat, tarve kuulla kiitokset, liiallinen tekeminen ja touhuaminen.

Korvasärky: Muut arvostelevat tai itse arvostelee muita, ei kuuntele itseä, ei kuuntele muita, ei kuuntele omaa intuitiota, tarve arvostella itseä tai kokemus siitä, että toiset arvostelevat, turhautuminen, itsen ja muiden syyttely, väärinymmärrykset, väärin kuulemiset.

Krampit: Jännitystä, paljon pelkoa ja taistelun tunne omassa elämässä, ei pysty rentoutumaan tai päästämään irti, liialliset vaatimukset omaa itseä tai muita kohtaan, turhautuminen, lannistuminen elämän edessä.

Krooninen sairaus tai vaiva: Kieltäytyminen muuttamasta omaa elämää, jumittuminen, kehän kiertäminen, halu olla huomattu, itsesääli, uhrina oleminen, tyytyminen omaan elämäntilanteeseen, luopuminen ja seuraelämästä poisjäänti.

Krooninen väsymys: Elämä on liian iso pala, ei osaa sanoa ei, halu olla jossakin muualla kuin missä on, käsitys elämän kovuudesta, liiallinen yrittäminen, jatkuva ponnistelu, jumiutuminen, oman intuition tai levon tarpeen laiminlyönti, omasta itsestä ja voimasta luopuminen, käsitys siitä, että muut ovat minua parempia, vaikka se ei pidä paikkansa (oma arvo).

Kuolemanpelko: Elämänpelko, materialistinen maailmankuva, ei luottamusta elämän jatkuvuuteen.

Kuorsaaminen: Vanhan ajattelu- ja toimintatavan mukaan eläminen, menneisyydessä eläminen, tarve kontrolloida, muutosvastarinta, ei voi ilmaista itseä niin kuin toivoisi, ylipaino.

Kuukautisvaivat: Liika itsekritiikki, joka kohdistuu omaan persoonaan tai ulkonäköön, voimattomuus, uhrina oleminen, elämän ottaminen liian vakavasti, häpeä ja syyllisyys liittyen omaan seksuaalisuuteen.

Kuume: Uupumus, kuohuksissa oleminen, vihaisuus, liikaa velvollisuuksia, epäoikeudenmukaisuus elämän edessä, levon tarve, haurastuminen ja elämänvoiman ehtyminen vanhuksilla.

Kynsien pureskelu: Epävarmuus, ei saa tarvitsemaan huomiota tai huolenpitoa, hämmennys, pitkästyminen, joskus jännittäminen, jokin perheenjäsen aiheuttaa jännitystä, jokin tilanne jännittää, huolestuneisuus tärkeän tapahtuman takia.

Laktoosi-intoleranssi: Kokee elämän haastavaksi, vaikeus sulattaa asioita, ihmisiä tai tilanteita, halu olla toisaalla, käsitys siitä, että toisilla on helppoa ja itsellä on vaikeaa, tarve saada elämään enemmän iloa, spontaaniutta ja jopa kauneutta. Itse itsensä arvostaminen voi olla vaikeaa.

Lantio: Suhde vanhempiin ja omaan lapseen tai omiin lapsiin, itsenäistyminen, painostuksen alla oleminen. Reidet kantavat mukanaan vanhempien ongelmia, traumaattisia tapahtumia lapsuudesta, vihaa, kaunaa ja väärinkohtelua. Kannatko mukanasi sellaista, mitä sinun ei enää tarvitsisi kantaa?

Lastentaudit: Vanhempien huomion tarve, ei tietoa, kuinka selviytyä kaikesta, pelokkuus, mm. kun vanhemmat riitelevät, itsensä syyllistäminen vanhempien väleistä, käsitys siitä, että on huono tai että huono käytös on jotakin sellaista, mistä rangaistaan ajatuksin, tuntein tai teoin, tunne arvottomuudesta.

Leikkaus: Avuttomuus, syyllisyys, turhautuminen, tarve tulla rakastetuksi, halu saada huomiota, kovettuminen elämän edessä, omaa kehoa ei kuunnella.

Levottomat jalat: Levottomuus, kärsimättömyys, turhautuminen hitaaseen mutta varmaan asioiden etenemiseen, saamattomuus, halu luovuttaa ennen aikojaan, sokerit ja makeutusaineet.

Lihavuus: Tarve suojella itseä ja omia tunteita, riittämättömyyden tunne, kelpaamattomuus, käsitys siitä, ettei viehätä ketään, ei motivaatiota, tunne-elämän tasapainottomuus, loukkaantuva luonne ja loukkauksista kiinni pitäminen, itsensä palkitseminen ruoalla ja juomalla, halu olla samaan aikaan lähellä ja kaukana, käsitys siitä, ettei ole ansainnut hyvää. Mielipahassa eläminen, periksi antaminen, koska on epäonnistunut tai kuitenkin epäonnistuu.

Lonkkavaivat: Liikaa vastuuta elämässä, omien tai muiden murheiden mukana pitäminen, ylikuormittuminen, käsitys siitä, ettei ole saanut arvostusta tai tunnustusta omasta tekemisestään, nujerrettu tai manipuloitu olo, jopa hyväksikäytetty olo. Kyvyttömyys edetä elämässä. Suunta ei ole selvillä, selviytyminen voi olla vaikeaa.

Luut: Heikot tai hauraat luut kertovat tunteesta tuen puutteesta, omat voimat käytetään toisten hyväksi tai eduksi, turvattomuus, eristyneisyys, tarve saada hyvää hoitoa ja rakkautta sekä läheisyyttä. Murtumat kertovat liiallisista murheista ja itsensä rankaisemisesta. Käsitys siitä, että ansaitsee huonot asiat, katkeamispiste, on petetty. Luunmurtumat pakottavat lepäämään. Mahdollisuus miettiä, missä on syytä joustaa omassa elämässä.

Mahahaava: Liikaa huolta ja ahdistusta sekä stressiä, ei ajanhallintaa, koko ajan on kiire, kiukku, ajankäyttö voi olla pielessä, keskittyminen toissijaisiin asioihin, jotka eivät ole kovinkaan tärkeitä. Taloudelliset tekijät.

Masennus: Paine selviytyä elämän edessä, tunne siitä, ettei selviydy, paineisuus, pettymykset, harhaluulot omasta itsestä tai toisista, kiukku, väärinkohtelu, uhrina oleminen, motivaation puute, mikään ei tunnu miltään, vanhan läpikäynti yhä uudestaan ja uudestaan, elämän tai toisten syyttäminen siitä, ettei oma elämä ole mennyt halutulla tavalla. Elämänenergian menettäminen, ei tulevaisuuden toivoa. Liikunta auttaa.

Matkapahoinvointi: Pelko hallinnan menettämisestä omassa elämässä, vaihtoehdottomuus, pakko olla jossakin tai tehdä jotakin, hämmennys, toisten syyttely. Pahoinvointi liittyy yleensä siihen, ettei voi sulattaa jotakin ihmistä tai tilannetta.

Mielisairaus: Vaikea sisäinen ristiriita tai vaikeus selviytyä elämästä, tunne hajoamisesta, omat voimavarat ovat vähissä, kaaos, avuttomuus, toivottomuus, tunne siitä, että toiset käyttävät hyväksi tai ettei saa elämältä sitä, mitä tarvitsisi.

Migreeni: Paineet, liika vakavuus, perfektionismi, hyväksynnän tarve, rakkauden puute, ahdistuneisuus, syyllisyydentunteet, ristiriidat itsessä tai toisen kanssa, vihaisuus elämälle, muiden syytteleminen, ”päänsäryt” ovat ihmisiä tai asioita, jotka aiheuttavat päänvaivaa, liiallinen ajattelu, mm. opiskeltaessa tai ajatustyössä. Hallitsemiseen ja valtaan liittyvät kysymykset. Kuka käskee ja ketä?

Nenä: Vuotava nenä tarkoittaa liiallista ponnistelua ja itse itsensä pakottamista. Kova yrittäminen sen sijaan, että antaisi asioiden mennä omalla painollaan. Tunteiden tukahduttaminen, oman intuition ohittaminen, levontarpeen laiminlyönti, tunne siitä, että on muiden käytettävissä tai kontrolloitavissa, ei oman elämän hallintaa, kiukku siitä, että joku sotkeutuu omaan elämään tai sitten sotkeutuu itse muiden elämään. Tukossa oleva nenä voi viestiä oman ajan tarpeesta.

Nivelreuma ja nivelvaivat: Kriittisyys itseä kohtaan, jumittuminen, kielteisyys, itsepäisyys, ylpeys, vakavuus, jäykkyys, tarve kontrolloida kaikkea, perfektionismi, jossa mikään ei koskaan riitä ja ole tarpeeksi, menneisyyden kolhujen kantaminen mukana, muutosvastarinta, suru, turhautuminen, loukkaantuminen, luovuuden puute, joskus omahyväisyys.

Niveltulehdus: Käsissä kertoo usein ylikriittisestä asenteesta itseä tai toisia kohtaan. Se, mitä itse tekee tai mitä toiset tekevät itselle, ei tyydytä. Tekemisen energia kääntyy sisäänpäin; ei ulospäin. Itsensä toteuttaminen ei ole mahdollista. Kuumat, vihaiset tunteet, jotka työntyvät ulos. Itseilmaisu on hyvin haastavaa.

Närästys: Ei sulata kaikkea kohtaamaansa, syyllistäminen, kiukku, pelko, viha, vaikeus rentoutua, kostonhalu, polte tai tuli omassa sisimmässä mutta kielteisessä merkityksessä, jännittyneisyys, sydänsurut.

Oksentaminen: Elämänpelkoa, huonoa oloa, pahoinvointia, liikaa painolastia, virus, bakteeriperäinen etenkin kuumeen kanssa. Syönyt jotakin sopimatonta. Bulimia.

Osteoporoosi: Katso kohta Luut

Pahoinvointi: Pelko, liikaa stressiä, paljon ongelmia, joista haluaisi päästä eroon, traumaattinen tilanne, käsitys siitä, ettei selviä jostakin tulevasta asiasta.

Painajaiset: Pelko, stressi, ahdistus, ratkaisemattomat ristiriidat, ongelmat, jotka toistuvat useita kertoja.

Paiseet: Ärtymys, turhautuminen, kiukku, kauna, kielteinen elämänasenne, kiukun tunteet, jotka tukahduttavat ja tulehduttavat ihmissuhteita, epämieluisia asioita tai ihmisiä, epäoikeudenmukaisuuden kokemus, syyttely.

Paniikki: Tukahdutettu pelko, epäonnistumisen pelko, kiukku, suru, tuska, tuskaisuus, lapsuuden traumat, aikaisemman elämän traumat, sisäinen heikkous, elämän vastustus, ei hyväksy elämää, käsitys siitä, että elämä on kamppailua, kontrollin menettämisen pelko, oman tilanteen tai tilan kieltäminen, käsitys siitä, ettei selviydy.

Pelko: Lamaantuminen, kieltäminen, ahdistuneisuus, sairaalloinen pelkääminen, paniikki, huoli, ”mitä jos jotakin pahaa tapahtuu” -tyyppinen ajattelu, epävakaa tunne-elämä, pahimpaan varautuminen, muutosvastarinta. ”Vain astumalla pelon sisään voit saada takaisin voimasi.” – Deb Shapiro

Peräpukamat: Ei pysty päästämään irti ja käsitys siitä, että elämä on epäoikeudenmukaista. Syyllisyys menneistä päätöksistä ja tapahtumista, kriittisyys itseä ja toisia kohtaan, itseluottamusta ei juuri ole, lapsuudenperheen uskomusten mukana pitäminen, hylätty olo, käsitys siitä, ettei kelpaa tai ole kyvykäs.

Poskiontelotulehdus: Turhautuminen, pelko, epävarmuus, kiukku, raivo, suru, kielteisyys, syvä syyllisyys, itsensä syyllistäminen, surullisuus, ei päässyt yli jostakin surusta, epävarmuus siitä, miten voi ratkaista vaikeat tilanteet, liiallinen tilanteen analysointi, uupuminen, liika tekeminen, muiden miellyttäminen, vaikeus sanoa ”ei”.

Päänsärky: Katso kohta migreeni

Reumatismi: Ylemmyydentunne, ylpeys, muiden yläpuolelle asettuminen, joustamattomuus, hallinnointi, mielipaha, kiukku, katkeruus, muiden syyttely ilman, että katsoo itseä peilistä, uhrina oleminen, mustavalkoisuus omassa elämässä.

Riippuvuus: Kivusta ja tuskasta eroon pääseminen, ahdistus, syvä riittämättömyys, ei pysty rakastamaan itseä, rakkauden puute, ei pysty hyväksymään itseä, hyväksynnän puute, mm. oma elämäntilanne tulkitaan epäonnistumiseksi, ahdistuneisuus, stressi.

Rinnat: Nolous, arkuus, ujous, itsevarmuuden puute, torjunta, itsekritiikki, riittämättömyys, syyllisyys, häpeä, muiden asettaminen etusijalle, henkilökohtaisen huolenpidon estäminen itsen tai toisten taholta, alihoivattu olo, hylkäämisen tunne, ei arvoa naisena, naiseus on kriisissä. Hormonit ja kemikaalit voivat olla rintasyövän taustalla. Tutkimuksissa on toistuvasti osoitettu rintasyövän ja vihan tukahduttamisen välinen yhteys. Liiallinen miellyttäminen ja muiden vuoksi uhrautuminen aiheuttava tukahdutettua vihaa. Tunne siitä, että jää itse paitsi. Mukana voivat olla sisäiset ristiriidat ja seksuaaliset ongelmat.

Ripuli: Avuttomuus, epämukavuus, ei halua edetä jossakin asiassa, käsitys siitä, ettei voi pyytää apua, vaikka sitä tarvitsisi, ei ehkä saa tarpeeksi tukea, epävarmuus, hämmennys, pelkokokemukset, kova pelko. Bakteeri- tai virustartunta, joka vaikuttaa toisiin enemmän kuin toisiin. Seurausta emotionaalisesta stressistä ja pelon tunteesta johonkin tilanteen joutumisesta. Joskus ruokamyrkytys esim. kun liittyy kova kuume. Suru, huolestuneisuus, emotionaalisen taakka, eikä tiedä, mitä voisi tehdä. Umpikuja.

Ruoansulatus: Pettymykset, epäonnistumiset, epäonnistumisen pelko, kieltäytyminen muuttumasta tai muutoksesta, täydellisyyden tavoittelu, menetykset tai tunne siitä, että on menettänyt elämänsä tilaisuuden tai jonkin tärkeän mahdollisuuden. Sisäinen tuska. Emotionaalisen täyttymyksen etsintä. Tarve tulla lohdutetuksi.

Sappikivet: Paha mieli, murheellisuus, masennus, ärtyneisyys, pettymykset, raivo, paineisuus, räjähdysalttius, räjähtäminen, haavoittuminen henkisesti, oman kivun ja kärsimyksen siirtäminen jonkun läheisen viaksi, vaikeus antaa anteeksi. Sappikivet ovat seurausta sappinesteen kovettumisesta. ”Kivet” aiheuttavat kipua. Kaunaisuus, katkeruus.

Sappivaivat: Jokin sapettaa. Jää harmittelemaan asioita liian pitkäksi aikaa pääsemättä puusta pitkälle. Pakonomainen suhtautuminen asioihin. Liiallinen itsen tai läheisten kontrollointi.

Selkä: Vailla tukea. Alaselässä ovat talousvaikeudet, väärä työpaikka tai valinta omassa elämässä. Velvollisuudet, painolasti, paine, omilla jaloillaan seisominen, omillaan toimeen tuleminen. Yläselässä ovat sydämenasiat, häpeä ja syyllisyys sekä ihmiset, joita ei haluta enää muistella. Keskiselässä ovat joustavuus tai joustamattomuus, jakautuminen asioiden tai ihmisten kesken. Tutkimuksissa on osoitettu, ettei kipeässä selässä välttämättä ole rakenteellista vikaa (New England Journal of Medicine). Selässä ovat omat ja perheen sisäiset ristiriidat sekä emotionaalisen tai taloudellisen tuen puute.

Selluliitti: Vanhentumisen vaikeus, elämän vastustaminen, ongelmia ei käsitellä eikä kohdata, epätasapaino, mielen vuoristorata, mm. vaihdevuodet ja vanheneminen.

Silmät: Glaukooma liittyy paineen tuntuun ja paineen alla olemiseen omassa elämässä. Muutospaine. Anteeksiantaminen voi olla vaikeaa. Kaksoiskuva on yhteydessä kauan kestäneeseen stressiin ja jopa katumukseen. Likinäköisyys liittyy tiettyjen totuuksien tunnustamisen pelkoon, ujouteen, sisäänpäin kääntyneisyyteen ja shokkiin. Taustalla voi olla emotionaalinen trauma. Mielikuvitusmaailma voi tuntua turvallisemmalta kuin todellisuus. Pitkänäköisyys voi kertoa kiireestä ja ulospäin suuntautuneisuudesta. Katse kiinnitetään kauas muttei lähelle.

Stressi: Tukahdutettu raivo, kontrollin menettämisen pelko, levottomuus, vihamielisyys, hermostuneisuus, todellinen ja kuviteltu uhka sekoittuvat, pelko siitä, mitä saattaa tapahtua, vaaran tai uhkan tuntu. Liika stressi alentaa kehon kykyä tuhota tunkeutuvia viruksia ja bakteereita, koska adrenaliinin ja kortisolin tuotanto kasvaa. Stressi rasittaa immuunijärjestelmää.

Sydänkohtaus: Stressi, itsepäisyys, itsekkyys, kontrollinhalu, liika keskittyminen rahaan tai saavutuksiin, tekeminen kompensoi huonoa minäkuvaa ja heikkoa itsetuntoa, käsitys siitä, että tietää kaikesta kaiken, tarve päteä ja saada tunnustusta tekemisen kautta, katumus, syyllisyys, kova elämänasenne. Kun tunteet kuolevat, niin sydän kuolee.

Synnytysmasennus: Hormonimuutokset, elämänmuutos, kauhistuttava vastuu, menneiden muistojen palaaminen pinnalle, hyväksymättömyys, ei hyväksyä itseä tai uutta tilannetta. Imetys voi olla vaikeaa läheisyydenpelon vuoksi. Ei ehkä tunne olevansa valmis äidiksi. Vauva saa kaiken huomion. Synnytysmasennusta voidaan hoitaa ja hoitoon kannattaa hakeutua, jos suru ja masennus syrjäyttävät ilon ja riemun. Itkuisuus voi kieliä synnytysmasennuksesta, vaikka olisi tyytyväinen tilanteeseensa. Synnytysmasennus voi tulla myös myöhemmin.

Syöpä: Vihat, pelot, elämän hallitsemattomuus, paha olo, syyllisyys, murehtiminen, epävarmuustekijät, ei pysty pysähtymään ja päästämään irti, tarve rentoutua, muiden miellyttäminen, liika tekeminen ja touhuaminen, haluaa hyväksyntää.

Trauma: Todellinen tapahtuma taustalla ja tulkinta tapahtuneesta, pettymys, petetyksi tulemisen tunne, henkinen hyväksikäyttö, huolenpidon puute, kylmyys ihmissuhteissa, irti omasta itsestä ja korkeammasta minästä, muutosvastarinta, ei hyväksy tilannetta tai tapahtunutta, anteeksiantamattomuus, haitanteko itselle.

Tulehdus: Immuunijärjestelmä yrittää ylläpitää tasapainoa terveydessä, intohimo, viha, voimakas tunne-elämä, tunteiden kuumeneminen, kiivastuminen, omien uskomusten puolustaminen, omasta näkemyksestä kiinni pitäminen, torjunta.

Turvotus: Kielteiset käsitykset kehosta tai omasta itsestä, tuskan tukahduttaminen, pidätetyt kyyneleet ja kätketyt tunteet, ennakoi tulevaa vedenpaisumusta tunnetasolla.

Ummetus: Juuttuminen, vanhat ajatus-, tunne- ja toimintamallit, kieltäytyminen etenemästä elämässä, ei pysty tekemään päätöksiä, muiden vakuuttaminen omasta näkökannasta, pätevyys, pätemisen tarve, vaativuus, itsekeskeisyys, huolehtiminen tulevista tapahtumista. Tunteiden tukahduttaminen, pidättäytyminen, liika kontrollointi, kiinni pitäminen, impulsiivisuus ja leikkimielisyys sekä spontaanius puuttuvat.

Unettomuus: Ei pysty päästämään irti, kyvyttömyys rentoutua, huolestuneisuus, ahdistuneisuus, varautuminen pahimpaan, syyllisyys, mielipaha, rauhattomuus, ”apinamieli”, taloudelliset huolet, itse itselle asetetut paineet, huono sänky, televisio, liiallinen kofeiinin käyttö, työpaineet.

Vaihdevuosivaivat: Vanhenemisen pelko ja vastustus, rakkauden puute, tunne siitä, ettei enää ole rakastettu, itsesääli, naisellisuuden kieltäminen, tarpeettomuuden tunne, käsitys siitä, ettei voi olla enää viehättävä.

Vatsavaivat: Tunteet ovat vatsassa, ”kireä” tunne-elämä, solar plexus -chakraan liittyvät asiat, kuten oma voima, sisäinen vahvuus ja harmonia omassa itsessä. Intuition käyttö tai käyttämättömyys. Itsensä kieltäminen, muiden miellyttäminen. Muille mieliksi oleminen. Suuret sisäiset ristiriidat.

Verenpaine (kohonnut): Kielteisyys, käsitys siitä, etteivät asiat suju, vaikka suurin osa sujuisikin, suurentelu, ylireagointi, stressi, kamppailu elämän edessä, tunnetaakat. Voimakkaat tunteet. Kiireisyys. Kiusatuksi tuleminen esim. työpaikalla. Alhainen verenpaine voi liittyä itsensä vähättelyyn. Saamattomuus, motivaation puute, elämä ei nk. kiinnosta tai ns. tarjoa tarpeeksi.

Vilustuminen: Liikaa tekemistä ja velvoitteita, suorituspaineita, kieltäytyminen kuuntelemasta kehoa ja omaa itseä, tarve saada omaa aikaa, valintojen välttely.

Vilunväreet: Paljas olo, epävarmuus elämän edessä, ei tiedä, että mitä pitäisi tehdä tietyssä tilanteessa.

Virtsarakko: Tiheä virtsaamistarve viittaa liiallisen kahvin, alkoholin tai veden juomiseen. Taustalla voi olla liiallinen tunteikkuus. Tunteet tulvivat ylitse. Syvätasolla olevat tunteet peitetään. Asioiden tekeminen hyvin nopeasti ja jopa huolimattomasti.

Virtsatietulehdus: Useita syitä liian kireistä vaatteista raskauteen. Tuliset tunteet aiheuttavat tulehduksia. Tulistuminen. Kielteisiä tunteita ei välttämättä ole päästetty vapaaksi. Kumppanin menettämisen pelko, voimakas raivo tai viha.

Vyöruusu: Huono itsetunto, lapsuuden tuominen tähän päivään, käsitys omasta hitaudesta tai tyhmyydestä, vaatii liikaa itseltä tai toisilta, itsen ja toisten tarkkailu, käsitys siitä, ettei ole tarpeeksi hyvä. Kiukku, mielipaha, mielensä pahoittaminen. Virus, joka vaikuttaa immuniteetin heiketessä. Taustalla voi olla emotionaalinen trauma.

Väsymys: Stressi, vastustaminen, konfliktit, liiallinen työnteko, venyminen, äärirajoilla oleminen, kyllästyminen, turhautuminen, liikaa sitoumuksia.

Ylivilkkaus: Keskittymisen häiriö, liiallinen tekeminen, liikaa virikkeitä, pelko jäädä jotakin paitsi, oikean aivopuoliskon painottuminen, jolloin näitä lapsia ei voi välttämättä opettaa vain perinteisin menetelmin kuten koulussa ulkoa oppiminen.

Yskä: Huolta, ahdistusta, muiden ongelmien ratkominen, keskittyy omien ongelmien sijasta muiden ongelmiin, itsekriittisyys, kriittisyys itseä tai toisia kohtaan, alttius vaikutteille. Tunteet ovat yskän takana.

Ääni: Äänen menetys voi liittyä voimattomuuteen ja toivottomuuteen. Kieltäytyminen kuuntelemasta itseä. Omista tunteista kertomatta jättäminen. Äänessä on voimaa tai ei ole. Kurkku liittyy itsensä ilmaisemiseen, kun taas keuhkot liittyvät selviytymisen tunteeseen.

Lähteistä

Inna Segal kärsi kovia tuskia kehossaan. Hän kävi jatkuvasti kiropraktikon luona ja huusi kivusta. Hänen kiropraktikkonsa oli sitä mieltä, ettei voisi enää tehdä mitään nuoren naisen hyväksi. Innan keho oli kauttaaltaan jumissa. Inna kiukustui ja päätti, että hän joko menisi sairautensa mukana tai paranisi. Tällä hetkellä tiedämme, että hän parani: ”Päästyäni kotiin ja vuoteeseen mietin elämääni ja koin yhtäkkiä oivalluksen. Tietoisuuteni muuttui jollakin uskomattomalla tavalla ja tajusin, että olin aina luottanut muiden parantavan minut ja ajatellut, että toiset pelastavat minut jotenkin. Mitä enemmän luovuin omasta sisäisestä voimastani, sitä huonommin voin. Vastaus oli ”SELVÄ”: minun oli itse parannettava itseni.” (Kirjasta Kehosi salattu kieli.)

Deb Shapiro taas kirjoittaa kirjassaan Kehosi paljastaa mielesi, kuinka käsittelemättömät psykologiset tekijät vaikuttavat terveyteen ja kuinka ajatuksilla ja tunteilla on yhteys kehoon. Hän kirjoittaa kehomielestä, jossa ihmiset elävät. Länsimainen lääketiede pitää ihmistä koneena. Sen näkökulma on liian yksipuolinen. Debin mukaan sen sijaan, että osoitetaan ulkoisia syitä sairauksiin, niin on syytä tarkastella myös olosuhteita potilaan elämässä sekä ajatusten ja tunteiden välistä vuorovaikutusta.

Psykoneuroimmunologia on tutkimusala, joka ei kiellä sairauksien orgaanisia syitä, kuten bakteereja tai mikro-organismeja, eikä sitä, että sairauksiin voi olla geneettinen alttius. Mutta eivät kaikki saman toimiston työntekijät sairastu samaan flunssaan samaan aikaan, eikä se vaikuta kaikkiin yhtä paljon. Näyttää siltä, että ihmisen senhetkinen psykologinen tila vaikuttaa sairastumisalttiuteen ja sairastamiseen. Samalla länsimainen lääketiede on monessa suhteessa korvaamaton. Deb on sitä mieltä, että sairaus on kehon keino käsitellä sen taustalla olevaa epätasapainoa.

Tämä sivusto on saanut innoitusta myös Louise L. Hay kirjasta Muuta ajatuksesi, muutat elämäsi.

Kerro meistä kaverille