Serena Sirius

Tarot-tulkinnat, enkelikortti tulkinnat ja kaukoreikihoito

Seija Lahti

Selvänäkijä, meedio, henkinen auttaja ja energianvälittäjä

Aura Josefiina

Selvänäkijä ja ennustaja

Anni Marketta

Kaukoparantaja ja ennustaja

Johanna Mäenpää

Selvänäkijä, ennustaja ja Tarot-tulkitsija

Aava Aalto

Numerologi ja selvänäkijä

Niina Maarit

Intuitiivinen selvänäkijä, Tarot-tulkitsija ja Unien tulkitsija

Piia-Maria Alho

meedio, selvänäkijä, parantaja

Agatha Seine

Selvänäkijä

Irene Purhonen

Tarot-tulkitsija, parisuhdeneuvoja, reikihoitaja ja chakrojen puhdistus

Anne Kuosmanen

Selvänäkijä

Anu Tähti

Meedio, selvänäkijä ja parantaja

Tiina Kallio

Astrologi ja parisuhdeneuvoja

Tarja Kronqvist

Selvänäkijä ja parantaja

Sanna Kujanen

Selvänäkijä ja unien tulkitsija

Saga Malmi

Enkelivaloselvänäkijä

Saara Rautio

Selvänäkijä

Siralli Hyvärinen

Selvänäkijä

Suvi Lempinen

Tarot-tulkitsija ja selvänäkijä

Assi Lumenvirta

Selvänäkijä

Anne Rahkola

Tarot-tulkitsija, selvänäkijä ja parantaja

Miina Valtonen

Selvänäkijä, meedio ja parantaja

Malla Törmälä

Selvänäkijä

Manta Tiihonen

Selvänäkijä ja parisuhdeneuvoja

Jaana Hotakainen

Selvänäkijä

Ilona Niittymäki

Selvänäkijä, meedio ja parantaja

Hannele Ranta

Selvänäkijä, tarot-tulkitsija ja unien tulkitsija

Elise Vänni

Selvänäkijä, parisuhdeneuvoja ja tarottulkitsija

Eini Launonen

Tarot-tulkitsija, parisuhdeneuvonta, Reiki energiahoidot

Malla Mononen

Selvänäkijä, tarottulkitsija ja unien tulkitsija

Tarja Suorsa

Tarot-tulkitsija ja selvänäkijä

Jouni Rapo

Selvänäkijä, parisuhdeneuvoja ja parantaja

Vera Valomeri

Selvänäkijä ja parantaja

Angelika Rosewood

Numerologi, Reiki-energiahoitaja ja unien tulkitsija

Carita Eklund

Selvänäkijä, unien tulkitsija ja energiahoitaja

Näytä kaikki tietäjät

Sielunsopimus

SIELUNSOPIMUS. Luin ensimmäistä kertaa jo vuosia sitten Caroline Myssin kirjoja, mutta silloin minun oli vähän vaikea ymmärtää niitä. Olin opiskellut teologiaa, ja akateemisesti minulla oli sama tausta kuin Carolinella, mutten tiennyt silloin tarpeeksi henkisistä asioista. Palasin Myssin äärelle ottamalla työn alle kirjan Sielun sopimus (Sacred Contracts).

Myss teki seuraavanlaisen havainnon omassa energiatyöskentelyssään: ihmiset halusivat usein tietää, miksi he olivat maan päällä. Moni koki tarkoituksettomuutta (millään ei ollut merkitystä tai elämässä oli paljon ristiriitoja), minkä seurauksena he sairastuivat tai sokaistuvat omalle pyhälle sopimukselleen.

Sielunsopimus: Näin saat sen selville

Sielulla voi siis olla useita sopimuksia, mutta kyse ei ole vain siitä, mitä sielu on sopinut tekevänsä tässä elämässä vaan siitä, että se myös tekee sen. Myss nimeää useita arkkityyppejä, jotka toimivat elämässämme. Jos kotona orjan arkkityyppi on vallitseva, niin ihminen kokee olevansa pelkkä palvelija, mikä on monen naisen arkkityyppi. Työpaikalla tämä sama henkilö voi olla kuningatar eli ilmentää aivan erilaista energiaa.

Arkkityypit voivat auttaa voimaantumaan, kun ihminen pääsee käsiksi kielteiseen arkkityyppiinsä; varjoonsa. Myös valtaa voi käyttää väärin, joten arkkityypin tunnistaminen helpottaa muutosta mihin tahansa suuntaan. Skeematerapeutti Takanen käsittelee kirjassaan tunnelukkoja, joiden mukaisesti ohjaudumme joko tietoisesti tai tiedostamatta. Tunnemalleja ovat muun muassa alistuminen (vrt. Myssin orja), hyväksynnän haku (vrt. arkkityypit äiti, Tuhkimo) ja oikeutus (vrt. arkkityypit kuningatar, diktaattori).

Nämä ajatus- tai tunnemallit ohjaavat elämäämme, tiedostamattamme, mistä syystämme emme keksi syytä pahoinvointiimme.

Sielunsopimus on menetelmä

Myssin arkkityyppimalli on eräs menetelmä kehittää mieltään. Myss luettelee useita arkkityyppejä “sielunsopimus”-menetelmässään. Arkkityypit ovat myyteissä, legendoissa, uskonnoissa ja saduissa esiintyviä tyyppejä. Psykologiassa ajatus arkkityyppien vaikutuksesta on lähtöisin C. G. Jungilta. Arkkityypit voidaan nähdä ihmiskunnan yhteisesti jakamina sielunsisältöinä. Kun jokin tunne menee meissä tukkoon, niin siitä seuraa sairautta. Myss teki energeettistä terveysluentaa ja hän huomasi kerta toisensa jälkeen tunteiden vaikutuksen fysiologiaan.

Erityisesti tunne siitä, ettei tiedä tarkoitustaan, vaikuttaa ihmisiin kielteisesti. Jos et tiedä, mikä merkitys elämälläsi on, niin voi olla sielun sopimuksen päivitysaika. Sopimuksesta tulee pyhä, kun ihminen toteuttaa sitä. Myssin kirjan avulla voit tulla tietoiseksi omasta sielunsopimuksestasi. Saatat saada takaisin sielusi voiman; oman voimasi.

Asiakaskokemuksia

Myss kertoo eräästä miesasiakkaasta, joka rukoili Jumalaa seuraavasti: ”Jumala. Jos sinä olet tämän takana, niin puhu minulle.” Mies oli menettämässä kaiken: yrityskumppanit kääntyivät häntä vastaan, ja vaimo ilmoitti lähtevänsä toisen miehen matkaan; molemmat samana päivänä. Hänellä on kaksi vaihtoehtoa; joko pitää kiinni tai päästää irti. Hän päätti hyväksyä partnereidensa tarjouksen ostaa itsensä ulos yrityksestä ottamalla omiin nimiinsä täysin tuottamattoman yrityksen. Rukoiltuaan mies näki unen, jossa ennakoitiin aluksi vaikeita aikoja ja sen jälkeen menestystä. Hän päätti luottaa Jumalan ohjaukseen rukouksensa inspiroimana. Kävikin niin, että tuottamaton yritys alkoikin tuottaa kuukausien kuluttua. Se oli menestys! Mies löysi uuden vaimon, jonka kanssa hän koki olevansa onnellinen.

Meitä autetaan, mutta meidän on tartuttava tilaisuuksiin. Myss kertoo kirjoissaan myös suojelusenkeleistä. Eräs äiti oli kasvattanut tyttärensä juutalaiseksi ja nähnyt paljon vaivaa tytön kasvatuksen vuoksi. Kun tyttö tuli kotiin käymään aikuistuttuaan, niin tyttö kertoi alkaneensa buddhalaiseksi. Äiti oli siitä surullinen ja moitti tytärtään tästä. Hänen olonsa oli surkea, mutta surtuaan aikansa hän kerran kysyi tyttäreltään, käyttääkö hän erästä huumaavaa ainetta. Tytär sanoi joskus kokeilleensa sitä, ja äitikin otti sitä. Silloin äiti näki suojelusenkelinsä sekä itsensä kuin kuminauhoihin kireästi sidottuna. Suojelusenkeli sanoi, että hän huolehtii kaikesta, mutta on vaikeaa olla hänen enkelinsä. Äiti vapautti mielikuvissaan itsensä kuminauhoista ja tunsi olevansa vapaa.

Luovasta voimasta

Sielunsopimus perustuu käsitykseen luomiskykyisestä sielusta. Energia itsessään on luovaa. Me luomme asioita sielustamme käsin. Mikään ei ole sattumaa. Valinnoissamme on voimaa, ja me voimme valita sopimuksemme puitteissa. Sopimuksessa ovat vain tietyt tienristeykset valmiina; ei kaikkea. Mihin päätöksemme perustuvat? Jos ne perustuvat pelkoon, niin annamme oman voimamme pois. Luovaa energiaa voidaan ohjata myös tietoisesti. Se on kanssaluomista. Umpikujassa on hyväksyttävä se, missä sillä hetkellä on. Vasta siitä alkaa muutos. Myss mainitsee, että raha-asiat menevät usein lonkkahermoon ja alaselkään. (Lue artikkeli Sairauksien henkiset syyt, jos tämä aihe kiinnostaa sinua.)

Emme usko, että selviämme hengissä ja että Jumala ja enkelit ovat meidän puolellamme. Unohdamme, että ihmisten kädet ovat Jumalan käsiä. Myss puhuu mm. prostituoidun arkkityypistä, jossa ihminen myy kykynsä halpaan hintaan. Hän kertoo asiakkaastaan, miehestä, joka koki, että hänen on pakko irtisanoutua ja jättää työnsä. Se vaikutti hullulta ajatukselta, koska hänellä oli hyvä työpaikka, mutta miehen tunne oli niin voimakas, että hänen oli pakko tehdä se ja muuttaa muualle. Tämä voimautti miestä ja päästi hänet uhriasemasta. Elämänvoiman Myss sijoittaa solar plexukseen, sydänalaan. Meissä on voimia vieviä asioita kuten liiallista vastuuntuntoa, toisten tyytyväiseksi tekemistä ja hylätyksi tulemisen pelkoa. Voimme nyt päättää ottaa oman henkilökohtaisen voimamme käyttöömme sekä kanssaluoda Jumalan kanssa.

Tekemiset ja tekemättä jättämiset

Myss muistuttaa, että maailmassa on myös eettistä energiaa. Kun maallinen oikeus ei toteudu, niin Jumalan oikeus toteutuu aina ja poikkeuksetta. Tästä syystä meidän ei tarvitse olla huolissamme tai murehtia mistään. Hän kirjoittaa siitä, että on tärkeää kunnioittaa toisia, vaikka he olisivat erilaisia tai eri mieltä. Myss kehottaakin: ”Kunnioittakaa toisianne.” Universumi huolehtii jokaisen palkasta ja lähettää jokaiselle sopivan laskun henkisessä mielessä.

Myss kertoo eräästä intiaanista, joka lähetettiin tiedustelutehtäviin 2. maailmansodassa. Hän jäi kiinni, ja natsit kiduttivat häntä. Kidutettuna ja nujerrettuna hän palasi navajo-heimonsa pariin. Hänen käskettiin kutsua henkensä takaisin pelottavassa hukkumisrituaalissa. Muuten hän ei voisi elää, koska hänessä ei ollut henkeä; henkilökohtaista voimaa. Vain hän itse voisi palauttaa voimansa kutsumalla henkensä kotiin. Tämä on myös monen samaanin tie. Tästä intiaanista tulikin sittemmin samaani, kristillinen pappi ja parantaja. Hän vapautui vihasta kiduttajiaan kohtaan. Hän alkoi elää vaikka olikin menettänyt monta vuotta vankileirillä.

Myssin kirjan luettuani uskon siihen, että jokaikinen hetki elämässä on uusi mahdollisuus.

Päivitetty artikkeli

Summary
Author