Marja Teittinen

Ennustaja, unien tulkitsija ja kaukoparantaja

Saaga Koo

Tarot-tulkitsija ja selvänäkijä

Annika Koivu

Intuitiivinen tulkitsija

Ulla Anneli

Kvanttienergiahoitaja, henkinen auttaja ja kuuntelija

Agneta Vainio

Tulkitsija ja henkinen auttaja

Hannamari Lahtinen

Tulkitsija ja parisuhdeneuvoja

Sari Marjaana

Selvänäkijä, ennustaja ja meedio

Kati Laine

Tarot- ja enkelikortit, heiluri, intuitio ja kaukoparantaminen

Aada Ramsu

Ennustaja, joka tuntee riimut ja numerot

Serena Sirius

Tarot-tulkinnat, enkelikorttitulkinnat ja kaukoreikihoito

Johanna Mäenpää

Selvänäkijä, ennustaja ja Tarot-tulkitsija

Aava Aalto

Numerologi ja selvänäkijä

Piia-Maria Alho

Meedio, selvänäkijä, parantaja ja parisuhdeneuvonta

Anne Kuosmanen

Selvänäkijä

Tiina Kallio

Astrologi ja parisuhdeneuvoja

Tarja Kronqvist

Selvänäkijä ja parantaja

Sanna Kujanen

Selvänäkijä, meedio ja unientulkitsija

Saga Malmi

Ammatillinen valotyöntekijä, tarottulkitsija ja näkijä

Saara Rautio

Selvänäkijä

Siralli Hyvärinen

Selvänäkijä

Miina Valtonen

Selvänäkijä, meedio ja parantaja

Malla Törmälä

Selvänäkijä ja vanhanajan korteista ennustaja

Manta Tiihonen

Selvänäkijä ja parisuhdeneuvoja

Ilona Niittymäki

Selvänäkijä, meedio ja parantaja

Hannele Ranta

Selvänäkijä, tarot-tulkitsija ja unien tulkitsija

Eini Launonen

Tarot-tulkitsija, parisuhdeneuvonta, Reiki-energiahoidot

Tarja Suorsa

Tarot-tulkitsija ja selvänäkijä

Jouni Rapo

Selvänäkijä, parisuhdeneuvoja ja parantaja

Vera Valomeri

Parantaja ja henkisen kasvun opastaja

Angelika Rosewood

Numerologi, Reiki-energiahoitaja ja unien tulkitsija

Näytä kaikki tietäjät

Synkronismi: mitä se on?

Synkronismi eli merkitsevät yhteensattumat. Oletko koskaan ajatellut, että se, mikä vaikuttaa sattumalta, ei sitä olekaan, vaan järjestetty juttu? Kukaan ei sitä tietoisesti ole järjestänyt, vaan maailmankaikkeus on ikään kuin varautunut siihen, että tietyt asiat tapahtuvat. Kun mietit elämäsi käännekohtia, työpaikkojen saantia tai puolison kohtaamista tai jotakin käänteentekevää tilannetta, niin voisiko jälkeenpäin sanoa, että se oli sattumaa tai pienestä kiinni?

Jotkut asiat eivät hetkauta meitä, mutta kun alamme miettiä niitä syvällisemmin, niin huomaamme, miten ohikiitävästä hetkestä olikaan kyse monessa kohdassa omassa elämässämme. Jos se tai se asia olisi mennyt toisin, niin en olisi tässä nyt. Jos sinä ohikiitävänä hetkenä en olisi huomannut häntä, emme ehkä koskaan olisi tavanneet. Jos en olisi saanut päähänpistoa käydä siellä, niin sitä ei olisi koskaan tapahtunut jne.

Carl Jungin analyyttinen psykologia tulkitsi merkkejä ja symboleja sekä ”sattumia” ja arkkityyppejä. Kuva: Bright Beings

Synkronismi tai synkronisiteetti

Käsitteen synkronisiteetti on luonut psykiatri C. G. Jung, ja sillä hän tarkoitti merkitsevää yhteensattumaa. On siis tilanteita, joissa toisiinsa liittyvillä tapahtumilla ei ole kausaalista tai suoraa syy-yhteyttä, mutta niitä yhdistää symbolinen merkitys. Se voi olla jälkikäteen annettu tai tajuttu merkitys.

Nämä samanaikaiset ilmiöt tai tapahtumat vaikuttavat sattumilta, mutta kun miettii, mikä niiden todennäköisyys on, niin saattaa huomata, että selitys voi olla toisaalla kuin totutussa. Samanaikaisuus on silti aina tulkittu asia, sillä monia asioita tapahtuu samanaikaisesti.

Synkronismi ja karma

Karman laki ja synkronismi näyttävät myös liittyvän yhteen, koska synkronismi toimii karman lain puitteissa, jos siihen siis uskoo. Eli kun saat tietyn työn tai tapaat tietyn henkilön, niin eikö sinusta melko pian tunnu siltä, että se on jotakin karmallista? Että olet ansainnut sen joko hyvässä tai pahassa. Ehkä tuttuuden tunne on läsnä.

Karma on elämäämme ohjaava asioiden syvempi järjestys ja merkitys, jonka oikkuja emme aina ymmärrä. Pidämme tiettyjä juttuja sattuman oikkuina tai kohtalonomaisina asioina, viitaten kuitenkin viime kädessä siihen, että jonkin jutun pitikin tapahtua. Jos se ei olisi tapahtunut, niin elämästämme olisi muotoutunut toisenlaista.

Sykronismi ja kohtalo

Puhutaan myös kohtalosta tai kohtalonomaisuudesta liittyen synkroniaan. Tietyt asiat vain tapahtuvat ja tietyt ihmiset vain kohtaavat, vaikka mitään sellaista ei ollut suunniteltu. Toisaalta jälkikäteen voidaan tulkita asioita, tilanteita ja kohtaamisia nimenomaan kohtalon näkökulmasta. Sanotaan, että ”se oli kohtalo”. On olemassa myös kohtalonkysymyksiä.

Emme tiedä, mistä jonkun onni tai toisen epäonni johtuu. Synkronia voi toteutua myös siten, että olemme väärässä paikassa väärään aikaan. Ehkä meitä varoiteltiin sisäisesti tai ulkoisesti, mutta emme me kuunnelleet. Silloinkin voidaan sanoa, että sykronismi toimii. Ihminen itse asettuu joskus elämää vastaan ja alkaa kapinoida synkronismia vastaan. Silloin elämästä voi tulla turhan vaikeaa ja jopa arvaamatonta.

Olisiko psykologisesti helpompaa ajatella niin, että kaikella on tarkoitus ja että kaikella on aikansa ja paikkansa tässä elämän pitkässä juoksussa?

Synkronismi eli samanaikaisuus. Kuva: Pixabay

Summary
Description
Sykronismi, sykronisiteetti, Carl Jung, psykologia ja henkisyys.
Author
Kerro meistä kaverille