Ulla Anneli

Kvanttienergiahoitaja, henkinen auttaja ja kuuntelija

Agneta Vainio

Tulkitsija ja henkinen auttaja

Hannamari Lahtinen

Tulkitsija ja parisuhdeneuvoja

Sari Marjaana

Selvänäkijä, ennustaja ja meedio

Kati Laine

Tarot- ja enkelikortit, heiluri, intuitio ja kaukoparantaminen

Aada Ramsu

Ennustaja, joka tuntee riimut ja numerot

Serena Sirius

Tarot-tulkinnat, enkelikorttitulkinnat ja kaukoreikihoito

Seija Lahti

Selvänäkijä ja henkinen auttaja

Johanna Mäenpää

Selvänäkijä, ennustaja ja Tarot-tulkitsija

Aava Aalto

Numerologi ja selvänäkijä

Niina Maarit

Intuitiivinen selvänäkijä, Tarot-tulkitsija ja unien tulkitsija

Piia-Maria Alho

meedio, selvänäkijä, parantaja

Tiina Kallio

Astrologi ja parisuhdeneuvoja

Tarja Kronqvist

Selvänäkijä ja parantaja

Sanna Kujanen

Selvänäkijä, meedio ja unientulkitsija

Saga Malmi

Ammatillinen valotyöntekijä, tarottulkitsija ja näkijä

Saara Rautio

Selvänäkijä

Siralli Hyvärinen

Selvänäkijä

Miina Valtonen

Selvänäkijä, meedio ja parantaja

Malla Törmälä

Selvänäkijä ja vanhanajan korteista ennustaja

Manta Tiihonen

Selvänäkijä ja parisuhdeneuvoja

Ilona Niittymäki

Selvänäkijä, meedio ja parantaja

Hannele Ranta

Selvänäkijä, tarot-tulkitsija ja unien tulkitsija

Eini Launonen

Tarot-tulkitsija, parisuhdeneuvonta, Reiki-energiahoidot

Tarja Suorsa

Tarot-tulkitsija ja selvänäkijä

Jouni Rapo

Selvänäkijä, parisuhdeneuvoja ja parantaja

Vera Valomeri

Parantaja ja henkisen kasvun opastaja

Angelika Rosewood

Numerologi, Reiki-energiahoitaja ja unien tulkitsija

Näytä kaikki tietäjät

Tähtimerkit ja liikunta

Totuttuun tapaan on monessa kodissa taas tehty lupaus tälle vuodelle koskien omaa terveyttä ja sen parantamista. Kuntosalit myyvät vilkkaasti jäsenyyksiä jouluherkuista ähkyville ihmisille, joista  onneksi moni jaksaa alkuinnostuksen jälkeenkin raahautua salille. Toiset taas luovuttavat milloin mistäkin syystä. Mainokset ja sähköpostit pursuavat erilaisia laihdutusvinkkejä, joista suureen osaan kannattaa suhtautua kriittisesti. ”Laihdu ilman vaivannäköä syömällä näitä pillereitä” on edesvastuutonta ihmisten huijaamista.  Tähtimerkit ja liikunta artikkelissa en kuitenkaan sen enempää kirjoita liikunnan ja oikean ruokavalion merkitykestä pysyvässä painonpudotuksessa ja sen hallinnassa, vaan mietin, mikä laji sopisi kullekin tähtimerkille, ja miksi. Aurinkomerkkien mukainen ruokavalio on kyllä aiheena erittäin kiinnostava ja aion myöhemmin perehtyä siihen innolla.

OINAS omaa luonnostaan valtavasti energiaa ja pitää kilpailemisesta

Yksilölajit ovat tälle merkille mieluisampia kuin joukkueessa toimiminen, paitsi jos Oinaalla on porukassa jonkinlainen johtajan rooli. Oinas rakastaa haasteita eikä juuri pelkää mitään, niinpä merkille voi suositella rämäpäisimpiäkin lajeja. Muistettakoon kuitenkin, että Oinas merkkinä hallitsee pään aluetta, joten ihan hulluna ja pää edellä kannattaa tuskin mihinkään hypätä. Vauhtia ja vaarallisia tilanteita janoavalle sarvipäälle sopii erinomaisesti erilaiset autourheilulajit, vuorikiipeily, laskuvarjohyppääminen tai vaikkapa nyrkkeily. Oinaan haaste on oppia häviämään reilusti. Muistamme varmasti kaikki, miten tosissaan Spede, tyypillinen Oinas, oli omissa speleissään telkkarissa aikoinaan.

HÄRKÄ on useimmin ylellisyyttä arvostava nautiskelija kuin rajojaan kokeileva urheiluhullu

Kuitenkin tälle merkille on helppo suositella sopivia tapoja liikkua. Jos puutarhan hoito kävisi urheilusta, olisi moni Härkä mielissään. Siinäkin ollaan ulkona ja kaloreita palaa. Ulkoilmassa Härkä voisi myös pelata golfia, tai tehdä pitkiä kävelylenkkejä mielellään kauniissa maisemissa. Itsepuolustuslajien puoleltakin voisi löytyä se oma juttu, mieleen tulee varsinkin judo. Härkä on hyvin tietoinen omasta vartalostaan. Sensuellina merkkinä hän varmasti myös rakastaa tanssimista, ja se jos mikä on hyvää liikuntaa.

KAKSONEN kyllästyy helposti rutiineihin ja kaipaa vaihtelua

Parhaiten sopivat varmasti ne lajit, jossa voi omaa hoksnokkaakin käyttää. Shakki opettaa kaksosille keskittymiskykyä, vaikkei varsinaisesti mikään urheilulaji olekaan. Kaksonen hallitsee käsiä, joten monet pallopelit tuntuisivat sopivan, varsinkin ne, jossa riittäisi vauhtia. Sulkapallo, squash, tennis ja pingis ovat hyviä vilkkaalle kaksoselle. Kaksonen on vahvasti sosiaalinen merkki ja sopii hyvin joukkupelaajaksi, jonka rooli voi pukukopissa olla hauskojen juttujen kertoja ja hyvän fiiliksen ylläpitäjä. 

Vesi vetää RAPUA luokseen

Uinti, vesijumppa, purjehdus…kaikki nämä sopivat Ravulle erinomaisesti. Rapu nauttii ja rentoutuu saadessaan olla lähellä vettä. Leppoisat soutu- tai melontaretket tekevät hyvää ja saavat ajatukset pois turhista murheista, joita tämä merkki usein sisällään kantaa. Moni Rapu on myös innostunut sukeltamisesta sekä kalastamisesta. Tunneihmisenä Ravun fiilikset välittyvät helposti toisille, ja aiheuttaa joskus porukoissa hämmennystä, mutta myös tarttuvaa iloa. Teemu Selänne on tästä hyvä esimerkki Rapuna. Rapu sopii hyvin porukkaan ja ottaa usein äitihahmon roolin, se on Rapu joka tuo treeneihin välipalaksi pullaa.

LEIJONA on Oinaan lailla kovin kilpailuhenkinen eikä pidä häviämisestä

Kun tämä mieluiten auringonlaikussa köllivä kissa haluaa liikkua, sopivat hänelle monet lajit, joissa tarvitaan voimaa ja energiaa. Juokseminen, painonnosto, kuntosaliharjoittelu (turhamainen Leijona haluaa näyttää hyvältä) ja yleisurheilu ovat sopivia lajeja. Leijona on myös parhaimmillaan yksilösuorituksissa, ellei sitten joukkueen johtajana. Leijona satsaa mielellään laadukkaisiin treenivaatteisiin ja -välineisiin.

NEITSYT on valikoiva kaikessa, niin myös siinä, mitä liikuntaa hän haluaa harrastaa

Älykkäälle merkille sopisi Kaksosen lailla keskittymistä vaativat lajit, kuten vaikkapa ammunta ja biljardi. Shakki on myös erittäin hyvä, älyllinen haaste Neitsyille. Myös erilaiset tarkkuutta vaativat lajit sopivat tälle merkille, esimerkkeinä vaikkapa tikanheitto ja kroketti. Neitsyt merkkinä hallitsee vatsaa, joten ennen urheilusuoritusta saattaa jännittäminen tuntua juuri siellä. Oikea ruokavalio suhteessa liikuntaan onkin erittäin tärkeä asia juuri Neitsyelle.

VAAKA on eläinradan esteetikko ja hyvä ryhmäihminen

Niinpä erilaiset joukkuelajit sopivat tälle sosiaaliselle ihmiselle paremmin kuin hyvin. Vaakaa viehättää urheilussakin esteettisyys, ja niinpä merkin edustajia voisikin rohkaista kokeilemaan vaikka taitoluistelua tai voimistelua. Myös tanssi ja tai-chi sopivat Vaa’alle. Joogassakin Vaaka viihtyy saadessaan etsiä ja löytää harmoniaa ja tasapainoa sekä mielen hallintaa. 

SKORPIONI on intohimoinen kaikessa, mihin ryhtyy

Niin myös urheilussa. Kaikki, mikä vaatii omien rajojen ja sietokyvyn etsintää, sopii tälle intensiiviselle merkille. Pluton hallitsema Skorpioni tuntee myös luontaista vetoa erilaisiin kamppailu- ja itsepuolustuslajeihin. Skorpioni osaa olla parhaimmillaan tinkimätön ja vaativa joukkuejohtaja, joka vaatii itseltään yhtä paljon, ellei enemmän. Skorpioni ei helpolla luovuta vaan pyrkii aina ylittämään itsensä kaikessa, mitä tekee. Hjallis Harkimo purjehti yksin maailman ympäri. Siinä esimerkillinen skorpionimies, mitä urheiluun tulee.

Aina liikkeessä oleva JOUSIMIES nauttii kenties kaikkein monipuolisemmin liikunnasta

merkki on kuin luotu menemään eteenpäin. Vähemmän kilpailuhenkisenä kuin muut tulen elementin merkit Jousimies pelaa ja ottelee mieluusti myös isommassa porukassa. Keskittymiskykyään Jousimies vahvistaisi merkin symbolin myötä, eli kokeilemalla jousiammuntaa. Moni Jousimies on kiinnostunut eläinurheilusta ja heidät löytääkin raviradoilta tai koirien juoksukilpailuista. Valitettavan usein he tosin riskinottajina myös häviävät siellä runsaasti rahaa.

KAURIS on kärsivällinen eikä kaihda rutiineja

tästä johtuen merkille on siunaantunut kuntoa ajatellen paljon hyviä ominaisuuksia. Merkin alla syntyneissä on paljon yksinäisiä susia, joten yksin urheileminen on monelle tärkeä asia. Juoksu, hiihto ja vaikkapa thriatlon ovat sopivia puurtavalle Kauriille. Nyrkkeilijä Muhammad Ali oli Kauris, samoin formulakuski Michael Schumacher. Schumacher on menestynein formulakuski kautta aikojen ja on sinnikkäällä työllään onnistunut ansaitsemaan mittavan omaisuuden. Mies oli suurin yksityinen lahjoittaja 10 miljoonalla dollarilla vuoden 2004 tsunamin uhrien auttamiseksi.

Itsenäinen ja originelli VESIMIES voisi innostua purjeliidosta tai laskuvarjohypyistä

Vesimies on valmis kokeilemaan rajojaan ja on kovin utelias. Erilaiset lajit, joissa pääsee hyppimään sopii myös Vesimiehelle. Pituus- ja seiväshypyssä pääsevät Vesimiehen hyvät koordinaatiokyvyt esiin, samoin kuin eri pallopeleissä. Rutiinit eivät Vesimiestä kiehdo, ja joukkupelaajana hän saattaakin ajoittain yllättää kaverinsa erikoisilla päähänpistoilla. Kuuluisia Vesimiesurheilijoita ovat baseballkunkku Babe Ruth ja koripalloilija Michael Jordan, jonka lisänimi ”Air” sopii täydellisesti ilman elementtiin kuuluvalle Vesimiehelle.

Herkkä KALAT tuntee vetoa lajeihin, jossa myös sielu ja mieli saavat osansa

Jooga, Pilates ja Tai Chi sopivat mystiikasta pitävälle Kalalle. Kalan saa parhaiten houkuteltua myös veden äärelle uimaan tai purjehtimaan, sillä veden äänet ja värit rauhoittavat häntä. Monet Kalat ovat myös hyviä tanssijoita ja ilmaisevat itseään kehonsa kautta. Herkkänä tunneihmisenä Kala haluaa mieluiten harrastaa jotain, missä sydän on mukana. Kovat ja karskit lajit eivät ole häntä varten, vaan mieluiten hän hakee urheilusta rauhoittumista ja mielen tasapainoa. Kalaa saa usein vähän potkia liikkeelle, siksi monelle sopii porukassa liikkuminen, jossa joku keksii hyvät houkutukset saada Kala nousemaan hyvän kirjan äärestä liikunnan pariin.

Jos liikuntaharrastuksesi lopahti viime vuonna lyhyeen, ehkä saat näistä ideoista poimittua itsellesi jotain uutta ja mielenkiintoista kokeiltavaa? Oli lajisi mikä tahansa, niin iloitse siitä!

Kerro meistä kaverille