Agneta Vainio

Tulkitsija ja henkinen auttaja

Hannamari Lahtinen

Tulkitsija ja parisuhdeneuvoja

Sari Marjaana

Selvänäkijä, ennustaja ja meedio

Bea Blohm

Selvänäkijä

Kati Laine

Tarot- ja enkelikortit, heiluri, intuitio ja kaukoparantaminen

Aada Ramsu

Ennustaja, joka tuntee riimut ja numerot

Helena Tiira

Kaukohoidot, Reiki-energia ja korttien viestit

Kaisa Koskinen

Tunnetyöskentely, ennustaminen ja selvänäkö

Serena Sirius

Tarot-tulkinnat, enkelikorttitulkinnat ja kaukoreikihoito

Seija Lahti

Selvänäkijä ja henkinen auttaja

Anni Marketta

Kaukoparantaja ja ennustaja

Johanna Mäenpää

Selvänäkijä, ennustaja ja Tarot-tulkitsija

Aava Aalto

Numerologi ja selvänäkijä

Niina Maarit

Intuitiivinen selvänäkijä, Tarot-tulkitsija ja unien tulkitsija

Piia-Maria Alho

meedio, selvänäkijä, parantaja

Tiina Kallio

Astrologi ja parisuhdeneuvoja

Tarja Kronqvist

Selvänäkijä ja parantaja

Sanna Kujanen

Selvänäkijä, meedio ja unientulkitsija

Saga Malmi

Enkelivaloselvänäkijä

Saara Rautio

Selvänäkijä

Siralli Hyvärinen

Selvänäkijä

Suvi Lempinen

Tarot-tulkitsija ja selvänäkijä

Assi Lumenvirta

Selvänäkijä

Miina Valtonen

Selvänäkijä, meedio ja parantaja

Malla Törmälä

Selvänäkijä

Manta Tiihonen

Selvänäkijä ja parisuhdeneuvoja

Ilona Niittymäki

Selvänäkijä, meedio ja parantaja

Hannele Ranta

Selvänäkijä, tarot-tulkitsija ja unien tulkitsija

Eini Launonen

Tarot-tulkitsija, parisuhdeneuvonta, Reiki energiahoidot

Tarja Suorsa

Tarot-tulkitsija ja selvänäkijä

Jouni Rapo

Selvänäkijä, parisuhdeneuvoja ja parantaja

Vera Valomeri

Selvänäkijä ja parantaja

Angelika Rosewood

Numerologi, Reiki-energiahoitaja ja unien tulkitsija

Carita Eklund

Selvänäkijä, unien tulkitsija ja energiahoitaja

Näytä kaikki tietäjät

Tietoinen läsnäolo

Tietoinen läsnäolo ei ole vain olemista tai tekemättömyyttä tai laiskottelua. Se edellyttää harjoittelua ja kykyä pysähtyä. On suostuttava pysähtymään. Mittaamme aikaamme ja arvoamme ties mistä, älylaittein, ja jos erehdymme loikoilemaan sohvalla liian pitkään, niin sehän on pois tuottavasta työstä tai tehokkaasta treenistä. Tämä ajattelutapa ei ole omiaan edistämään hyvinvointiamme. Arjessa on oltava myös luppoaikaa. Aina ei tarvitse suhata kodin, päiväkodin, koulun ja työn sekä kuntosalin väliä.

Hetkessä eläminen voi olla vaikeaa. Älylaitteet aikaansaavat tunteen siitä, että koko ajan tapahtuu paljon ja että itse jää siitä kaikesta paitsi ellei seuraa Facebook-fiidejä tai päivitä niitä itse. Täytyy olla aina saatavilla. Kuva: Pixabay

Kyse on keskittymisestä

Tietoinen läsnäolo on olemista siinä hetkessä, missä kulloinkin on. Joko luet tätä tai teet jotain muuta. Voit pysähtyä kuuntelemaan ääniä tai hiljaisuutta, voit miettiä, miltä kehossasi tuntuu. Onko siinä kireyttä? Mitä kuulet, kun suljet silmäsi? Kuuletko hiljaista huminaa, lasten ääniä tai jotain muuta? Tietoinen läsnäolo ei edellytä sitä, että analysoit tai tulkitset kaiken aikaa näkemääsi, kokemaasi tai kuulemaasi. Se on havaitsemista tai antautumista tässä hetkessä sekä omien tunteiden kuuntelemista ja ajatusten tarkkailua. Hetken arvosteleminen ei kuulu tietoisuusharjoitukseen. Siihen kuuluu sen kaiken hyväksyminen. Vasta sen jälkeen näkee kauemmas. Lähelle ja kauas.

Kyse ei ole (vain) rentoutumisesta

Tietoisessa läsnäolevuudessa ei ole kyse siitä, että olisimme mahdollisimman rentoja ja huolista vapaita kaiken aikaa tai kieltäisimme tosiasiat. Kyse on hereillä, valppaana, olemisesta. Hyväksyminen on osa tietoisen läsnäolon harjoitusta, joka tunnetaan myös nimellä mindfulness. Wikipedia määrittelee mindfulnessin seuraavalla tavalla: “Tietoisuustaito, myös tietoisuustaidot, tietoinen läsnäolo, hyväksyvä tietoinen läsnäolo tai mindfulness, tarkoittaa tietoista läsnäoloa ja tietoisuutta mielen tuottamista kokemuksista ja tulkinnoista; mielen tyynnyttämistä ja kehon omien kokemusten uteliasta ja hyväksyvää havainnointia; oman olon kuuntelemista.”

Merkitse se kalenteriisi!

Kalenteriin voi merkitä ja suunnitella etukäteen valmiiksi sen, milloin pystyy vain olemaan, lepäämään. Kun tekee harjoituksia tietoisesti, niin tietoinen suhtautuminen tulee osaksi arkea. Vähitellen oppii ottamaan etäisyyttä asioihin ja olemaan reagoimatta tunteella tai niin henkilökohtaisesti kuin tavallisesti. Mitä enemmän teemme etätöitä, sitä vähemmän yleensä lepäämme kotona. Koti on silloin myös työpaikka. Myöhästyminen bussista voi olla neutraali asia samoin kuin se, ettei joku tervehdikään takaisin. Kyse ei ole siitä, että kaikki olisi(vat) sinua vastaan. Kaikkeen ei tarvitse reagoida niin voimakkaasti tai tapahtumia ikään kuin vastustaen. Flow-tilassa oleminen on sallimista, joka sallii sekä suunnitelmallisuuden ja tehokkuusajattelun että rehellisen laiskottelun ja suoratoistopalveluiden suosikkisarjat.

Kirjasuositus:

Mindfulness: Tietoisen läsnäolon läpimurto — Vallankumouksellinen tapa kohdata kiire, stressi, ahdistus ja masennus (Sarah Silverton, alkusanat Jon Kabat-Zinn)

Summary
Article Name
Tietoinen läsnäolo
Author