Aada Ramsu

Ennustaja, joka tuntee riimut ja numerot

Helena Tiira

Kaukohoidot, Reiki-energia ja korttien viestit

Kaisa Koskinen

Tunnetyöskentely, ennustaminen ja selvänäkö

Serena Sirius

Tarot-tulkinnat, enkelikorttitulkinnat ja kaukoreikihoito

Seija Lahti

Selvänäkijä ja henkinen auttaja

Anni Marketta

Kaukoparantaja ja ennustaja

Johanna Mäenpää

Selvänäkijä, ennustaja ja Tarot-tulkitsija

Aava Aalto

Numerologi ja selvänäkijä

Niina Maarit

Intuitiivinen selvänäkijä, Tarot-tulkitsija ja unien tulkitsija

Agatha Seine

Selvänäkijä

Irene Purhonen

Tarot-tulkitsija, parisuhdeneuvoja, reikihoitaja ja chakrojen puhdistus

Anne Kuosmanen

Selvänäkijä

Tiina Kallio

Astrologi ja parisuhdeneuvoja

Tarja Kronqvist

Selvänäkijä ja parantaja

Sanna Kujanen

Selvänäkijä ja unientulkitsija

Saga Malmi

EnkelivaloSelvänäkijä ja parantaja

Saara Rautio

Selvänäkijä

Siralli Hyvärinen

Selvänäkijä

Suvi Lempinen

Tarot-tulkitsija ja selvänäkijä

Assi Lumenvirta

Selvänäkijä

Miina Valtonen

Selvänäkijä, meedio ja parantaja

Malla Törmälä

Selvänäkijä

Manta Tiihonen

Selvänäkijä ja parisuhdeneuvoja

Ilona Niittymäki

Selvänäkijä, meedio ja parantaja

Hannele Ranta

Selvänäkijä, tarot-tulkitsija ja unien tulkitsija

Elise Vänni

Selvänäkijä, parisuhdeneuvoja ja tarottulkitsija

Eini Launonen

Tarot-tulkitsija, parisuhdeneuvonta, Reiki energiahoidot

Tarja Suorsa

Tarot-tulkitsija ja selvänäkijä

Jouni Rapo

Selvänäkijä, parisuhdeneuvoja ja parantaja

Vera Valomeri

Selvänäkijä ja parantaja

Angelika Rosewood

Numerologi, Reiki-energiahoitaja ja unien tulkitsija

Carita Eklund

Selvänäkijä, unien tulkitsija ja energiahoitaja

Näytä kaikki tietäjät

Vaiheessa: Elämä henkisenä harjoituksena

Kirja Vaiheessa: Elämä henkisenä harjoituksena (2015, Mili Kaikkonen) ilmestyi jo jokunen vuosi sitten mutta se on edelleen ajankohtainen. Kirjoittaja on intuitiivinen näkijä ja henkisen kasvun ohjaaja sekä radiojuontaja. Mili ei yritä purkittaa henkisyyttä tai korostaa omaa erinomaisuuttaan, vaan nimenomaan varoittaa tästä kaikesta.

Koko elämä näyttäytyy henkisenä harjoituksena. Oma erinomaisuus, tai harhakuvitelma omasta henkisestä kehittyneisyydestä, karisee sivu sivulta. Mili paljastaa armotta henkisen tien sudenkuopat ja henkisen etsijän ilmapallomaiset ajatukset, joilla voi olla hauskannäköinen mutta lyhyt elämä huomion keskipisteenä.

Mili muistuttaa meitä kirjassaan siitä, että meidän ei tarvitse olla rakkauden apostoleja ja hyvyyttä huokuvia pyhimyksiä. Henkisinäkin ihmisinä saamme olla ihmisiä. Kuva: Gerhard Gellinger (Pixabay)

Mitä on henkisyys?

Milin mukaan henkisyys ei ole vain positiivista ajattelua ja joogaamista sekä virhemehujen juomista ja enkelikorttien katselua itselle tai toisille. Henkisyydelle ei itse asiassa ole olemassa mitään valmista mallia, eikä ihmisiä voi arvottaa henkisyyden arvoasteikolla. Sellaista ei nimittäin ole. Myös ei-henkinen ihminen voi olla mukava ja oikeamielinen. Myös henkiset ihmiset tekevät virheitä ja erehtyvät sekä ovat vähemmän mukavia.

Elämä on välillä ihanan henkistä, välillä taas keskeneräistä — vaiheessa, mistä myös kirjan nimi. Kirja Vaiheessa: Elämä henkisenä harjoituksena on rehellinen ja jalat maassa -kuvaus henkisestä elämästä ja etsinnästä Mili Kaikkosen kertomana. Milin kirjoitus saa henkisyyden näyttäytymään ajoittain jopa ei-toivottavana, koska se voi olla hyvin raadollista. Tämä kirja pitäisi lukea jo henkisen tien alussa.

Silmiä avaava kirja henkisestä etsinnästä

Mili kertoo kirjassaan siitä, kuinka hänkin, kuten moni henkinen ihminen, piti itseään vähän muita parempana. Hän ymmärsi elämästä enemmän kuin muut. Hän oli oraakkeli, näkijä ja vaikka mitä. Hän tiesi, kuinka pitää elää, syödä ja jumpata. Hän tiesi, mitä jonkun toisen piti tehdä. Tässä kohtaa hänen elämänsä alkoi kaventua, vaikka seuraajia ja kuulijoita tuli lisää kaiken aikaa. Ulkoinen suosio ei vastannut sisäistä olotilaa.

Itsekkäästä henkisyydestä versoivat myöhemmin aito myötätunto ja kyky olla läsnä, vaikka kaikkia asioita ei voisikaan ratkaista tässä ja nyt enkeleiden, tarotkorttien tai minkään muunkaan, kuten kristallipallon, avulla. Ei enää ollut tarvetta ratkaista. Aluksi merkitykselliseltä tuntunut henkinen elämä alkoikin tuntua merkityksettömältä. Tilalle tuli normaalimpi elämä naistenlehtineen ja ystävineen ilman henkisyyden glooriaa. Saikin luvan olla inhimillinen, ihminen, joka ei manifestoisikaan taivaita.

Ihmisyys, arki — paras henkinen harjoitus. Kansikuva kirjasta Vaiheessa: Elämä henkisenä harjoituksena. Kuva: Viisas Elämä

Auttajakaan ei ole täydellinen, mutta kun hän ymmärtää oikein oman tehtävänsä, niin hän voi Milin mukaan luoda tilan itsetutkiskeluun, rehelliseen kohtaamiseen ja turvalliseen keskusteluun. Tätä kautta auttaja kohtaa toisen. Vahva lukusuositus henkisyyteen hurahtaneelle, sitä ihmetellen seuraavalle ja jo valaistuneelle. 😉 
— Saga Malmi