Aada Ramsu

Ennustaja, joka tuntee riimut ja numerot

Helena Tiira

Kaukohoidot, Reiki-energia ja korttien viestit

Kaisa Koskinen

Tunnetyöskentely, ennustaminen ja selvänäkö

Serena Sirius

Tarot-tulkinnat, enkelikorttitulkinnat ja kaukoreikihoito

Seija Lahti

Selvänäkijä ja henkinen auttaja

Anni Marketta

Kaukoparantaja ja ennustaja

Johanna Mäenpää

Selvänäkijä, ennustaja ja Tarot-tulkitsija

Aava Aalto

Numerologi ja selvänäkijä

Niina Maarit

Intuitiivinen selvänäkijä, Tarot-tulkitsija ja unien tulkitsija

Agatha Seine

Selvänäkijä

Irene Purhonen

Tarot-tulkitsija, parisuhdeneuvoja, reikihoitaja ja chakrojen puhdistus

Anne Kuosmanen

Selvänäkijä

Tiina Kallio

Astrologi ja parisuhdeneuvoja

Tarja Kronqvist

Selvänäkijä ja parantaja

Sanna Kujanen

Selvänäkijä ja unientulkitsija

Saga Malmi

EnkelivaloSelvänäkijä ja EnkeliValoParantaja

Saara Rautio

Selvänäkijä

Siralli Hyvärinen

Selvänäkijä

Suvi Lempinen

Tarot-tulkitsija ja selvänäkijä

Assi Lumenvirta

Selvänäkijä

Miina Valtonen

Selvänäkijä, meedio ja parantaja

Malla Törmälä

Selvänäkijä

Manta Tiihonen

Selvänäkijä ja parisuhdeneuvoja

Ilona Niittymäki

Selvänäkijä, meedio ja parantaja

Hannele Ranta

Selvänäkijä, tarot-tulkitsija ja unien tulkitsija

Elise Vänni

Selvänäkijä, parisuhdeneuvoja ja tarottulkitsija

Eini Launonen

Tarot-tulkitsija, parisuhdeneuvonta, Reiki energiahoidot

Tarja Suorsa

Tarot-tulkitsija ja selvänäkijä

Jouni Rapo

Selvänäkijä, parisuhdeneuvoja ja parantaja

Vera Valomeri

Selvänäkijä ja parantaja

Angelika Rosewood

Numerologi, Reiki-energiahoitaja ja unien tulkitsija

Carita Eklund

Selvänäkijä, unien tulkitsija ja energiahoitaja

Näytä kaikki tietäjät

Väriterapia ja väreillä hoitaminen

Värit vaikuttavat henkiseen hyvinvointiin, ja värien avulla voi vaikuttaa henkiseen kasvuun. Värejä käytetään kaikkialla; niin vaatetuksessa kuin asuin- ja työympäristössä. Niiden avulla voi virkistäytyä ja rentoutua. Niiden avulla voi muuttaa omaa ajatteluaan ja jopa elpyä.

Värien vaikutusta usein vähätellään. Kuitenkin on yleisesti tiedossa, mikä mahtava vaikutus mieleen on auringolla ja valolla. Masentuneen mieltä kuvataan mustaksi. Tuska tai angsti on harmaata tai sysipimeää samoin kuin toivottomuus. Punainen voi lisätä vihamielistä käyttäytymistä. Sanotaan, että vihainen henkilö näkee punaista.

Värit kannattaa siis ottaa todesta. Ne ovat läsnä niin mielessä kuin ympäristössä. Myös aurassa vaihtuvat värit henkilön mielialojen mukaisesti. Auravalokuvaus on mahdollista Kirlian-kamerakuvauksella, mutta koska auran värit vaihtuvat usein, niin kyseinen kuva on ennen kaikkea todiste auran olemassaolosta; ei henkilön luonnekuva.

Sähkömagneettiset värit tulevat näkyviin johdettaessa valkoista valoa (valonsäde) prisman lävitse. Näemme silmillämme sähkömagneettiset värit. Sielunsa silmillä katsoessa eli mietiskellessä voi kuitenkin nähdä mitä kauneimpia värejä. Kannattaa kokeilla, mihin kaikkeen esimerkiksi violetti muuntuu mielessä ennen nukkumaanmenoa.

Värien psykologia

Värit vaikuttavat ihmisiin. Väriterapia on yksi monista vaihtoehtoisista hoitomenetelmistä. Värit värähtelevät kuten kaikki värähtelee maailmankaikkeudessa. Värit eivät ole tästä poikkeus. Reagoimme eri tavoin pinkissä ja sinisessä huoneessa. Meidän on kenties miellyttävämpi olla vaaleankeltaisessa kuin tummanpunaisessa huoneessa riippuen siitä, mitä sielussamme tarvitsemme. Kenties koemme tarvitsevamme jotakin väriä vaatteisiimme ja ympäristöömme. Tarvettaan kannattaa kunnioittaa.

Ihminen on yhteydessä kaikkiin sateenkaaren väreihin. Keltainen on ilon väri, ja masentunut voi hyötyä siitä suuresti erityisesti isoilla pinnoilla. Jos olet taipuvainen masentumaan, niin tee(tä) kotiisi puhtaankeltainen tehosteseinä vaikkapa keittiöön. Jos taas hiillyt helposti, vaaleansininen sisustus voi auttaa hillitsemään kiehuvia ja äkkipikaisia tunteita. Valkoinen tai beige eli vaalea sisustus on neutraali, mutta se on samalla tylsä ja jopa kliininen. Tunteet taas näivettyvät mustanharmaassa ympäristössä. Sisustuslehtien mustavalkoiset valokuvat ovat näyttäviä, mutta sellainen sisustus kotona ei ehkä tue mielenterveyttä parhaalla mahdollisella tavalla.

Jos olet jo valmiiksi maanläheinen, niin ruskea voi latistaa ja uuvuttaa sinua. Siinä tapauksessa valitse mieluummin vihreitä, sinisiä ja turkooseja sävyjä ja vaihtele kotisi värimaailmaa kerran tai kaksi kertaa vuodessa; kevät- ja syyskaudella. Kun päivität kotisi, niin päivität itsesi.

Värien vaikutuksia

Punainen: Fyysinen väri, veren väri. Kannustava, aikaansaava, johtava ja tarmokas väri. Tuo intohimoa tekemiseen ja rakkauselämään.
Vinkki: Laita punaiset sisustustyynyt makuuhuoneeseen, jos intohimo on ollut kauan kadoksissa.
Vältä paljoa punaista väriä kotona, jos sinulla on ongelmia sydämen kanssa, mm. rytmihäiriöitä tai jos olet tulimerkki ja siten tulinen luonne. Voi auttaa lihasjäykkyyteen jaloissa sekä paleleviin raajoihin. Vältä vilkkaan lapsen pukemista punaiseen.

Oranssi: Muutosväri, itsetunto ja -arvostus sekä -luottamus, liike. Kehossa hoidat oranssilla vatsan aluetta ja suolistoa sekä alaselkää. Selviytymisväri. Piristävä. Tuo iloa ja samalla syvyyttä elämään sekä seksuaalisuuteen.
Vinkki: Käytä haastavissa tilanteissa keventämään tunnelmaa.

Keltainen: Iloisuus, optimismi, avoimuus, ennakkoluulottomuus. Käytännön väri. Lämmittävä. Älyn väri myöskin. Keltainen valokylpy toimii aina. Ilahduttava. Opiskelijan väri.
Vinkki: Koristele pöytä keltaisin paprikasiivuin. Lapsikin voi innostua syömään, ja myös silmillä syödään.

Vihreä: Parantava väri. Myötätunto, hedelmällisyys, kasvu ja kehitys. Äiti, hoitaja, hoivaaja.
Vinkki: Kokeile luonnonyrttejä keittiössä! Sydänterveydessä hyvä väri.
Käytä, kun kaipaat lisää harkitsevuutta. Tasoittaa impulsiivista käytöstä. Puhdistaa kehoa ja rauhoittaa mieltä.

Sininen: Vaaleansininen symboloi ihmisessä olevaa henkeä. Se harmonisoi ja rauhoittaa. Tummansininen sekin tyynnyttää; esimerkiksi hyvään uneen. Suosi sinistä makuuhuoneessa tai vilkkaan lapsen huoneessa. Kommunikaation ja itseilmaisun väri. Uskollisuus. Vinkki: Sininen safiirisormus voi muistuttaa uskollisuudesta.

Huom. Vältä turkoosia vilkkaan lapsen huoneessa. Sen sijaan valitse vaaleansinistä. Jos sinulla on vaikeus ilmaista itseäsi, valitse vaatteisiisi kuten huiviisi turkoosia.

Ingido: Solujen parantaja, syvätason parantaja. Syventävä väri. Tähdet, universumi, kaiken yhteys, yhteistyö, luovuus, järjestys, vakaus. Tiedot tulevasta tulevat kolmannen silmän kautta. Hiljentävä väri. Hoitaa selkää ja silmiä sekä selkärankaa.

Purppura: Täydellisyys ja kuninkaallisuus sekä uhrautuvaisuus. Opettajan väri. Hengellinen väri. Auttaa päänsärkyyn ja rauhoittaa hermostoa. Vältä jatkuvaa purppuraa ympäristöä ja etenkin sen tummia sävyjä. Pidä jalat maassa. Mielen oma väri.

Musta: Eristäytynyt, yksinäinen, peittävä, piilottava. Pelokas ja tukahduttava väri. Masentavakin. Toisaalta suojaava hauraassa elämäntilanteessa kuten menetyksissä. Hyvä itsekurin säätelijä. Ei elävä väri. Surun väri.

Valkoinen: Avoin, viisas väri. Kauneus, puhtaus ja suojaus. Valkoinen sisältää kaikkia värejä yhtä paljon. Parantava väri. Mahdollistaa monia asioita.

Kulta: Kosminen väri, kosmos. Hyvä itsetuntemus, ymmärrys elämästä, kokemukset, elämänkokemukset. Vauraus, vastuu. Kolotuksiin ja mielen kohentamiseen. Arvon symboli. Vältä ylpeyttä, jos käytät kultaa.

Hopea: Hopealanka. Ratkaisun väri. Toivon väri. Hyvä hermostolle. Harmonia, toisaalta tylsyys. Hopeinen kuu tuo toiveikkuutta.

Harmaa: Ei sama kuin hopea. Mustan ja valkoisen välillä. Masentava, toivoton väri, ellei sitä käytetä puhtaasti kontrastina. Tylsyys, lohduttomuus ja rutiininomaisuus. Kestävyys. Harmaan ympärillä olevat värit on otettava huomioon. Muuten elämä on harmaata.

Turkoosi: Avoin, puhelias, määrätietoinen, toimelias. Joskus manipuloiva. Kun sanat jäävät kurkkuun, niin turkoosi tukee puhumista. Hermoston ja kurkun parantaja. Tunteiden tasapainottaja. Turkoosi meri. Katsele!

Pinkki: Sulous, aitous, vilpittömyys. Rakkaudellisuus. Rakasta!

Väriterapia ja tietoisuus väreistä

Tulet vähitellen tietoiseksi väreistä. Värejä kannattaa jatkossa katsella ja tunnustella intuitiivisesti. Mitä tämä väri tekee minulle? Mikä on kyseisen värin vaikutus minuun?

Kulta on ylellinen väri, jota harvoin näkee arjessa. Se on palatsien kaunistus. Se sopii mm. joulupöytään ja juhliin sekä pitoihin ja tanssiaisiin. Keltainen tekee keittiöstä tehokkaan, kun taas valkoinen erottaa keittiön tehokkaasti muusta tilasta. Toisaalta valkoinen ei ole erityisen seurallinen väri, joten sisusta myös esimerkiksi punaisilla ja keltaisilla yksityiskohdilla.

Käytä värejä kotona intuitiivisesti. Mikä väri vieraiden on helppo ottaa vastaan eteisessä? Onko kotona kaikki harmaata, beessiä tai valkoista? Keltainen tekee “elämän tunnun”, samalla kun sininen tasoittaa hektistä työpäivää.

Värit ovat persoonallisia valintoja. Värikaudet vaihtelevat. Sininen sopii hyvin makuuhuoneeseen, mutta jos intohimo puuttuu, niin punainen ja pinkki piristävät. Työpöydällä toimivia värejä ovat sininen (opiskelu), metsänvihreä (vauraus) ja mustavalkoinen (järjestys).

Mikä on sinun päivän värisi?

Kuva: Pixabay