Agneta Vainio

Tulkitsija ja henkinen auttaja

Hannamari Lahtinen

Tulkitsija ja parisuhdeneuvoja

Sari Marjaana

Selvänäkijä, ennustaja ja meedio

Bea Blohm

Selvänäkijä

Kati Laine

Tarot- ja enkelikortit, heiluri, intuitio ja kaukoparantaminen

Aada Ramsu

Ennustaja, joka tuntee riimut ja numerot

Helena Tiira

Kaukohoidot, Reiki-energia ja korttien viestit

Kaisa Koskinen

Tunnetyöskentely, ennustaminen ja selvänäkö

Serena Sirius

Tarot-tulkinnat, enkelikorttitulkinnat ja kaukoreikihoito

Seija Lahti

Selvänäkijä ja henkinen auttaja

Anni Marketta

Kaukoparantaja ja ennustaja

Johanna Mäenpää

Selvänäkijä, ennustaja ja Tarot-tulkitsija

Aava Aalto

Numerologi ja selvänäkijä

Niina Maarit

Intuitiivinen selvänäkijä, Tarot-tulkitsija ja unien tulkitsija

Piia-Maria Alho

meedio, selvänäkijä, parantaja

Tiina Kallio

Astrologi ja parisuhdeneuvoja

Tarja Kronqvist

Selvänäkijä ja parantaja

Sanna Kujanen

Selvänäkijä, meedio ja unientulkitsija

Saga Malmi

Enkelivaloselvänäkijä

Saara Rautio

Selvänäkijä

Siralli Hyvärinen

Selvänäkijä

Suvi Lempinen

Tarot-tulkitsija ja selvänäkijä

Assi Lumenvirta

Selvänäkijä

Miina Valtonen

Selvänäkijä, meedio ja parantaja

Malla Törmälä

Selvänäkijä

Manta Tiihonen

Selvänäkijä ja parisuhdeneuvoja

Ilona Niittymäki

Selvänäkijä, meedio ja parantaja

Hannele Ranta

Selvänäkijä, tarot-tulkitsija ja unien tulkitsija

Eini Launonen

Tarot-tulkitsija, parisuhdeneuvonta, Reiki energiahoidot

Tarja Suorsa

Tarot-tulkitsija ja selvänäkijä

Jouni Rapo

Selvänäkijä, parisuhdeneuvoja ja parantaja

Vera Valomeri

Selvänäkijä ja parantaja

Angelika Rosewood

Numerologi, Reiki-energiahoitaja ja unien tulkitsija

Carita Eklund

Selvänäkijä, unien tulkitsija ja energiahoitaja

Näytä kaikki tietäjät

Parantaminen ja kaukoparannus

Kaukoparannus. Kaukoparantaja voi välittää parantavaa voimaa. Parantaminen ja kaukoparannus omaavat pitkät perinteet myös kristillisessä kulttuurissa.

Jeesus ja apostolit paransivat sairaita. Kuninkaalliset ovat parantaneet kätten päälle panemisella. Kristinuskossa parantumisia on kutsuttu ihmeiksi. Evankeliumit ovat paitsi julistusta niin myös parantumistodistuksia. Ne ovat ihmekertomuksia.

Kirkoissa luetaan esirukouksia parantumisen puolesta. Papilta tai seurakuntalaisilta voi pyytää esirukousta ja niin edelleen.

Parantava voima

Parantaminen perustuu parantavaan voimaan, voimavirtaan, joka on lähtöisin Jumalasta tai alkulähteestä. Monissa parannusmenetelmissä korostuu parantavan voiman siirtäminen tai välittäminen asiakkaalle. Ihminen voi olla masentunut, eikä pysty itse nostamaan omaa energiatasoaan. Silloin parantaja, kuten kaukoparantaja, voi auttaa.

Suomessa Reiki on saavuttanut suuren suosion viime vuosikymmeninä. Se on japanilaisen Mikao Usuin (1865–1926) kehittämä parantamismenetelmä, jonka voi opetella itsehoitomenetelmänä. Reikiä voi opiskella viikonloppukursseilla. Reiki tarkoittaa universaalia energiaa, joka virtaa kaikkialla ja jota voidaan välittää käsien kautta. Reikiin kuuluvat viritykset ja symbolit, jotka avaavat energiakanavat Reiki-energialle.

Reikikurssit käytyään voi alkaa hoitaa itseä tai toisia. Myös kasveja ja eläimiä voidaan hoitaa. Kaikkea elävää on mahdollista hoitaa. Käsitys kosketuksen parantavasta voimasta on ikivanha. Jeesus tunsi kosketettaessa heti, että hänestä oli lähtenyt voimaa. 

Parantaminen ja kaukoparannus

Parantamismenetelmiä on useita. Henkiparannus on suosittua spiritualistipiireissä. Englannissa on sairaaloita, joissa potilas voi pyytää sairaalahoidon lisäksi henkiparannusta, kenties myös Reikiä. Energiahoito ei korvaa lääketieteellistä hoitoa eikä lääkitystä. Kyseessä on täydentävä hoitomuoto.

Tyypillisessä energiahoitotilanteessa hoitaja kuljettaa käsiään hoidettavan kehon tuntumassa. Hoito voidaan tehdä joko koskettamatta tai kevyesti koskemalla ja pysähtymällä kohtaan, jossa tuntee vetoa, pistelyä, kylmyyttä tai kuumuutta. Parantaja tunnustelee kehoa ympäröiviä ja läpäiseviä energioita käsillään. Parantamisen tarkoituksena on palauttaa kehon luonnollinen energiavirtaus. Hoidon aikana hoidettava ja hoitaja voivat tuntea kuin magneettista vetoa tai muita tuntemuksia.

Yliopistollisissa sairaaloissa Yhdysvalloissa on tarjottu kosketusterapiaa osana hoitotyötä. Kosketusterapian tehon on ajaeltu olevan kosketetuksi tulemisessa, mutta on jouduttu miettimään myös jotakin tuntematonta tekijää. Parantumiskokemukset puhuvat sen puolesta, että vielä tuntematon parantava voimanlähde on olemassa.

Huom. On hyvä kuulostella, minkälainen parantaminen sopii parhaiten itselle. Energiahoitoja ovat muun muassa reikihoito, enkeliterapia ja henkiparannus. Parannusmekanismi on jokaisessa ihmisessä luonnostaan. Parantava energia voi aikaansaada paranemista kaikilla tasoilla, miksei myös karmallisella.  Reiki-hoitaja ole oikeastaan parantaja vaan energiakanava.