Aada Ramsu

Ennustaja, riimut ja numerot

Helena Tiira

Kaukohoidot, reiki energia ja korttien viestit

Kaisa Koskinen

Tunnetyöskentely, ennustaminen ja selvänäkö

Serena Sirius

Tarot-tulkinnat, enkelikortti tulkinnat ja kaukoreikihoito

Seija Lahti

Selvänäkijä ja henkinen auttaja

Anni Marketta

Kaukoparantaja ja ennustaja

Johanna Mäenpää

Selvänäkijä, ennustaja ja Tarot-tulkitsija

Aava Aalto

Numerologi ja selvänäkijä

Niina Maarit

Intuitiivinen selvänäkijä, Tarot-tulkitsija ja Unien tulkitsija

Agatha Seine

Selvänäkijä

Irene Purhonen

Tarot-tulkitsija, parisuhdeneuvoja, reikihoitaja ja chakrojen puhdistus

Anne Kuosmanen

Selvänäkijä

Anu Tähti

Hoitaja, selvänäkijä ja kanava

Tiina Kallio

Astrologi ja parisuhdeneuvoja

Tarja Kronqvist

Selvänäkijä ja parantaja

Sanna Kujanen

Selvänäkijä ja unientulkitsija

Saga Malmi

EnkelivaloSelvänäkijä

Saara Rautio

Selvänäkijä

Siralli Hyvärinen

Selvänäkijä

Suvi Lempinen

Tarot-tulkitsija ja selvänäkijä

Assi Lumenvirta

Selvänäkijä

Miina Valtonen

Selvänäkijä, meedio ja parantaja

Malla Törmälä

Selvänäkijä

Manta Tiihonen

Selvänäkijä ja parisuhdeneuvoja

Ilona Niittymäki

Selvänäkijä, meedio ja parantaja

Hannele Ranta

Selvänäkijä, tarot-tulkitsija ja unien tulkitsija

Elise Vänni

Selvänäkijä, parisuhdeneuvoja ja tarottulkitsija

Eini Launonen

Tarot-tulkitsija, parisuhdeneuvonta, Reiki energiahoidot

Tarja Suorsa

Tarot-tulkitsija ja selvänäkijä

Jouni Rapo

Selvänäkijä, parisuhdeneuvoja ja parantaja

Vera Valomeri

Selvänäkijä ja parantaja

Angelika Rosewood

Numerologi, Reiki-energiahoitaja ja unien tulkitsija

Carita Eklund

Selvänäkijä, unien tulkitsija ja energiahoitaja

Näytä kaikki tietäjät

Entiset elämät ja Atlantis

Entiset elämät. Atlantiksen entinen elämä on nyt muotia. Ihmiset meditoivat tiettyä aikakautta ja katsovat meditaatiossa, missä ovat eläneet. Meditaation tai hypnoosin lisäksi on toinen tapa päästä käsiksi sielun menneisyyteen. Voi tarkkailla uniaan sekä mieltymyksiään ja vastenmielisyyksiään.

Mikä maa tai kulttuuri kiehtoo? Mikä taas ei voisi vähempää kiinnostaa? Mikä maa tai uskonto tai kulttuuri herättää kielteisiä tuntemuksia? Entä oletko käynyt unessa paikoissa, jotka tunnistaisit, jos pääsisit niihin valveilla?

Tabula rasa, suom. tyhjä taulu, on käsitys, jonka mukaan ihminen syntyy tyhjänä ja hänen identiteettinsä rakentuu syntymän jälkeisten kokemuksien pohjalta. Filosofi John Locken empirismi on tämän teorian taustalla.

Entiset elämät ja Atlantis

Jos lähdemme kauemmas menneisyyteen, niin sieltä kohtaamme Atlantis-myytin. Platonin dialogit Timaios ja Kritias kertovat muinaisesta Atlantiksen valtakunnasta. Kritias oli kuullut Atlantiksesta isoisältään, jonka isä oli kuullut sen Solonilta, joka oli heille sukua. Solon oli kuullut Atlantis-kertomuksen egyptiläiseltä papilta. Sokrateen mukaan kertomus ei ole myytti.

Atlantis oli Gibraltarin salmen takana Atlantin valtameressä mutta vajosi mereen maanjäristyksessä. Se oli alun perin jumala Poseidonin ja hänen Kleiton-vaimonsa asuinsija. Eräs heidän pojistaan, Atlas, antoi nimensä Atlantis-saarelle ja valtamerelle. Kyse oli saariryhmästä.

Atlantis, Platon ja entiset elämät

Platon oli Sokrateen oppilas, ja Sokrates oli taas saanut vaikutteita Pythagoraan ajatuksista. Pythagoras puolsi jälleensyntymistä. Platon omaksui saman ajatuksen. Jälleensyntymisusko oli Kreikassa melko yleistä siihen aikaan. Sitä oli kannatettu myös Egyptissä ja Persiassa tietyissä piireissä.

Meditaatiossa, hypnoosissa tai unissa voi päästä koskettamaan myyttistä Atlantista. Jotkut näkevät näitä unia tai näkyjä ja kertovat muistavansa Atlantiksen, Lemurian tai jonkin vanhan sivilisaation; jopa luolamieselämän. Mutta onko uniin ja näkyihin luottaminen, kun ne koskevat entistä elämää? Voiko entiset elämät todella muistaa tai todistaa?

Tutkimuksia

Psykiatri Ian Stevenson teki useita tutkimuksia entisistä elämistä ja lasten jälleensyntymismuistoista. Hän tutki myös eurooppalaisia tapauksia kirjassaan European Cases of the Reincarnation. Joissakin tarinoissa ongelmaksi muodostuivat historialliset faktat. Henkilö saattoi esimerkiksi muistaa eläneensä jossakin linnassa ja kertoi yksityiskohtaisesti tapahtumista tuossa linnassa ristiretkien aikaan. Kun linnassa sitten tosielämässä käytiin, voitiin tietyt tapahtumat ja muutokset rakennuksessa todentaa.

Osa yksityiskohdista oli kuitenkin selvästi virheellisiä, kuten pääsisäänkäynnin sijainti, jonka ei ollut eräässä tapauksessa mahdollista sijaita linnan pohjoispuolella jyrkänteen takia. Onkin selittämätöntä, miksi osa muistoista piti paikkansa ja osa taas ei. Esimerkiksi linnamuistosta kertova henkilö näki unia tästä edellisestä elämästään ja vielä tutkimusten todettua, ettei sisäänkäynti ollut pohjoisessa, hän näki unen, jossa vakuutettiin, että niin oli todellakin ollut.

Mieli voi tehdä tepposet ja voimme alitajuisesti siirtää itsemme osaksi jotakin tapahtumaa, josta olemme kuulleet tai lukeneet. Myös geeniperimä kantaa muistoja, joten entiset elämät eivät ole nykykeinoin todistettavissa.

Monissa eurooppalaisissa jälleensyntymismuistoissa uni näyttelee keskeistä roolia, selviää Ian Stevensonin tutkimuksista. Kokijalleen ne voivat kuitenkin olla täyttä totta, ja monta kysymysmerkkiä jää ilmaan. Kuvat ovat Pixabaysta.