Saaga Koo

Tarot-tulkitsija ja selvänäkijä

Annika Koivu

Enkelikortti tulkitsija

Ulla Anneli

Kvanttienergiahoitaja, henkinen auttaja ja kuuntelija

Agneta Vainio

Tulkitsija ja henkinen auttaja

Hannamari Lahtinen

Tulkitsija ja parisuhdeneuvoja

Sari Marjaana

Selvänäkijä, ennustaja ja meedio

Kati Laine

Tarot- ja enkelikortit, heiluri, intuitio ja kaukoparantaminen

Aada Ramsu

Ennustaja, joka tuntee riimut ja numerot

Serena Sirius

Tarot-tulkinnat, enkelikorttitulkinnat ja kaukoreikihoito

Seija Lahti

Selvänäkijä ja henkinen auttaja

Johanna Mäenpää

Selvänäkijä, ennustaja ja Tarot-tulkitsija

Aava Aalto

Numerologi ja selvänäkijä

Piia-Maria Alho

meedio, selvänäkijä, parantaja

Tiina Kallio

Astrologi ja parisuhdeneuvoja

Tarja Kronqvist

Selvänäkijä ja parantaja

Sanna Kujanen

Selvänäkijä, meedio ja unientulkitsija

Saara Rautio

Selvänäkijä

Siralli Hyvärinen

Selvänäkijä

Miina Valtonen

Selvänäkijä, meedio ja parantaja

Malla Törmälä

Selvänäkijä ja vanhanajan korteista ennustaja

Manta Tiihonen

Selvänäkijä ja parisuhdeneuvoja

Ilona Niittymäki

Selvänäkijä, meedio ja parantaja

Hannele Ranta

Selvänäkijä, tarot-tulkitsija ja unien tulkitsija

Eini Launonen

Tarot-tulkitsija, parisuhdeneuvonta, Reiki-energiahoidot

Tarja Suorsa

Tarot-tulkitsija ja selvänäkijä

Jouni Rapo

Selvänäkijä, parisuhdeneuvoja ja parantaja

Vera Valomeri

Parantaja ja henkisen kasvun opastaja

Angelika Rosewood

Numerologi, Reiki-energiahoitaja ja unien tulkitsija

Näytä kaikki tietäjät

Mitä ovat enneunet?

Enneunet mietityttävät, koska ne osoittavat, että meillä voi olla etukäteistietoa tulevista tapahtumista. Ne myös kyseenalaistavat vapaan tahdon. Onko kaikki sittenkin deterministisesti määräytynyttä? Onko kaikki päätetty kuin ennalta?

Enneunia kuitenkin nähdään. Niitä on pystytty myös todentamaan. Psyykilliset tutkijat keräsivät jo 1800-luvun loppupuolella kuvauksia enneunista. Näistä saattoi todeta, että ennakkoaavistukset ja enneunet ovat totisinta totta.

Ilmiö on todellinen.

Se, että ilmiö on todellinen, tekee siitä entistä mielenkiintoisemman. Jos näemme ennalta tulevaisuuden tapahtumia, niin onko ne jotenkin jo määrätty? Kuljemmeko vääjäämättä kohti oman elämämme tapahtumia ilman vaikutusmahdollisuuksia? Eikö meillä olekaan vapaata tahtoa?

Osa enneunista ja enteellisistä näyistä ovat luonteeltaan varoittavia. Näiden kohdalla voimme nähdä, että tulevaisuuteen voi myös vaikuttaa. Joku voi pelastua vaarasta, mikäli uskoo enneuneen. Suomestakin tiedetään tapauksia, joissa enneuneen ei ole uskottu, ja kuolema on seurannut.

Tilastollisesti on nähtävissä, että ennen suuronnettomuuksia junissa ja lentokoneissa on vähemmän matkustajia kuin yleensä samaan aikaan (esimerkiksi työmatkalaisia tiistaiaamuisin). Estonian onnettomuudesta tiedetään, että osa ei mennyt risteilylle, koska heille tapahtui sekaannuksia matkalippujen kanssa.

Tällaiset kertomukset ovat itse asiassa todella yleisiä. Enneunia nähdään, ja tapahtumia aavistetaan etukäteen. Ihan arjessa monella on varmasti kokemusta siitä, että on ajatellut, ettei pitäisi toimia jollain tietyllä tavalla, ja kun ei ole kuunnellut siinä itseään, niin lopputulos on ollut huono. Olisi pitänyt luottaa omaan tuntemukseen, intuitioon, mikä on tietysti jälkiviisautta. Toisaalta intuitiokaan ei ole aina oikeassa, vaan joskus voi olla kyse puhtaasti vain pelosta kuten lentopelosta.

Unet ovat symbolisia

Unet ovat usein symbolisessa muodossa, mikä vaikeuttaa niiden tulkintaa. Symbolit ovat henkilökohtaisia, vaikkakin ne liikkuvat myös kollektiivisella tasolla. Jos unennäkijä ei osaa tulkita untaan, niin välttämättä kukaan muukaan ei osaa sitä tulkita.

Unia on ylipäätään melko vaikea muistaa, sillä ne tulevat alitajuiselta tasolta. Unet eivät välttämättä toteudu samassa muodossa, vaikka niiden ydin toteutuisi. Saatamme joskus myös nähdä unta esimerkiksi lapsen tai puolison kuolemasta, vaikka näin ei todellisuudessa tapahdu. Kyse on ollut omasta pelkomaailmasta.

Mistä tiedämme, mikä uni on enneuni? Ihminen tuntee ehkä parhaiten itsensä. Kukin voi arvioida sitä tapauskohtaisesti, oliko tässä kyse enneunesta vai omasta pelosta tai toiveesta. Unet voivatkin jäädä kummittelemaan mieleen, jos ne ovat olleet ahdistavia. Sanotaan, että unen kautta sekä henkimaailma voi lähestyä meitä että alitajunta toimia ilman valvetajunnan ja tietoisen mielen jatkuvaa kontrollia.

Oneiromantia (kreik. oneiros = uni + kreik. manteia = ennustaminen) merkitsee unista ennustamista. Raamatussa unia pidetään usein enteinä tai viesteinä, siis enteellisinä. Unien on voitu uskoa olevan viestejä kuten varoituksia tai toimeksiantoja.

Unientulkinta on kulttuurisidonnaista. Kollektiivinen tiedostamaton on Jungin analyyttiseen psykologiaan sisältyvä teoria ihmiskunnalle yhteisestä tiedostamattomasta todellisuudesta, johon kuuluvat arkkityypit ja vaistot. Psyyke olisi siten yhteistä todellisuutta.

Michel de Nostredame oli ranskalainen 1500-luvulla elänyt apteekkari, lääkäri ja astrologi. Hän on monitulkintaisissa nelisäkeisissä ennustanut useita myöhempien vuosisatojen keskeisiä tapahtumia. Tästä esimerkkinä on kuningas Henrik II:n (k. 1559) menehtyminen kaksintaistelussa. Ase tunkisi kultaisen häkin läpi ja tappasi kuninkaan. Kreivi Montgomeryn peitsi turnajaisissa särkikin kuninkaan kultaisen kypäräsilmikon osuen tämän silmään niin, että tämä kuoli.

Nostradamuksen ennustuksista on kirjoitettu lyhyesti suomenkielisessä käännöksessä Nostradamus: Maailmankuulun ennustajan ennustukset maailman vaiheista v:sta 1558 v:teen 3797. Käännös on vuodelta 1923 eli ajalta ennen toista maailmansotaa. Siinä ennakoidaan Nostradamuksen sanojen nojalla 2. maailmansota, vaikka vasta äskettäin oli taisteltu 1. maailmansodassa. Lisäksi Nostradamus ennakoi islamin uuden tulemisen lähes kaikkialle Eurooppaan. Ihmisillä olisi kuitenkin mahdollisuus rauhanaikaan ja siksi valinnanvapaus.

Voivatko unet näyttää tulevaisuuden? Kuva: Pixabay

Kerro meistä kaverille

Anna mielipiteesi minusta

Tietäjille ei voi osoittaa kysymyksiä tai yhteydenotto pyyntöjä palautelomakkeen kautta.

*