Helen Majvind

Selvänäkijä, auttaja ja muutosvalmentaja

Kaisa Koskinen

Tunnetyöskentely, ennustaminen ja selvänäkö

Serena Sirius

Tarot-tulkinnat, enkelikortti tulkinnat ja kaukoreikihoito

Seija Lahti

Selvänäkijä ja henkinen auttaja

Aura Josefiina

Selvänäkijä ja ennustaja

Anni Marketta

Kaukoparantaja ja ennustaja

Johanna Mäenpää

Selvänäkijä, ennustaja ja Tarot-tulkitsija

Aava Aalto

Numerologi ja selvänäkijä

Niina Maarit

Intuitiivinen selvänäkijä, Tarot-tulkitsija ja Unien tulkitsija

Piia-Maria Alho

meedio, selvänäkijä, parantaja

Agatha Seine

Selvänäkijä

Irene Purhonen

Tarot-tulkitsija, parisuhdeneuvoja, reikihoitaja ja chakrojen puhdistus

Anne Kuosmanen

Selvänäkijä

Anu Tähti

Hoitaja, selvänäkijä ja kanava

Tiina Kallio

Astrologi ja parisuhdeneuvoja

Tarja Kronqvist

Selvänäkijä ja parantaja

Sanna Kujanen

Selvänäkijä ja unien tulkitsija

Saga Malmi

Selvänäkijä ja parantaja (kaukoparannus)

Saara Rautio

Selvänäkijä

Siralli Hyvärinen

Selvänäkijä

Suvi Lempinen

Tarot-tulkitsija ja selvänäkijä

Assi Lumenvirta

Selvänäkijä

Miina Valtonen

Selvänäkijä, meedio ja parantaja

Malla Törmälä

Selvänäkijä

Manta Tiihonen

Selvänäkijä ja parisuhdeneuvoja

Ilona Niittymäki

Selvänäkijä, meedio ja parantaja

Hannele Ranta

Selvänäkijä, tarot-tulkitsija ja unien tulkitsija

Elise Vänni

Selvänäkijä, parisuhdeneuvoja ja tarottulkitsija

Eini Launonen

Tarot-tulkitsija, parisuhdeneuvonta, Reiki energiahoidot

Malla Mononen

Selvänäkijä, tarottulkitsija ja unien tulkitsija

Tarja Suorsa

Tarot-tulkitsija ja selvänäkijä

Jouni Rapo

Selvänäkijä, parisuhdeneuvoja ja parantaja

Vera Valomeri

Selvänäkijä ja parantaja

Angelika Rosewood

Numerologi, Reiki-energiahoitaja ja unien tulkitsija

Carita Eklund

Selvänäkijä, unien tulkitsija ja energiahoitaja

Näytä kaikki tietäjät

Nimipäiviä tänään 20.03.2019 viettää
Aki, Joakim ja Kim


Aki

Aki on suomalainen miehen etunimi. Se on lyhennys nimestä Joakim (Jahve herättää) mutta se voi olla myös Augustin ja Akselin lyhentymä. Aki on myös japanilainen naisen etunimi, joka johtuu säihkyvää, kirkasta tai syksyä tarkoittavista japanin kielen sanoista. Vuoden 2009 loppuun mennessä nimen Aki oli Suomessa saanut 9 360 suomalaista miestä ja alle 20 naista.

Nimen historia:

Ulkomaisia vastineita: Akim, Akima Nimen alkuperä: Joakim Aki on lyhennelmä nimestä Joakim, mutta se tunnetaan myös Akselin ja Augustin lyhennöksenä. Joakimista on syntynyt useissa kielissä samantyyppisiä muunnelmia, esim. Saksan Achim ja Venäjän Akima. Japanissa Aki tunnetaan sekä miehen- että naisen nimenä, ja siellä se tarkoittaa joko syksyä tai kirkasta. Suomessa tavataan harvinaisena samankantaista Akira-nimeä, jonka merkitys on kirkkaus ja älykkyys. Suosittuna nimenä Aki oli koko 1900-luvun jälkipuoliskon. Akiksi nimetään keskimäärin 20 poikaa vuosittain nykyisin. Lempinimet: Aksa, Aksu Tunnettuja suomalaisia: Aki Kaurismäki, Aki Parviainen, Aki Sirkesalo.


Joakim

Joakim on miehen etunimi. Joakim tulee heprealaisperäisestä nimestä Jehoiachim, jonka merkitys on Jahve herättää, Jahve nostaa. Jaakobin protoevankeliumin mukaan Neitsyt Marian isän nimi oli Joakim. Suomessakin nimi tunnetaan jo keskiajalla. Suomen almanakassa Joakim oli 1705-06 päivällä 9. joulukuuta sekä 1713-1889 nykyisellä päivällään. Nimen kirjoitusasut ovat vaihdelleet (Joachim, Joachimus, Joakim). Nimen syrjäytti almanakasta sen suomalainen muoto Jaakkima 1890, mutta Joakim palautettiin takaisin almanakkaan 1995.

Nimen historia:

Muunnelmia: Jaakkima, Aki, Kim Ulkomaisia vastineita: Joachim, Achim, Jochen Nimen alkuperä: Jehoiachim Vuoden 2009 loppuun mennessä Väestörekisterikeskuksen tietojen mukaan 4455 miestä saanut nimekseen Joakim Suomessa. Lempinimet: Joa, Jocke, Jode, Jojo, Jokke, Kim, Kimi Tunnettuja suomalaisia: Joakim Donner, suomalainen geologian ja paleontologian professori


Kim

Kim on monissa maissa yleinen etunimi. Muun muassa Suomessa, Virossa ja Tanskassa Kim on pääasiassa miehennimi ja sen katsotaan tulevan Joakimista (heprean Jehoiachim, Jahve herättää. Suomessa nimi Kim on vuoden 2009 loppuun mennessä annettu hieman vajaalle 6 100 miehelle ja noin 360 naiselle. Suomenkielisissä perheissä nimeä on alettu käyttää 1960-luvulla, jolloin muotiin tulivat rakenteeltaan yksinkertaiset, lyhyet nimet. Almanakan suomalaiseen nimipäiväkalenteriin Kim lisättiin vuonna 1995. Kimin päivä on 20. maaliskuuta, joka on myös Joakimin ja Akin nimipäivä. Englanninkielisissä maissa Kim on käytössä sekä miehen- että naisennimenä. Kim saattaa tällöin olla kelttiläistä alkuperää. Nimen yleistymiseen on vaikuttanut paljon Rudyard Kiplingin romaani Kim, jossa päähenkilön nimi on muodostettu vanhasta englantilaisesta sukunimestä Kimball (kuninkaallinen kukkula).

Nimen historia:

Muunnelmia: Kimi Ulkomaisia vastineita: Chimm, Kimm Nimen alkuperä: Suomessa Kim on lyhentymä heprealaisperäisestä nimestä Joakim; englantilainen nimi lienee muodostettu sukunimestä Kimball, mutta voi olla myös kelttiläistä perua On tutkittu, että varsinkin englanninkielisissä maissa Kim on naisennimenä lyhentymä nimestä Kimberly. Kim nimeä kiinnostavammaksi valinnaksi Suomessa on osoittautunut nimi Kimi 2000-luvulle mentäessä. Lempinimet: Kimi, Kimmen, Kimppa Tunnettuja suomalaisia: Kim Herold, Kim Lönholm


Aurinko nousee laskee
Helsinki 06:23 18:32
Jyvaskylä 06:19 18:29
Oulu 06:20 18:30
Utsjoki 06:13 18:25

Nimipäivät tänään

sovellus, joka kertoo paitsi nimipäivät, myös kuvailee nimien historiaa. Mukana on mielenkiintoista tietoa nimestä, jota kenties itse kannat tai jonka olet antanut lapsellesi. Viime aikoina lapset ovat saaneet ainutlaatuisia ja toisistaan poikkeavia nimiä. Pihapiirissä ei enää temmellä kymmentä Villeä tai viittä Tiinaa. Suosituin nimikin esiintyy vain ani harvalla.

 
Nimipäivät löytyvät nimipäiväkalenterista. Nimipäivä on samana päivänä joka vuosi kuten 5.10. Inka ja Inkeri. Uudet nimet kalenteriin ujuttaa Helsingin yliopisto. Jos omaa nimeä ei ole nimipäiväkalenterissa, niin nimipäivät voidaan viettää milloin tahansa vuoden aikana. Voidaan katsoa lähinnä omaa nimeä oleva nimi tai katsoa, löytyykö toinen kastenimi kalenterista. Sen mukaisesti voidaan juhlia myös ensimmäistä nimeä.
 

Nimipäivät kalenterissa

Jotta nimi näkyisi nimipäiväkalenterissa, on sen oltava riittävän yleinen eli usealla sadalla ihmisellä. Uniikki nimi jää helposti ilman vakiintunutta nimipäivää, vaikkakaan itse nimipäivän viettoon sen ei tarvitse vaikuttaa. Nimi voi löytyä myös muusta kuin suomalaisesta kalenterista; esimerkiksi suomenruotsalaisesta, ortodoksisesta tai saamelaisesta. Myös eläimillä on omia nimipäiväkalentereita.

 
Nimipäivän juhlinta on uskonnollista alkuperää ja perustuu keskiaikaiseen pyhimyskulttiin. Suomessa nimipäiviä on vietetty jo satojen vuosien ajan, joten kyseessä on vanha perinne. Kristilliset nimet saivat seurakseen ei-kristillisiä nimiä 1800-luvun aikana.

Jostakin nimestä voi vuosien aikana tulla niin suosittu, että se saa oman päivänsä nimipäiväkalenterista. Uusimpia nimiä suomalaisessa kalenterissa ovat kansainvälinen Stella, mystinen Saaga, sisukas Sisu ja paras kaveri Peetu. Kenties laulaja Robinilla on ollut vaikutusta asiaan, koska myös Robin-nimi on mukana kalenterissa (2015).

 

Nimipäivät tänään on palvelu, joka pitää sinut ajan tasalla suomalaisista nimistä.

UUTUUS: SOITTOPYYNTÖ

Nyt voit halutessasi jättää soittopyynnön valitsemallesi tietäjälle - valitsemasi tietäjä soittaa sinulle.


Soittopyyntö on helppo ja edullinen tapa tavoittaa haluamasi tietäjä.

Lisätietoja: Jätä Soittopyyntö -sivulta.Tutustu myös kirjallisiin tulkintoihin osoitteessa: tulkinta.fi -sivustolla.