Johanna Mäenpää

Selvänäkijä, ennustaja ja Tarot-tulkitsija

Päivi Johanna

Tarot-tulkinta, korttiennustukset ja heiluritulkinta

Aava Aalto

Numerologi ja selvänäkijä

Niina Maarit

Intuitiivinen selvänäkijä, Tarot-tulkitsija ja Unien tulkitsija

Piia-Maria Alho

meedio, selvänäkijä, parantaja

Agatha Seine

Selvänäkijä

Irene Purhonen

Tarot-tulkitsija

Anu Tähti

Meedio, selvänäkijä ja parantaja

Tiina Kallio

Astrologi ja parisuhdeneuvoja

Tarja Kronqvist

Selvänäkijä ja parantaja

Sanna Kujanen

Selvänäkijä ja unien tulkitsija

Saga Malmi

Enkelivalo Selvänäkijä ja parantaja

Saara Rautio

Selvänäkijä

Siralli Hyvärinen

Selvänäkijä

Petriina Virtanen

Tarot-tulkitsija ja unien tulkitsija

Assi Lumenvirta

Selvänäkijä

Anne Rahkola

Tarot-tulkitsija, selvänäkijä ja parantaja

Miina Valtonen

Selvänäkijä, meedio ja parantaja

Malla Törmälä

Selvänäkijä

Manta Tiihonen

Selvänäkijä ja parisuhdeneuvoja

Ilona Niittymäki

Selvänäkijä, meedio ja parantaja

Hannele Ranta

Selvänäkijä, tarot-tulkitsija ja unien tulkitsija

Elise Vänni

Selvänäkijä, parisuhdeneuvoja ja tarottulkitsija

Elina Kaarre

Selvänäkijä, tarot-tulkitsija ja unien tulkitsija

Eini Launonen

Tarot-tulkitsija, parisuhdeneuvonta, Reiki energiahoidot

Malla Mononen

Selvänäkijä, tarottulkitsija ja unien tulkitsija

Tarja Suorsa

Tarot-tulkitsija ja selvänäkijä

Jouni Rapo

Selvänäkijä, parisuhdeneuvoja ja parantaja

Vera Valomeri

Selvänäkijä ja parantaja

Angelika Rosewood

Numerologi, Reiki-energiahoitaja ja unien tulkitsija

Carita Eklund

Selvänäkijä, unien tulkitsija ja energiahoitaja

Näytä kaikki tietäjät

Nimipäiviä tänään 16.12.2017 viettää
Auli, Aulikki, Aada, Ada ja Adele


Auli

Auli on suomalainen naisen nimi. Aikaisemmin joskus miehenkin etunimi. Nimestä on käytössä myös pitempi muunnos Aulikki. Vuoden 2009 loppuun mennessä nimi Auli on annettu 5 187 naiselle ja noin 50 miehelle, nimi Aulikki taas 13 564 naiselle ja alle viidelle miehelle. Auli otettiin almanakkaan vuonna 1929.

Nimen historia:

Muunnelmia: – Ulkomaisia vastineita: – Nimen alkuperä: suomalainen Innokkaimmin Auli nimeä annettiin 1940-1950 luvuilla, jolloin sen sai noin 2500 suomalaista. Tämän jälkeen kannatus on ollut laskussa ja 2000-luvun puolella Auli on ollut jo erittäin harvinainen nimivalinta. Viime vuosisadalta, pääasiassa alkupuolelta löytyy myös yli 40 Auli nimistä miestä. Lempinimet: Aku, Ale, Apa, Aukka, Aukke, Ausku mm. Tunnettuja suomalaisia: Auli Mantila, Auli Poutiainen


Aulikki

Aulikki on suomalainen etunimi, jolle ei ole selvää sisällöllistä merkitystä. Tiettävästi ensimmäinen tämänniminen oli professori A. V. Koskimiehen vuonna 1904 syntynyt tytär, joka sai kasteessa nimen Aamu Aulikki. Samana vuonna nimettiin myös sittemmin oopperalaulajattarena tunnetuksi tullut Aulikki Rautawaara. Rakenteeltaan Aulikki muistuttaa nimiä Ainikki, Annikki, Kyllikki ja Lyylikki. Almanakkaan Aulikki pääsi vuonna 1929.

Nimen historia:

Suosituimmillaan nimi oli 1940-1950 luvuilla, jolloin sen sai yli 7 000 lasta. 2000-luvun puolella nimi valittiin vuosittain keskimäärin kymmenen kertaa. Kolmitavuinen Aulikki on ollut tyypillinen ennen kaikkea toisena tai kolmantena nimenä. Lyhentymä Aulikki nimestä on Auli. Lempinimet: Aikki, Aki, Allu, Aukka, Aukki, Aukku Tunnettuja suomalaisia: Aulikki Oksanen, Aulikki Rautawaara


Aada

Ada heprealaisperäinen naisen etunimi. Ada merkitsee heprean kielessä ’jalokivikorua’. Adan mainitaan Raamatun Ensimmäisessä Mooseksen kirjassa Lemekin vaimon nimenä. Toisaalta nimi voi olla myös saksalainen lyhentymä Adal- ja Adel-alkuisista ("jalosukuinen") nimistä (Adalberta, Adelheid). Suomessa nimi voidaan yhdistää myös nimiin Adalmiina, Aadolfiina ja Agda. Suomessa nimi esiintyy yleisesti myös muodossa Aada. Helmikuuhun 2010 mennessä nimi Ada on annettu Suomessa 3410 henkilölle, joista kaksi on miehiä. Muodossa Aada nimi on annettu 5152 henkilölle, jotka kaikki ovat naisia.

Nimen historia:

Muunnelmia:Aata, Aatukka Ulkomaisia vastineita: Adelheid, Adalia Nimen alkuperä:Adah Kuuluisia Adoja:Ada Kok, alankomaalainen uimari Ada Lovelace, englantilainen matemaatikko Ada Norna, suomalainen toimittaja Ada Pääkkönen, suomalainen näyttelijä Ada Roe (1858-1970), brittiläinen aikoinaan maailman vanhin ihminen Ada E. Yonath, israelilainen biokemisti


Ada

Ada tarkoittaa ainakin seuraavia asioita: Paikat:Ada (Idaho), Idahon piirikunta Ada (Minnesota), Normanin piirikunta. Ada (Ohio), Hardinin piirikunta. Ada (Oklahoma), Pontotocin piirikunta. Ada (Michigan), Kentin piirikunta. Ada on lyhenne saksalaisesista adel-alkuisista nimistä, esim: Adelgunda ja Adelheid, jotka merkitsevät aatelista ja jalosukuista.

Nimen historia:

Nimi tunnettiin jo 1800-luvun lopussa, mutta se oli epätavallinen aina 2000-luvulle saakka. Muut:Ada (nimi), naisen etunimi. Ada (satraappi), Kaarian satraappi. Ada (ohjelmointikieli), Yhdysvaltain puolustusministeriön kehittämä ohjelmointikieli. Adenosiinideaminaasi, entsyymi, lyhennettynä ADA


Aurinko nousee laskee
Helsinki 09:20 15:11
Jyvaskylä 09:39 14:45
Oulu 10:23 14:03
Utsjoki 02:00 02:00

Nimipäivät tänään

sovellus, joka kertoo paitsi nimipäivät, myös kuvailee nimien historiaa. Mukana on mielenkiintoista tietoa nimestä, jota kenties itse kannat tai jonka olet antanut lapsellesi. Viime aikoina lapset ovat saaneet ainutlaatuisia ja toisistaan poikkeavia nimiä. Pihapiirissä ei enää temmellä kymmentä Villeä tai viittä Tiinaa. Suosituin nimikin esiintyy vain ani harvalla.

 
Nimipäivät löytyvät nimipäiväkalenterista. Nimipäivä on samana päivänä joka vuosi kuten 5.10. Inka ja Inkeri. Uudet nimet kalenteriin ujuttaa Helsingin yliopisto. Jos omaa nimeä ei ole nimipäiväkalenterissa, niin nimipäivät voidaan viettää milloin tahansa vuoden aikana. Voidaan katsoa lähinnä omaa nimeä oleva nimi tai katsoa, löytyykö toinen kastenimi kalenterista. Sen mukaisesti voidaan juhlia myös ensimmäistä nimeä.
 

Nimipäivät kalenterissa

Jotta nimi näkyisi nimipäiväkalenterissa, on sen oltava riittävän yleinen eli usealla sadalla ihmisellä. Uniikki nimi jää helposti ilman vakiintunutta nimipäivää, vaikkakaan itse nimipäivän viettoon sen ei tarvitse vaikuttaa. Nimi voi löytyä myös muusta kuin suomalaisesta kalenterista; esimerkiksi suomenruotsalaisesta, ortodoksisesta tai saamelaisesta. Myös eläimillä on omia nimipäiväkalentereita.

 
Nimipäivän juhlinta on uskonnollista alkuperää ja perustuu keskiaikaiseen pyhimyskulttiin. Suomessa nimipäiviä on vietetty jo satojen vuosien ajan, joten kyseessä on vanha perinne. Kristilliset nimet saivat seurakseen ei-kristillisiä nimiä 1800-luvun aikana.

Jostakin nimestä voi vuosien aikana tulla niin suosittu, että se saa oman päivänsä nimipäiväkalenterista. Uusimpia nimiä suomalaisessa kalenterissa ovat kansainvälinen Stella, mystinen Saaga, sisukas Sisu ja paras kaveri Peetu. Kenties laulaja Robinilla on ollut vaikutusta asiaan, koska myös Robin-nimi on mukana kalenterissa (2015).

 

Nimipäivät tänään on palvelu, joka pitää sinut ajan tasalla suomalaisista nimistä.

Uusimmat artikkelit

Unipäiväkirja
11.12.2017
Lue artikkeleita

Asiakkaidemme arvostama

3.9
tähteä viidestä

Kyselimme asiakkailta palvelumme laatua ja saimme arvosanan. Toivottavasti uudistettu sivustomme antaa teille vielä paremman käyttäjäkokemuksen.