Nimipäiviä tänään 18.05.2022 viettää
Erkki, Eero, Eerikki, Eerika, Erik, Jerker ja Erika
Erkki
Erkki on miehen nimi. Kansanomainen muoto skandinaavisesta nimestä Erik. Otettu suomalaiseen almanakkaan vuonna 1891.Erkin nimipäivä 18.5., on Erik Pyhän kuolinpäivä, joka oli Ruotsin kuningas vuosina 1156-1160.Suomessa lokakuuhun 2010 mennessä oli ollut kirjoilla Erkki nimisiä 73088 henkilöä.Lempinimiä mm: Eki, Erkka, Ere
Erkki nimeen liitetään suomalaisia sananparsia ja mm. kesän tuloa: "Erkki avaa käen suun 18.5", "Tuosta ei ota selvää Erkkikään", "Tuota ei osaa tehdä Erkkikään". Sananparret alkoivat muotoutua 1990 luvulla.
Eero
Eero on vanha koko maassa tunnettu muunnos skandinaavisesta nimestä Eerik.Kansanvalistusseuran kalenterissa v. 1883. Eero oli aikoinaan yksi suomen suosituimpia pojannimiä, sillä vuoden 1975 lasketussa alle 15-vuotiaiden poikien nimitilastoissa Eero oli ensimmäinen, joka jäi 50 suosituimman ulkopuolelle.Aleksis Kiven Seitsemän veljeksen sukkelasanainen Eero lienee lisännyt aikoinaan nimen suosioita.
Erik-nimi tarkoittaa "yksin hallitseva" tai "hallintoalue".Väestörekisterin mukaan 7.9.2009 Eero nimeä oli annettu 42971, joista yksi oli naiselle.Suomen almanakassa vuodesta 1929 lähtien. Kuvitteellisia hahmoja: Eero Koskela Väinö Linnan kirjassa: Täällä Pohjantähden Alla.Tunnettuja suomalaisia mm. Eero Nelimarkka, taidemaalari, Eero Mäntyranta, hiihtäjä.
Eerikki
Eerikki on suomalainen miehen etunimi. Eerikin nimipäivä on 18. toukokuuta, Eerik Pyhän kuolinpäivänä, jolloin on myös Erkin ja Eeron nimipäivä.Suomessa nimi Eerikki on 1900-luvun alusta vuoden 2009 loppuun mennessä annettu 3 874 henkilölle.Eerikki on suomalainen muunnelma vanhasta skandinaavisesta nimestä Erik, joka merkitsee yksin hallitsevaa.
Eerikki on melko yleinen miehennimi koko 1900-luvun ajan ja vuosisadan loppua kohden siihen päädyttiin yhä useammin.Kautta aikojen kuitenkin Eerik ja varsinkin Erik ovat olleet selvästi suositumpia kuin Eerikki.Muunnelmia: Erik, Erkki, Eero, Ulkomaisia vastineita: Eric, Erich Nimen alkuperä: muunnos ErikistäLempinimet: Eetu, Eki, Erkki Tunnettuja suomalaisia: Eerikki Antinpoika Trana, vuonna 1626 aateloitu kenraalimajuri ja sotakomissaari, Eerikki Koivu, jääkiekkoilija
Eerika
Eerika on suomalainen naisen etunimi.Se on nimen Eerik sisarnimi ja samalla muunnos kansainvälisestä nimestä Erika, jota myös käytetään Suomessa.Pohjoismaissa nimien Eerika ja Erika alkuperä on miehen etunimi Erik, jonka muinaisgermaaninen merkitys on hallintoalue tai yksinvaltias.Saksassa Erika taas on luontonimi, joka on lähtöisin kanervakasveihin kuuluvan kellokanervien suvun tieteellisestä nimestä Erica.Erikalla on muitakin alkuperiä, esimerkiksi Japanissa nimellä on toinen merkitys.Vuoden 2009 loppuun mennessä Suomessa on rekisteröity noin 3 910 Eerika-nimen ja 10 736 Erika-nimen saanutta naista.Kumpikin nimi on myös alle kymmenellä miehellä.Almanakkaan Eerika pääsi vuonna 2000.
Ulkomaisia vastineita: Erica, Heather Nimen alkuperä: mm. ErikVäestörekisteristä löytyy ensimmäinen Eerika jo 1900-luvun alusta, nimi oli erittäin harvinainen vuosisadan puoliväliin saakka. Nimen kannatus alkoi kasvaa 1970-luvulla ja 1980-1990 luvuilla sen sai jo yli 1 400 lasta.Lempinimet: Eeka, Eeki, Eeku, Erru mm.Tunnettuja suomalaisia: Erika Ender, suomalainen kirjailija
Aurinko | nousee | laskee |
---|---|---|
Helsinki | 04:34 | 21:58 |
Jyvaskylä | 04:14 | 22:13 |
Oulu | 03:38 | 22:46 |
Utsjoki | 02:00 | 02:00 |

Nimipäivät tänään
on sovellus, joka kertoo paitsi nimipäivät myös kuvailee nimen historiaa. Mukana on mielenkiintoista tietoa nimestä, jota itse kannat tai jonka olet antanut lapsellesi.
Nimipäivät löytyvät nimipäiväkalenterista. Nimipäivä on samana päivänä joka vuosi. Uudet nimet kalenteriin merkitsee Helsingin yliopisto. Jos omaa nimeä ei löydy nimipäiväkalenterista, katso, löytyykö jokin kastenimistä kalenterista. Sen mukaisesti voidaan juhlia myös ensimmäistä nimeä.
Nimipäivät kalenterissa
Jotta nimi näkyisi nimipäiväkalenterissa, on sen oltava yleinen. Nimi voi löytyä myös muusta kuin suomalaisesta kalenterista kuten suomenruotsalaisesta, ortodoksisesta tai saamelaisesta kalenterista. Myös eläimillä on nykyään omia nimipäiväkalentereita. Nimipäivän juhlinta on uskonnollista alkuperää ja perustuu keskiaikaiseen pyhimyskulttiin, joten kyseessä on vanha perinne. Kristilliset nimet alkoivat saada seurakseen ei-kristillisiä nimiä 1800-luvulta alkaen.
TAJUNNANVIRTA PUHEPAKETTI
Uudenlainen tapa hankkia puhelinpalveluita!
Ostamalla Tajunnanvirta puhepaketti saat heti selvää säästöä – et joudu maksamaan operaattioreiden laskutuspalkkioita. Maksutapahtuman jälkeen voit soittaa Tietäjien puhepaketti numeroihin, aivan kuten soittaisit palvelunumeroon.