Aada Ramsu

Ennustaja, joka tuntee riimut ja numerot

Helena Tiira

Kaukohoidot, Reiki-energia ja korttien viestit

Kaisa Koskinen

Tunnetyöskentely, ennustaminen ja selvänäkö

Serena Sirius

Tarot-tulkinnat, enkelikorttitulkinnat ja kaukoreikihoito

Seija Lahti

Selvänäkijä ja henkinen auttaja

Anni Marketta

Kaukoparantaja ja ennustaja

Johanna Mäenpää

Selvänäkijä, ennustaja ja Tarot-tulkitsija

Aava Aalto

Numerologi ja selvänäkijä

Niina Maarit

Intuitiivinen selvänäkijä, Tarot-tulkitsija ja unien tulkitsija

Agatha Seine

Selvänäkijä

Irene Purhonen

Tarot-tulkitsija, parisuhdeneuvoja, reikihoitaja ja chakrojen puhdistus

Anne Kuosmanen

Selvänäkijä

Tiina Kallio

Astrologi ja parisuhdeneuvoja

Tarja Kronqvist

Selvänäkijä ja parantaja

Sanna Kujanen

Selvänäkijä ja unientulkitsija

Saga Malmi

EnkelivaloSelvänäkijä ja EnkeliValoParantaja

Saara Rautio

Selvänäkijä

Siralli Hyvärinen

Selvänäkijä

Suvi Lempinen

Tarot-tulkitsija ja selvänäkijä

Assi Lumenvirta

Selvänäkijä

Miina Valtonen

Selvänäkijä, meedio ja parantaja

Malla Törmälä

Selvänäkijä

Manta Tiihonen

Selvänäkijä ja parisuhdeneuvoja

Ilona Niittymäki

Selvänäkijä, meedio ja parantaja

Hannele Ranta

Selvänäkijä, tarot-tulkitsija ja unien tulkitsija

Elise Vänni

Selvänäkijä, parisuhdeneuvoja ja tarottulkitsija

Eini Launonen

Tarot-tulkitsija, parisuhdeneuvonta, Reiki energiahoidot

Tarja Suorsa

Tarot-tulkitsija ja selvänäkijä

Jouni Rapo

Selvänäkijä, parisuhdeneuvoja ja parantaja

Vera Valomeri

Selvänäkijä ja parantaja

Angelika Rosewood

Numerologi, Reiki-energiahoitaja ja unien tulkitsija

Carita Eklund

Selvänäkijä, unien tulkitsija ja energiahoitaja

Näytä kaikki tietäjät

Nimipäiviä tänään 26.05.2020 viettää
Vilhelmiina, Minna, Vilma, Miina, Mimmi ja Vilhelmina


Vilhelmiina

Vilhelmiina on naispuolinen muoto muinaissaksalaisesta nimestä Vilhelm, joka tarkoittaa lujatahtoista kypäränkantajaa. Suomessa nimen yleistymiseen vaikutti viimeinen Ruotsin vallan aikainen kuningatar, Kustaa IV Adolfin puoliso Fredrika Dorotea Vilhelmina. Siitä esiintyy myös muotoja Vilhelmina, Wilhelmiina ja Wilhelmina. Vilhelmiina on ollut Suomessa hyvin suosittu nimi 1800-luvulla ja 1900-luvun alkupuolella. Vuoden 2009 loppuun mennessä se oli Väestörekisterikeskuksen mukaan annettu 20 692 naiselle. Lisäksi väestötietojärjestelmään on kirjattu 8 919 Vilhelminaa, 2 517 Wilhelmiinaa ja 1 983 Wilhelminaa.

Nimen historia:

Muunnelmia: Vilma, Helmiina, Helmi, Miina, Minna, Minni, Minttu, Mimmi, Miia Ulkomaisia vastineita: Virossa Wilhelmina; Saksassa Wilhelmine, Wilma, Helmine ja Helma; Puolassa Minka; Italiassa Guglielmina; Ranskassa Minette; Englannissa Mina Nimen alkuperä: Vilhelm-nimen naispuolinen vastine Lempinimet: Miimi, Mimmi, Minttu, Viiku, Vilma, Viltsu mm. Tunnettuja Vilhelmiinoja, Wilhelmiinoja ja Wilhelminoja: Wilhelmiina Arpiainen, suomalainen opettaja, kirjailija ja lähetystyöntekijä Wilhelmina Cooper, alankomaalainen malli Vilhelmiina Haapasalo, suomalainen kansanedustaja (SDP) Vilhelmiina Hoskelin, suomalainen punakaartilaisnainen Wilhelmina Nordström, suomenruotsalainen runoilija Vilhelmiina Riktig (myöh. Miina Sillanpää), suomalainen poliitikko ja ministeri Vilhelmiina, Alankomaiden kuningatar 1890–1948 Wilhelmina van Weerdenburg, alankomaalainen uimari Kuvitteellisia Wilhelminoja: Wilhelmina Matoisa-Lankku (engl. Wilhelmina Grubbly-Plank), Tylypahkan opettajan sijainen Harry Potter -kirjoissa


Minna

Minna on yleinen suomalainen naisen etunimi. Se on muunnettu nimestä Vilhelmiina. Vilhelmina-nimi on puolestaan germaanista alkuperää ja Wilhelmin sisarnimi. Vuoden 2010 lokakuuhun mennessä Väestörekisterikeskuksen mukaan 31 040 henkilöä on saanut etunimekseen Minna. Kantanimi merkitsee: lujatahtoinen kypäränkantaja (Vilhelm). Saksassa Minnan kantanimenä pidetään Herminia, joka on lähtöisin saksalaisesta Herman nimestä, ja se merkitsee sotilasta. Minna oli harvinainen nimi vielä 1900-luvun alkupuolella, mutta tästä huolimatta se otettiin almanakkaan vuonna 1950.

Nimen historia:

Muunnelmia: Minttu Ulkomaisia vastineita: ? Nimen alkuperä: Lyhentymä nimestä Vilhelmiina Minna nimi yleistyi vuosina 1960-1970 luvuilla. Sen sai yli 21 000 tyttöä nimekseen. Vuosina 1965-1979 Minna oli Sarin jälkeen toiseksi suosituin ensimmäinen etunimi. Lempinimiä ovat mm.: Miina, Mimma, Mimmu, Mindi, Mindu. Tunnettuja suomalaisia mm.: Minna Canth (oik. Ulrika Wilhelmina o.s. Johnsson), Minna Haapkylä, Minna Koskela.


Nimen historia:


Miina

Miina on suomalainen ja virolainen naisen etunimi. Miina on lyhennelmä nimestä Vilhelmiina, joka puolestaan juontaa germaanisesta miehen nimestä Wilhelm. Wilhelm on yhdistelmä saksan "halua" ja "suojelua" tai "kypärää" merkitsevistä sanoista. Vuoden 2009 loppuun mennessä Suomessa on rekisteröity 3 452 Miina-nimen saanutta naista ja alle kymmenen miestä. Miina oli Kansanvalistusseuran kalenterissa vuonna 1882. Almanakkaan Miina otettiin vuonna 2000.

Nimen historia:

Muunnelmia: Minna, Vilhelmiina, Vilhelmina Ulkomaisia vastineita: Mina Nimen alkuperä: saks. Wilhelm Yleiskielen merkityksessä sana miina on vaikuttanut siihen, että nimestä ei koskaan tullut todella suosittua nimenantajien keskuudessa, koska miina merkitsee yleiskielessä räjähdyspanosta. Karjalan ortodoksisten keskuudessa Miina on ollut aikoinaan miehennimi, jonka alkuperä juontaa juurensa kreikkalaiseen sanaan Menas. Ortodoksisessa kirkossa tunnetaan viisi Miina nimistä pyhää miestä. Lempinimet: Miimu, Miinukka, Miinuli, Miitu, Mimmi, Miinuska, Miinu mm. Tunnettuja suomalaisia: Miina Äkkijyrkkä, nykyiseltä nimeltään Liina Lång, suomalainen kuvataiteilija Miina Miina Maasola, suomalainen näyttelijä, ensimmäinen suomalainen naisministeri


Mimmi

Mimmi on suomalainen naisen etunimi, jonka katsotaan yleensä perustuvan nimeen Vilhelmiina. Mimmi on voinut paikoin kehittyä myös Jeminasta. Mimmin nimipäivää on vietetty vuodesta 1951 lähtien 26. toukokuuta. Mimmi-nimi on ollut Suomessa käytössä 1800-luvun loppupuolelta alkaen, ja se on ollut siitä lähtien yleinen koko maassa. Väestörekisterikeskuksen mukaan 1 099 naista ja alle 5 miestä on saanut Mimmin etunimekseen vuoden 2009 loppuun mennessä. Mimmi esiintyy toisinaan myös epävirallisena nimenä, esimerkiksi Emilian tai Mirjan lempinimenä. Suomen lisäksi Mimmi tunnetaan Ruotsissa. Siellä nimen lähtökohtana on pidetty Mariaa ja sen ranskalaista kutsumamuotoa Mimi. Yhtä hyvin Mimmi voi kuitenkin viitata Vilhelminaan tai muihin mi-tavun sisältäviin nimiin.

Nimen historia:

Muunnelmia: Jemina, Maria Ulkomaisia vastineita: Mimi Nimen alkuperä: Vilhelmiina/Vilhelm Etunimestä Mimmi on 1900-luvulla kehittynyt arkityylinen sana mimmi, joka tarkoittaa naista tai tyttöä. Esimerkiksi jalkapallopiireissä on jo vuosikymmeniä puhuttu mimmiliigasta eli naisjoukkueiden sarjasta. Viime vuosina on myös kevyestä chick lit -kirjallisuudesta alettu käyttää leikkisää suomennosta mimmikirjallisuus. Lempinimet: Mimmuska Tunnettuja suomalaisia: Mimmi Bergh, kirjailija, tyttökoulun lehtori Mimmi Haapasalo, kansanedustaja (SDP) Mimmi Hämäläinen, kansanedustaja (SDP) Mimmi Kanervo, kansanedustaja (SDP) Mimmi Lounela, lapsinäyttelijä Kuvitteellisia Mimmejä: Mimmi Kallio, hahmo televisiosarjassa Kotikatu Matami Mimmi (engl. Mad Madam Mim), noita Walt Disneyn piirrossarjoissa Mimmi Pigg, Minni Hiiren ruotsinkielinen nimi Muhoksen Mimmi, päähenkilö samannimisessä elokuvassa


Aurinko nousee laskee
Helsinki 04:17 22:17
Jyvaskylä 03:53 22:35
Oulu 03:08 23:18
Utsjoki 02:00 02:00

Nimipäivät tänään

sovellus, joka kertoo paitsi nimipäivät myös kuvailee nimien historiaa. Mukana on mielenkiintoista tietoa nimestä, jota itse kannat tai jonka olet antanut lapsellesi. Viime aikoina lapset ovat saaneet ainutlaatuisia ja uusia nimiä. Pihapiirissä ei temmelläkään viittä Villeä ja kolmea Tiinaa. 

Nimipäivät löytyvät nimipäiväkalenterista. Nimipäivä on samana päivänä joka vuosi kuten 5.10. Inka ja Inkeri.
Uudet nimet kalenteriin merkitsee Helsingin yliopisto. Jos omaa nimeä ei löydy nimipäiväkalenterista, niin nimipäiväänsä voi viettää milloin tahansa. Voidaan katsoa, löytyykö jokin kastenimistä kalenterista. Sen mukaisesti voidaan juhlia ensimmäistä nimeä.

Nimipäivät kalenterissa

Jotta nimi näkyisi nimipäiväkalenterissa, on sen oltava riittävän yleinen. Uniikki nimi jää ilman vakiintunutta nimipäivää, vaikkakaan itse nimipäivän viettoon sen ei tarvitse vaikuttaa. Nimi voi löytyä myös muusta kuin suomalaisesta kalenterista, kuten suomenruotsalaisesta, ortodoksisesta tai saamelaisesta kalenterista. Myös eläimillä on omia nimipäiväkalentereita.

Nimipäivän juhlinta on uskonnollista alkuperää ja perustuu keskiaikaiseen pyhimyskulttiin. Suomessa nimipäiviä on vietetty jo satojen vuosien ajan, joten kyseessä on vanha perinne. Kristilliset nimet saivat seurakseen ei-kristillisiä nimiä 1800-luvun aikana.
 

Uusia nimiä mukaan

 
Uusimpia nimiä suomalaisessa kalenterissa ovat kansainvälinen Stella, mystinen Saaga ja sisukas Sisu. Kenties laulaja Robinilla on ollut vaikutusta asiaan, koska myös Robin-nimi on mukana kalenterissa.

Nimipäivät tänään on palvelu, joka pitää sinut ajan tasalla suomalaisista nimistä.

UUTUUS: SOITTOPYYNTÖ

Nyt voit halutessasi jättää soittopyynnön valitsemallesi tietäjälle - valitsemasi tietäjä soittaa sinulle.


Soittopyyntö on helppo ja edullinen tapa tavoittaa haluamasi tietäjä.

Lisätietoja: Jätä Soittopyyntö -sivulta.Tutustu myös kirjallisiin tulkintoihin osoitteessa: tulkinta.fi -sivustolla.