Hannamari Lahtinen

Tulkitsija ja parisuhdeneuvoja

Sari Marjaana

Selvänäkijä, ennustaja ja meedio

Bea Blohm

Selvänäkijä

Kati Laine

Tarot- ja enkelikortit, heiluri, intuitio ja kaukoparantaminen

Aada Ramsu

Ennustaja, joka tuntee riimut ja numerot

Helena Tiira

Kaukohoidot, Reiki-energia ja korttien viestit

Kaisa Koskinen

Tunnetyöskentely, ennustaminen ja selvänäkö

Serena Sirius

Tarot-tulkinnat, enkelikorttitulkinnat ja kaukoreikihoito

Seija Lahti

Selvänäkijä ja henkinen auttaja

Anni Marketta

Kaukoparantaja ja ennustaja

Johanna Mäenpää

Selvänäkijä, ennustaja ja Tarot-tulkitsija

Aava Aalto

Numerologi ja selvänäkijä

Niina Maarit

Intuitiivinen selvänäkijä, Tarot-tulkitsija ja unien tulkitsija

Piia-Maria Alho

meedio, selvänäkijä, parantaja

Agatha Seine

Selvänäkijä

Tiina Kallio

Astrologi ja parisuhdeneuvoja

Tarja Kronqvist

Selvänäkijä ja parantaja

Sanna Kujanen

Selvänäkijä, meedio ja unientulkitsija

Saga Malmi

Enkelivaloselvänäkijä

Saara Rautio

Selvänäkijä

Siralli Hyvärinen

Selvänäkijä

Suvi Lempinen

Tarot-tulkitsija ja selvänäkijä

Assi Lumenvirta

Selvänäkijä

Miina Valtonen

Selvänäkijä, meedio ja parantaja

Malla Törmälä

Selvänäkijä

Manta Tiihonen

Selvänäkijä ja parisuhdeneuvoja

Ilona Niittymäki

Selvänäkijä, meedio ja parantaja

Hannele Ranta

Selvänäkijä, tarot-tulkitsija ja unien tulkitsija

Eini Launonen

Tarot-tulkitsija, parisuhdeneuvonta, Reiki energiahoidot

Tarja Suorsa

Tarot-tulkitsija ja selvänäkijä

Jouni Rapo

Selvänäkijä, parisuhdeneuvoja ja parantaja

Vera Valomeri

Selvänäkijä ja parantaja

Angelika Rosewood

Numerologi, Reiki-energiahoitaja ja unien tulkitsija

Carita Eklund

Selvänäkijä, unien tulkitsija ja energiahoitaja

Näytä kaikki tietäjät

Nimipäiviä tänään 23.07.2021 viettää
Oili ja Olga


Oili

Oili on suomalainen naisen etunimi. Se on muunnos venäläisperäisestä nimestä Olga, joka puolestaan on muunnos pohjoismaisesta nimestä Helga (pyhä). Nimen suurin suosio oli 1930-1950-luvuilla ja Suomen almanakassa Oili on ollut vuodesta 1929 lähtien. Vuoden 2009 loppuun mennessä Väestörekisterikeskuksen mukaan Oili-nimen on saanut 4 536 naista ja muutama mies.

Nimen historia:

Muunnelmia: Oilikki, Olga, Helka Ulkomaisia vastineita: Helga, Helka Nimen alkuperä: Olga Ensimmäiset Oili nimen saaneet ovat 1800-luvun loppupuolelta. Suosituimmillaan Oili oli 1930-1950 luvuilla. 2000-luvulle mentäessä Oili on ollut harvinainen nimivalinta lapselle. Lempinimet: Oikku, Oippa, Oltsu, Oiska, Oitsu mm. Tunnettuja suomalaisia: Oili Komonen, kirjailija Oili Korkeamäki, kansatieteilijä Oili Mäki, taiteilija Oili Suomi, poliitikko (SKDL) Oili Suominen, suomentaja


Olga

Olga on venäläinen muunnos vanhasta pohjoismaisesta nimestä Helga. Nimen alkuperä juontaa muinaisskandinaaviseen sanaan helagher, joka merkitsee pyhää tai varottavaa. Venäjän ruhtinas Igor Rurikovitsin (k. 945) puoliso oli nimeltään Olga (k. 969), hän oli ensimmäisiä kristinuskoon kääntyneitä venäläisiä. Ordodoksinen kirkko viettää hänen muistopäivää 11. heinäkuuta. Ensimmäisen kerran Olga oli almanakassa vuodet 1868-1928, jonka jälkeen nimi otettiin uudestaan almanakkaamme vuonna 1964. Nimestä Olga tavataan myös harvinaisempi kirjoitusasu Olka. Suomessakin nimi Olga oli käytössä jo 1800-luvulla. Vuoden 2009 loppuun mennessä nimi on annettu 21 797 naiselle ja noin 10 miehelle. Noin kaksi kolmasosaa heistä on syntynyt ennen vuotta 1920, mutta 2000-luvullakin nimi on annettu lähes 800 tytölle.

Nimen historia:

Muunnelmia: Oili, Olja, Olka Ulkomaisia vastineita: Helga, Helka Nimen alkuperä: muinaisskandinaavinen sana helagher, joka tarkoittaa pyhää tai varottavaa. Lempinimet: Oge, Oltsu, Olggis mm. Tunnettuja suomalaisia: Olga Ahtinen, suomalainen jalkapalloilija Olga Aikala, suomalainen kelloseppä Olga Aspelin, suomalainen kirjallisuuden kääntäjä Olga ja muut Venäjän keisarillisen perheen nimet olivat yleisiä Suomessa autonomian aikaan. Itä-Suomessa Olga oli varsinkin alussa suosittu, mutta 1800-luvun lopussa nimen suosio levisi koko maahan. 1900-luvun aikana Olga nimen sai noin 12 000 henkilöä. Nimi on hyvin yleinen varsinkin Venäjällä, mutta myös muissa Itä-Euroopan maissa. Olga ja Helga ovat miespuolisten Olegin ja Helgen sisarnimiä. Hallitsijasukujen jäseniä: Olga, Kiovan Venäjän ruhtinatar 945–962 Olga Fjodorovna, suuriruhtinatar, Badenin prinsessa, suuriruhtinas Mihail Nikolajevitš Romanovin puoliso. Olga Palei, suuriruhtinas Pavel Aleksandrovitš Romanovin toinen puoliso, keisari Aleksanteri II:n mini Olga Aleksandrovna Romanova, keisari Aleksanteri III:n nuorin tytär Olga Nikolajevna Romanova, keisari Nikolai II:n vanhin tytär Olga Pavlovna Romanova, keisari Paavali I:n tytär Kuvitteellisia Olgia: Olga Ankanpää, Mummo Ankan äiti Don Rosan laatimassa sukupuussa Olga Gurlukovich, pelisarjassa Metal Gear Solid 2: Sons of Liberty Olga, sarjakuvahahmo, Kippari-Kallen tyttöystävä Olga, Irinan kappaleessa Kissa pakkasessa esiintyvä kissa. Muuta: Kata Tjuta, kivimuodostuma Australian Pohjoisterritoriossa, tunnetaan myös nimillä Mount Olga ja The Olgas


Aurinko nousee laskee
Helsinki 04:39 22:14
Jyvaskylä 04:17 22:29
Oulu 03:39 23:05
Utsjoki 02:00 02:00

Nimipäivät tänään

on sovellus, joka kertoo paitsi nimipäivät myös kuvailee nimen historiaa. Mukana on mielenkiintoista tietoa nimestä, jota itse kannat tai jonka olet antanut lapsellesi.

Nimipäivät löytyvät nimipäiväkalenterista. Nimipäivä on samana päivänä joka vuosi. Uudet nimet kalenteriin merkitsee Helsingin yliopisto. Jos omaa nimeä ei löydy nimipäiväkalenterista, katso, löytyykö jokin kastenimistä kalenterista. Sen mukaisesti voidaan juhlia myös ensimmäistä nimeä.

 

Nimipäivät kalenterissa

Jotta nimi näkyisi nimipäiväkalenterissa, on sen oltava yleinen. Nimi voi löytyä myös muusta kuin suomalaisesta kalenterista kuten suomenruotsalaisesta, ortodoksisesta tai saamelaisesta kalenterista. Myös eläimillä on nykyään omia nimipäiväkalentereita. Nimipäivän juhlinta on uskonnollista alkuperää ja perustuu keskiaikaiseen pyhimyskulttiin, joten kyseessä on vanha perinne. Kristilliset nimet alkoivat saada seurakseen ei-kristillisiä nimiä 1800-luvulta alkaen.

 

Uusimmat artikkelit

Lue artikkeleita

UUTUUS: SOITTOPYYNTÖ

Nyt voit halutessasi jättää soittopyynnön valitsemallesi tietäjälle - valitsemasi tietäjä soittaa sinulle.


Soittopyyntö on helppo ja edullinen tapa tavoittaa haluamasi tietäjä.

Lisätietoja: Jätä Soittopyyntö -sivulta.Tutustu myös kirjallisiin tulkintoihin osoitteessa: tulkinta.fi -sivustolla.