Helen Majvind

Selvänäkijä, auttaja ja muutosvalmentaja

Kaisa Koskinen

Tunnetyöskentely, ennustaminen ja selvänäkö

Serena Sirius

Tarot-tulkinnat, enkelikortti tulkinnat ja kaukoreikihoito

Seija Lahti

Selvänäkijä ja henkinen auttaja

Anni Marketta

Kaukoparantaja ja ennustaja

Johanna Mäenpää

Selvänäkijä, ennustaja ja Tarot-tulkitsija

Aava Aalto

Numerologi ja selvänäkijä

Niina Maarit

Intuitiivinen selvänäkijä, Tarot-tulkitsija ja Unien tulkitsija

Piia-Maria Alho

meedio, selvänäkijä, parantaja

Agatha Seine

Selvänäkijä

Irene Purhonen

Tarot-tulkitsija, parisuhdeneuvoja, reikihoitaja ja chakrojen puhdistus

Anne Kuosmanen

Selvänäkijä

Anu Tähti

Hoitaja, selvänäkijä ja kanava

Tiina Kallio

Astrologi ja parisuhdeneuvoja

Tarja Kronqvist

Selvänäkijä ja parantaja

Sanna Kujanen

Selvänäkijä ja unientulkitsija

Saga Malmi

Selvänäkijä ja parantaja (EnkelivaloSelvänäkijä) sekä intuitiivinen näkijä

Saara Rautio

Selvänäkijä

Siralli Hyvärinen

Selvänäkijä

Suvi Lempinen

Tarot-tulkitsija ja selvänäkijä

Assi Lumenvirta

Selvänäkijä

Miina Valtonen

Selvänäkijä, meedio ja parantaja

Malla Törmälä

Selvänäkijä

Manta Tiihonen

Selvänäkijä ja parisuhdeneuvoja

Ilona Niittymäki

Selvänäkijä, meedio ja parantaja

Hannele Ranta

Selvänäkijä, tarot-tulkitsija ja unien tulkitsija

Elise Vänni

Selvänäkijä, parisuhdeneuvoja ja tarottulkitsija

Eini Launonen

Tarot-tulkitsija, parisuhdeneuvonta, Reiki energiahoidot

Tarja Suorsa

Tarot-tulkitsija ja selvänäkijä

Jouni Rapo

Selvänäkijä, parisuhdeneuvoja ja parantaja

Vera Valomeri

Selvänäkijä ja parantaja

Angelika Rosewood

Numerologi, Reiki-energiahoitaja ja unien tulkitsija

Carita Eklund

Selvänäkijä, unien tulkitsija ja energiahoitaja

Näytä kaikki tietäjät

Nimipäiviä tänään 23.07.2019 viettää
Leena, Leeni, Lenita, Matleena, Magdaleena, Malin ja Lena


Leena

Leena ja Lena ovat muun muassa Suomessa käytettyjä naisen etunimiä. Leenaa käytetään myös Virossa, Lenaa puolestaan muun muassa Skandinaviassa, Saksassa ja Venäjällä. Leena ja Lena ovat lyhennelmiä nimien Helena ja Magdalena eri versioista. Helenan taustalla on alun perin kreikkalainen nimi Helene, jonka alkuperä liittyy joko soihtuun tai kuuhun. Magdalenan hepreankielinen versio Magdalene puolestaan merkitsee Magdalasta kotoisin olevaa. Magdala oli kylä, jonka nimi tarkoittaa hepreaksi tornia. Vanhoissa Raamatun käännöksissä Magdalan Mariasta käytetään nimeä Maria Magdalena, ja koska nimi Leena on yleisesti käsitetty Magdalenan lyhentymäksi, on Leenan nimipäivä samana päivänä, 22. heinäkuuta, jota vanhastaan on pidetty Maria Magdalenan muistopäivänä. Vuoden 2009 heinäkuuhun mennessä Suomessa on rekisteröity 58 162 Leena-nimen saanutta henkilöä, joista yksi on mies. Vastaavasti Lena-nimi on annettu noin 2 321 naiselle. 1940- ja 1950-luvuilla Leena oli yksi suosituimmista tyttölapsille annetuista nimistä.

Nimen historia:

Muunnelmia: Leeni, Lenita Ulkomaisia vastineita: Lene, Leni Nimen alkuperä: Helen tai Madgalene Lempinimiä ovat mm.: Lennu, Leeni, Lepa, Lenttu. Kuuluisia Leenoja: Listan Leenat ovat suomalaisia. Leena Brusiin, Miss Suomi 1968 Leena Erkkilä, lasten- ja nuortenkirjailija Leena Eräsaari, organisaatioiden tutkija ja poliitikko Leena Harkimo, kansanedustaja Leena Hausbrandt, lääkäri ja tietokirjailija Leena Havunen, lentopalloilija Leena Hietamies, diakoni, toimittaja ja kirjailija


Leeni

Leeni on suomalainen naisen etunimi, joka on Leena nimen rinnakkaismuoto. Almanakkaan Leeni pääsi vuonna 1973. Molemmat nimet sekä Leeni, että myöskin Leena ovat suomalaisia muunnoksia nimestä Magdalena, joka merkitsee naista Magdalasta. Leeni nimeä on tavattu virallisena etunimenä muutamia kertoja jo 1800-luvulla. Suomessa on 1900-luvun alusta vuoden 2012 loppuun mennessä rekisteröity 479 Leeni-nimen saanutta naista ja alle viisi miestä.

Nimen historia:

Muunnelmia: Leena Ulkomaisia vastineita: Lena, Leni Nimen alkuperä: Magdalena Lempinimet: Lenni, Lennu, Lellu Kuuluisia Leenejä: Leeni-Maria Hovila, laulaja Leeni Ikonen, varatuomari, lastensuojeluasioista kirjoittanut tietokirjailija Leeni Tiirakari, kirjailija ja historian lehtori


Lenita

Lenita on Magdalenan (nainen Magdalasta) italialais-espanjalainen hellittelymuoto. Suomessa Lenita nimen oli saanut vain muutama tyttölapsi ennen 1900-luvun puoliväliä ja yksi tunnetuimmista lienee yrittäjä Lenita Airisto (s. 1937). Vuoteen 2006 mennessä Lenita nimen on saanut noin 600 tyttölasta. Almanakkaan Lenita pääsi vuonna 1973.

Nimen historia:

Muunnelmia: Lena, Leni Ulkomaisia vastineita: Lena Nimen alkuperä: Magdalena (nainen Magdalasta) Lempinimet: Lennu, Lentsu, Nita Tunnettuja suomalaisia: Lenita Airisto, diplomiekonomi, toimittaja, kirjailija, vuoden 1954 Suomen neito Lenita Toivakka, Kokoomuksen kansanedustaja ja ministeri


Matleena

Matleena on suomalainen naisen etunimi, josta on käytössä myös harvinaisempi muunnelma Mataleena. Nimi on muunnos kansainvälisestä naisennimestä Magdalena, joka merkitsee Magdala-nimisen kylän asukasta. Heprealainen kylännimi Magdala merkitsee tornia. Magdalena-nimen eri muunnelmineen on tehnyt suosituksi Raamatun Magdalan Maria, josta on käytetty monissa erikielisissä raamatunkäännöksissä, muun muassa vuoden 1938 raamatunsuomennoksessa nimeä Maria Magdalena. Suomessa Matleenan nimipäivä on 22. heinäkuuta, joka on vanhastaan ollut Magdalan Marian muistopäivä. Alun perin Matleenalla oli nimipäiväpaikka kalenterissa ensin vuosina 1890–1907 ja uudestaan 1929–1949. Vuonna 1950 Kustaa Vilkuna vaihtoi kalenteriin Matleena-nimen muotoon Mataleena, jossa se esiintyi vuoteen 1999 asti. Vuonna 2000 nimi vaihtui takaisin Matleenaksi. Samana päivänä on myös Leenan, Leenin ja Lenitan nimipäivä. Vuoden 2012 loppuun mennessä Suomessa on väestörekisteriin merkitty 3 310 Matleenaa ja noin 120 Mataleenaa.

Nimen historia:

Muunnelmia: Mataleena, Leena, Leeni, Lenita Ulkomaisia vastineita: Magdalena Nimen alkuperä: Magdalan asukas Lempinimet: Male, Mate, Matte, Mata mm. Tunnettuja suomalaisia: Matleena Fofonoff, koltansaamelainen käsityömestari Matleena Kuusniemi, näyttelijä Kuvitteellisia Matleenoja: Matleena Rintala, tv-sarjassa Salatut elämät


Aurinko nousee laskee
Helsinki 04:38 22:15
Jyvaskylä 04:15 22:30
Oulu 03:42 23:05
Utsjoki 02:00 02:00

Nimipäivät tänään

sovellus, joka kertoo paitsi nimipäivät myös kuvailee nimien historiaa. Mukana on mielenkiintoista tietoa nimestä, jota itse kannat tai jonka olet antanut lapsellesi. Viime aikoina lapset ovat saaneet ainutlaatuisia ja uusia nimiä. Pihapiirissä ei temmelläkään viittä Villeä ja kolmea Tiinaa. 

Nimipäivät löytyvät nimipäiväkalenterista. Nimipäivä on samana päivänä joka vuosi kuten 5.10. Inka ja Inkeri.
Uudet nimet kalenteriin merkitsee Helsingin yliopisto. Jos omaa nimeä ei löydy nimipäiväkalenterista, niin nimipäiväänsä voi viettää milloin tahansa. Voidaan katsoa, löytyykö jokin kastenimistä kalenterista. Sen mukaisesti voidaan juhlia ensimmäistä nimeä.

Nimipäivät kalenterissa

Jotta nimi näkyisi nimipäiväkalenterissa, on sen oltava riittävän yleinen. Uniikki nimi jää ilman vakiintunutta nimipäivää, vaikkakaan itse nimipäivän viettoon sen ei tarvitse vaikuttaa. Nimi voi löytyä myös muusta kuin suomalaisesta kalenterista, kuten suomenruotsalaisesta, ortodoksisesta tai saamelaisesta kalenterista. Myös eläimillä on omia nimipäiväkalentereita.

Nimipäivän juhlinta on uskonnollista alkuperää ja perustuu keskiaikaiseen pyhimyskulttiin. Suomessa nimipäiviä on vietetty jo satojen vuosien ajan, joten kyseessä on vanha perinne. Kristilliset nimet saivat seurakseen ei-kristillisiä nimiä 1800-luvun aikana.
 

Uusia nimiä mukaan

 
Uusimpia nimiä suomalaisessa kalenterissa ovat kansainvälinen Stella, mystinen Saaga ja sisukas Sisu. Kenties laulaja Robinilla on ollut vaikutusta asiaan, koska myös Robin-nimi on mukana kalenterissa.

Nimipäivät tänään on palvelu, joka pitää sinut ajan tasalla suomalaisista nimistä.

UUTUUS: SOITTOPYYNTÖ

Nyt voit halutessasi jättää soittopyynnön valitsemallesi tietäjälle - valitsemasi tietäjä soittaa sinulle.


Soittopyyntö on helppo ja edullinen tapa tavoittaa haluamasi tietäjä.

Lisätietoja: Jätä Soittopyyntö -sivulta.Tutustu myös kirjallisiin tulkintoihin osoitteessa: tulkinta.fi -sivustolla.