Kaisa Koskinen

Tunnetyöskentely, ennustaminen ja selvänäkö

Serena Sirius

Tarot-tulkinnat, enkelikortti tulkinnat ja kaukoreikihoito

Seija Lahti

Selvänäkijä ja henkinen auttaja

Aura Josefiina

Selvänäkijä ja ennustaja

Anni Marketta

Kaukoparantaja ja ennustaja

Johanna Mäenpää

Selvänäkijä, ennustaja ja Tarot-tulkitsija

Aava Aalto

Numerologi ja selvänäkijä

Niina Maarit

Intuitiivinen selvänäkijä, Tarot-tulkitsija ja Unien tulkitsija

Piia-Maria Alho

meedio, selvänäkijä, parantaja

Agatha Seine

Selvänäkijä

Irene Purhonen

Tarot-tulkitsija, parisuhdeneuvoja, reikihoitaja ja chakrojen puhdistus

Anne Kuosmanen

Selvänäkijä

Anu Tähti

Hoitaja, selvänäkijä ja kanava

Tiina Kallio

Astrologi ja parisuhdeneuvoja

Tarja Kronqvist

Selvänäkijä ja parantaja

Sanna Kujanen

Selvänäkijä ja unien tulkitsija

Saga Malmi

Selvänäkijä ja parantaja (kaukoparannus)

Saara Rautio

Selvänäkijä

Siralli Hyvärinen

Selvänäkijä

Suvi Lempinen

Tarot-tulkitsija ja selvänäkijä

Assi Lumenvirta

Selvänäkijä

Miina Valtonen

Selvänäkijä, meedio ja parantaja

Malla Törmälä

Selvänäkijä

Manta Tiihonen

Selvänäkijä ja parisuhdeneuvoja

Jaana Hotakainen

Selvänäkijä

Ilona Niittymäki

Selvänäkijä, meedio ja parantaja

Hannele Ranta

Selvänäkijä, tarot-tulkitsija ja unien tulkitsija

Elise Vänni

Selvänäkijä, parisuhdeneuvoja ja tarottulkitsija

Eini Launonen

Tarot-tulkitsija, parisuhdeneuvonta, Reiki energiahoidot

Malla Mononen

Selvänäkijä, tarottulkitsija ja unien tulkitsija

Tarja Suorsa

Tarot-tulkitsija ja selvänäkijä

Jouni Rapo

Selvänäkijä, parisuhdeneuvoja ja parantaja

Vera Valomeri

Selvänäkijä ja parantaja

Angelika Rosewood

Numerologi, Reiki-energiahoitaja ja unien tulkitsija

Carita Eklund

Selvänäkijä, unien tulkitsija ja energiahoitaja

Näytä kaikki tietäjät

Nimipäiviä tänään 20.01.2019 viettää
Henna, Henni, Henriikka, Sebastian ja Fabian


Henna

Henna on lyhentymä länsisuomalaisesta nimestä Henrik, sisarnimistä Henriikka ja Henrietta. Nimen taustalta löytyy saksalaisperäinen Heinrich, jonka nimen osat merkitsevät ilmeisesti kotia ja mahtavaa. Henna on ollut myös Helenan ja Johannan lempinimenä. Nimen rinnakkaismuoto on harvinaisempi nimi Henni. Suomalaiseen almanakkaan nimi otettiin vuonna 1950. Henna nimeä on kuitenkin tavattu jo 1800-luvun lopussa, mutta suosituin se oli 1980-1990 luvuilla.

Nimen historia:

Henna voi tarkoittaa ainakin seuraavia asioita: Henna, väriaine Henna, naisen nimi Henna, kylä Orimattilassa Hennapensas (Lawsonia inermis). Lempinimiä ovat mm.: Hemppa, Hemuli, Hena, Hende. Tunnettuja suomalaisia: Henna Raita


Henni

Henni on Hennan rinnakkaismuoto ja molemmat ovat lähtöisin Henriikasta ja Henrietasta. Nimien miespuolisia vastineita ovat mm. Henri, Henrik ja kaikkien näiden lähtökohtana on ollut saksalainen Heinrich. Henni nimeä on tavattu Suomessa virallisena etunimenä jo 1800-luvun lopussa. Vuosisadan lopussa ja 1900-luvun alkupuolella nimeä annettiin myös miehille, joskin hyvin vähän. Almanakkaan Henni pääsi vuonna 1973 ja se alkoi yleistyä 1900-luvun lopussa. Kaikkiaan Henni nimi annettiin 1900-luvulla noin tuhat kertaa, joista yli puolet on syntynyt 1980-1990 luvuilla. 2000-luvun alussa nimi valittiin vuosittain pari kolmekymmentä kertaa.

Nimen historia:

Muunnelmia: Henna Ulkomaisia vastineita: - Nimen alkuperä: Henriikka Vuoteen 2009 loppuun mennessä Väestörekisterikeskuksen mukaan Suomessa on kaikkiaan ollut kirjoilla 1 298 Henni-nimistä naista ja noin 20 miestä. Lempinimet: Hemppa, Hennis, Hennu, Hensku, Hensu, Henu Tunnettuja suomalaisia: Henni Malinen, jalkapalloilija Henni-Liisa Stam, näyttelijä ja ääninäyttelijä Henny Waljus, näyttelijä


Henriikka

Henriikka ja Henrika ovat naisen etunimiä. Henrik-nimen naispuolisia vastineita. Henriikka on nimen suomenkielinen muoto, useissa muissa kielissä on käytössä muoto Henrika tai Henrica. Henriikan nimipäivä on Suomessa suomenkielisessä kalenterissa 19. tammikuuta samoin kuin Henrikinkin, ja sama päivä on myös suomenruotsalaisessa kalenterissa Henrikan nimipäivä. Ennen vuotta 2010 Henriikan nimipäivä oli päivää myöhemmin, 20. tammikuuta. Suomessa nimi Henriikka on 1900-luvun alusta vuoden 2009 loppuun mennessä annettu 5910 ja Henrika 1453 henkilölle, jotka kaikki ovat naisia. Nimestä ovat kehittyneet etunimet Henna, Henni ja Riikka. Almanakkaan Henriikka pääsi vuonna 1984.

Nimen historia:

Muunnelmia: Henna, Riikka Ulkomaisia vastineita: - Nimen alkuperä: Henrik Lempinimet: Heka, Hekku, Hene, Hentta mm. Tunnettuja suomalaisia: Henriikka Salo, suomalainen näyttelijä Henriikka Tavi, suomalainen kirjailija Henrika Andersson, suomalainen näyttelijä


Sebastian

Sebastian on alkujaan kreikkalais-latinalainen miehen etunimi. Nimi merkitsee Sebasten asukasta. Vanhalla ajalla Sebaste oli Vähässä-Aasiassa sijainnut kaupunki, jonka nimi tuli kunnoitettavaa tarkoittavasta kreikan kielen sanasta sebastos ja oli samalla käännös keisari Augustuksen nimestä. Nimen on tehnyt laajalti suosituksi varsinkin Pyhä Sebastianus, kristillinen marttyyri, jonka muistopäivä 20. tammikuuta on Suomessakin nykyään (vuodesta 2010 lähtien) Sebastianin nimipäivä. Suomessa nimi Sebastian oli 1900-luvun alkupuolella varsin harvinainen, mutta on 1960-luvulta lähtien yleistynyt. Vuoden 2014 loppuun mennessä nimi oli annettu 14 000 henkilölle. Suomalaisessa almanakassa Sebastian on ollut 1700-luvulta lähtien. Sukunimi Pastinen on johdettu aikoinaan nimestä Sebastian.

Nimen historia:

Muunnelmia: Ulkomaisia vastineita: Sebastianus, Sebastianos, Sébastien Nimen alkuperä: Sebasten kaupunki Vähässä-Aasiassa Sebastian on hyvin yleinen nimi etenkin 1990-luvulla syntyneiden suomenruotsalaisten keskuudessa ja tavallinen myös nuoremmilla. Esimerkkinä voidaan mainita, että vuonna 2005 se oli kaikista ruotsinkielisille annetuista nimistä sijalla 13 tilastojen mukaan. Suomenkielisillä Sebastian on ollut varsinkin jälkimmäisenä etunimenä valinnan kohteena nimenantajilla. Lempinimet: Basse, Seba, Sebu, Pasti, Sepu Tunnettuja suomalaisia: Sebastian Ahlgren, suomalainen laulaja, tangokuningas 1993 SebSebastian Gripenberg, suomalainen vapaaherra, arkkitehti, senaattori ja pankinjohtaja. Kuvitteellisia Sebastianeja: Sebastian, Mika Wickströmin samannimisen nuortenkirjan päähenkilö Sebastian Vuorela, (Sebastian Kuula, Stuba), tv-sarjassa Salatut elämät


Aurinko nousee laskee
Helsinki 09:01 16:01
Jyvaskylä 09:14 15:41
Oulu 09:43 15:14
Utsjoki 11:16 13:29

Nimipäivät tänään

sovellus, joka kertoo paitsi nimipäivät, myös kuvailee nimien historiaa. Mukana on mielenkiintoista tietoa nimestä, jota kenties itse kannat tai jonka olet antanut lapsellesi. Viime aikoina lapset ovat saaneet ainutlaatuisia ja toisistaan poikkeavia nimiä. Pihapiirissä ei enää temmellä kymmentä Villeä tai viittä Tiinaa. Suosituin nimikin esiintyy vain ani harvalla.

 
Nimipäivät löytyvät nimipäiväkalenterista. Nimipäivä on samana päivänä joka vuosi kuten 5.10. Inka ja Inkeri. Uudet nimet kalenteriin ujuttaa Helsingin yliopisto. Jos omaa nimeä ei ole nimipäiväkalenterissa, niin nimipäivät voidaan viettää milloin tahansa vuoden aikana. Voidaan katsoa lähinnä omaa nimeä oleva nimi tai katsoa, löytyykö toinen kastenimi kalenterista. Sen mukaisesti voidaan juhlia myös ensimmäistä nimeä.
 

Nimipäivät kalenterissa

Jotta nimi näkyisi nimipäiväkalenterissa, on sen oltava riittävän yleinen eli usealla sadalla ihmisellä. Uniikki nimi jää helposti ilman vakiintunutta nimipäivää, vaikkakaan itse nimipäivän viettoon sen ei tarvitse vaikuttaa. Nimi voi löytyä myös muusta kuin suomalaisesta kalenterista; esimerkiksi suomenruotsalaisesta, ortodoksisesta tai saamelaisesta. Myös eläimillä on omia nimipäiväkalentereita.

 
Nimipäivän juhlinta on uskonnollista alkuperää ja perustuu keskiaikaiseen pyhimyskulttiin. Suomessa nimipäiviä on vietetty jo satojen vuosien ajan, joten kyseessä on vanha perinne. Kristilliset nimet saivat seurakseen ei-kristillisiä nimiä 1800-luvun aikana.

Jostakin nimestä voi vuosien aikana tulla niin suosittu, että se saa oman päivänsä nimipäiväkalenterista. Uusimpia nimiä suomalaisessa kalenterissa ovat kansainvälinen Stella, mystinen Saaga, sisukas Sisu ja paras kaveri Peetu. Kenties laulaja Robinilla on ollut vaikutusta asiaan, koska myös Robin-nimi on mukana kalenterissa (2015).

 

Nimipäivät tänään on palvelu, joka pitää sinut ajan tasalla suomalaisista nimistä.

Uusimmat artikkelit

Lue artikkeleita

UUTUUS: SOITTOPYYNTÖ

Nyt voit halutessasi jättää soittopyynnön valitsemallesi tietäjälle - valitsemasi tietäjä soittaa sinulle.


Soittopyyntö on helppo ja edullinen tapa tavoittaa haluamasi tietäjä.

Lisätietoja: Jätä Soittopyyntö -sivulta.Tutustu myös kirjallisiin tulkintoihin osoitteessa: tulkinta.fi -sivustolla.