Aada Ramsu

Ennustaja, riimut ja numerot

Helena Tiira

Kaukohoidot, reiki energia ja korttien viestit

Kaisa Koskinen

Tunnetyöskentely, ennustaminen ja selvänäkö

Serena Sirius

Tarot-tulkinnat, enkelikortti tulkinnat ja kaukoreikihoito

Seija Lahti

Selvänäkijä ja henkinen auttaja

Anni Marketta

Kaukoparantaja ja ennustaja

Johanna Mäenpää

Selvänäkijä, ennustaja ja Tarot-tulkitsija

Aava Aalto

Numerologi ja selvänäkijä

Niina Maarit

Intuitiivinen selvänäkijä, Tarot-tulkitsija ja unien tulkitsija

Agatha Seine

Selvänäkijä

Irene Purhonen

Tarot-tulkitsija, parisuhdeneuvoja, reikihoitaja ja chakrojen puhdistus

Anne Kuosmanen

Selvänäkijä

Anu Tähti

Hoitaja, selvänäkijä ja kanava

Tiina Kallio

Astrologi ja parisuhdeneuvoja

Tarja Kronqvist

Selvänäkijä ja parantaja

Sanna Kujanen

Selvänäkijä ja unientulkitsija

Saga Malmi

EnkelivaloSelvänäkijä

Saara Rautio

Selvänäkijä

Siralli Hyvärinen

Selvänäkijä

Suvi Lempinen

Tarot-tulkitsija ja selvänäkijä

Assi Lumenvirta

Selvänäkijä

Miina Valtonen

Selvänäkijä, meedio ja parantaja

Malla Törmälä

Selvänäkijä

Manta Tiihonen

Selvänäkijä ja parisuhdeneuvoja

Ilona Niittymäki

Selvänäkijä, meedio ja parantaja

Hannele Ranta

Selvänäkijä, tarot-tulkitsija ja unien tulkitsija

Elise Vänni

Selvänäkijä, parisuhdeneuvoja ja tarottulkitsija

Eini Launonen

Tarot-tulkitsija, parisuhdeneuvonta, Reiki energiahoidot

Tarja Suorsa

Tarot-tulkitsija ja selvänäkijä

Jouni Rapo

Selvänäkijä, parisuhdeneuvoja ja parantaja

Vera Valomeri

Selvänäkijä ja parantaja

Angelika Rosewood

Numerologi, Reiki-energiahoitaja ja unien tulkitsija

Carita Eklund

Selvänäkijä, unien tulkitsija ja energiahoitaja

Näytä kaikki tietäjät

Nimipäiviä tänään 28.01.2020 viettää
Kaarlo, Kalle, Kaarle, Mies, Karl ja Carola


Kaarlo

Kaarlo on miehen etunimi. Kaarlo on suomalainen muunnelma pohjoismaisesta nimestä Karl, joka myös on ollut aina suositumpi nimi kuin Kaarle. Almanakkaan Kaarlo on otettu vuonna 1897. Kaarlo oli yleinen miehennimi koko 1900-luvun alkupuolen ajan ja parhaimmillaan 1910-1920-luvuilla se ylsi jopa 25 suosituimman ensimmäisen etunimen joukkoon. Vuosisadan jälkipuolella nimen kannatus laski ja 2000-luvun alkupuolella se ei myöskään näytä olevan kasvussa. Nimestä on varsinkin 2000-luvulla ollut harvinaisena käytössä muoto Karlo.

Nimen historia:

Muunnelmia: Kaarle, Kalle, Karlo Ulkomaisia vastineita: Carolus, Karl, Carl, Charles, Carlo, Carlos Nimen alkuperä: germaaninen charal, vapaa talonpoikainen mies Väestörekisterikeskuksen mukaan nimi Kaarlo on Suomessa annettu vuoden 2009 loppuun mennessä 26 429 miehelle ja alle 15 naiselle. Lempinimet Kake, Kale Kalle, Kassu Tunnettuja suomalaisia: Kaarlo Bergholm, Kaarlo Kangasniemi, Kaarlo Sarkia, Kaarlo Juho (oik. Carl Johan) Ståhlberg Kuvitteellisia Kaarloja: Mainostoimittaja Kaarlo Oskari Vatanen, Arto Paasilinnan romaanissa Jäniksen vuosi (1975); Risto Jarvan elokuvassa (1977) Antti Litjan roolihahmo


Nimen historia:


Kaarle

Kaarle on miehen etunimi. Nimi on muunnelma pohjoismaisesta Karlista ja pohjautuu täten vanhaan germaaniseen vapaata talonpoikaa merkitsevään sanaan charal. Muoto Caarle on esiintynyt Suomen almanakassa jo 1600-luvulla ja Kaarle pääsi almanakkaan vuonna 1890. Nimi oli varsin suosittu 1900-luvun alkuvuosikymmeninä, jolloin sen sai paissakymmenessä vuodessa noin 3000 henkilöä. Tämän jälkeen kannatus on ollut selvässä laskussa ja esim. vuonna 2005 Kaarle nimen sai vain kymmenen poikaa. Kaarle nimen vastineita eri kielissä: Charles (Englanti, Ranska) Carl (Ruotsi, Norja, Tanska) Carlo (Italia) Carlos (Portugali, Espanja) Carol (Romania) Carolus (latina) Karl (Saksa, Ruotsi, Norja, Tanska) Karel (Tšekki, Hollanti) Karol (Puola) Karoly (Unkari) Siarl (kymri)

Nimen historia:

Muunnelmia: Kaarlo, Kalle, Karlo Ulkomaisia vastineita: Carolus, Karl, Carl, Charles, Carlo Nimen alkuperä: germaaninen charal, vapaa talonpoikainen mies Väestörekisterikeskuksen mukaan nimi Kaarle on Suomessa annettu 1900-luvun alusta vuoden 2009 loppuun mennessä 4 510 henkilölle. Nimi eri muunnelmineen on keskiajalta saakka ollut yleinen monien Euroopan maiden hallitsijoilla. Suomen kielessä nimeä Kaarle käytetään vakiintuneesti monista hallitsijoista, joiden varsinaisena nimenä on ollut jokin tämän nimen muunkielinen vastine, esimerkiksi Carolus, Charles tai Karl. Lempinimet: Kalle, Kassu Tunnettuja suomalaisia mm.: Kaarle Alfred Castrén, historiantutkija Kaarle Ekholm, voimistelija Kaarle Ellilä, suomalainen poliitikko ja ministeri (Maalaisliitto) Kaarle Ervasti, suomalainen antikvaarinen kirjakauppias Kaarle Aksel Gottlund (Carl Axel Gottlund), suomalainen runoilija ja professori Kaarle Jaakko Gummerus (Karl Jakob Gummerus), kustannustoimittaja


Mies

Nimi Mies ei ole syntynyt itsenäisesti vastaavasta yleiskielen sanasta mies, vaan se on käännetty ruotsalaisesta nimestä Karl, joka on alunperin tarkoittanut vapaata talonpoikaista miestä. Nykyruotsin sana karl tarkoittaa miestä. Mies otettiin almanakkaan vuonna 1929. On erittäin harvinainen etunimi.

Nimen historia:

Vuoteen 2006 mennessä sen on saanut noin 170 poikaa, joista melkein puolet on nimetty kuitenkin 1920-1930 luvuilla. Nykyisin Mies nimen yleisempi etunimivalinta on Poika, joiksi on nimetty noin 120 suomalaista samoin kuin Tyttö nimi on rekisteröity parikymmentä kertaa. Etunimi Nainen on toistaiseksi tuntematon.


Aurinko nousee laskee
Helsinki 08:45 16:20
Jyvaskylä 08:56 16:02
Oulu 09:20 15:40
Utsjoki 10:23 14:26

Nimipäivät tänään

sovellus, joka kertoo paitsi nimipäivät myös kuvailee nimien historiaa. Mukana on mielenkiintoista tietoa nimestä, jota itse kannat tai jonka olet antanut lapsellesi. Viime aikoina lapset ovat saaneet ainutlaatuisia ja uusia nimiä. Pihapiirissä ei temmelläkään viittä Villeä ja kolmea Tiinaa. 

Nimipäivät löytyvät nimipäiväkalenterista. Nimipäivä on samana päivänä joka vuosi kuten 5.10. Inka ja Inkeri.
Uudet nimet kalenteriin merkitsee Helsingin yliopisto. Jos omaa nimeä ei löydy nimipäiväkalenterista, niin nimipäiväänsä voi viettää milloin tahansa. Voidaan katsoa, löytyykö jokin kastenimistä kalenterista. Sen mukaisesti voidaan juhlia ensimmäistä nimeä.

Nimipäivät kalenterissa

Jotta nimi näkyisi nimipäiväkalenterissa, on sen oltava riittävän yleinen. Uniikki nimi jää ilman vakiintunutta nimipäivää, vaikkakaan itse nimipäivän viettoon sen ei tarvitse vaikuttaa. Nimi voi löytyä myös muusta kuin suomalaisesta kalenterista, kuten suomenruotsalaisesta, ortodoksisesta tai saamelaisesta kalenterista. Myös eläimillä on omia nimipäiväkalentereita.

Nimipäivän juhlinta on uskonnollista alkuperää ja perustuu keskiaikaiseen pyhimyskulttiin. Suomessa nimipäiviä on vietetty jo satojen vuosien ajan, joten kyseessä on vanha perinne. Kristilliset nimet saivat seurakseen ei-kristillisiä nimiä 1800-luvun aikana.
 

Uusia nimiä mukaan

 
Uusimpia nimiä suomalaisessa kalenterissa ovat kansainvälinen Stella, mystinen Saaga ja sisukas Sisu. Kenties laulaja Robinilla on ollut vaikutusta asiaan, koska myös Robin-nimi on mukana kalenterissa.

Nimipäivät tänään on palvelu, joka pitää sinut ajan tasalla suomalaisista nimistä.

UUTUUS: SOITTOPYYNTÖ

Nyt voit halutessasi jättää soittopyynnön valitsemallesi tietäjälle - valitsemasi tietäjä soittaa sinulle.


Soittopyyntö on helppo ja edullinen tapa tavoittaa haluamasi tietäjä.

Lisätietoja: Jätä Soittopyyntö -sivulta.Tutustu myös kirjallisiin tulkintoihin osoitteessa: tulkinta.fi -sivustolla.