Kaisa Koskinen

Tunnetyöskentely, ennustaminen ja selvänäkö

Serena Sirius

Tarot-tulkinnat, enkelikortti tulkinnat ja kaukoreikihoito

Seija Lahti

Selvänäkijä ja henkinen auttaja

Aura Josefiina

Selvänäkijä ja ennustaja

Anni Marketta

Kaukoparantaja ja ennustaja

Johanna Mäenpää

Selvänäkijä, ennustaja ja Tarot-tulkitsija

Aava Aalto

Numerologi ja selvänäkijä

Niina Maarit

Intuitiivinen selvänäkijä, Tarot-tulkitsija ja Unien tulkitsija

Piia-Maria Alho

meedio, selvänäkijä, parantaja

Agatha Seine

Selvänäkijä

Irene Purhonen

Tarot-tulkitsija, parisuhdeneuvoja, reikihoitaja ja chakrojen puhdistus

Anne Kuosmanen

Selvänäkijä

Anu Tähti

Hoitaja, selvänäkijä ja kanava

Tiina Kallio

Astrologi ja parisuhdeneuvoja

Tarja Kronqvist

Selvänäkijä ja parantaja

Sanna Kujanen

Selvänäkijä ja unien tulkitsija

Saga Malmi

Selvänäkijä ja parantaja (kaukoparannus)

Saara Rautio

Selvänäkijä

Siralli Hyvärinen

Selvänäkijä

Suvi Lempinen

Tarot-tulkitsija ja selvänäkijä

Assi Lumenvirta

Selvänäkijä

Miina Valtonen

Selvänäkijä, meedio ja parantaja

Malla Törmälä

Selvänäkijä

Manta Tiihonen

Selvänäkijä ja parisuhdeneuvoja

Ilona Niittymäki

Selvänäkijä, meedio ja parantaja

Hannele Ranta

Selvänäkijä, tarot-tulkitsija ja unien tulkitsija

Elise Vänni

Selvänäkijä, parisuhdeneuvoja ja tarottulkitsija

Eini Launonen

Tarot-tulkitsija, parisuhdeneuvonta, Reiki energiahoidot

Malla Mononen

Selvänäkijä, tarottulkitsija ja unien tulkitsija

Tarja Suorsa

Tarot-tulkitsija ja selvänäkijä

Jouni Rapo

Selvänäkijä, parisuhdeneuvoja ja parantaja

Vera Valomeri

Selvänäkijä ja parantaja

Angelika Rosewood

Numerologi, Reiki-energiahoitaja ja unien tulkitsija

Carita Eklund

Selvänäkijä, unien tulkitsija ja energiahoitaja

Näytä kaikki tietäjät

Terapeutit auttavat sinua parantumaan

Terapeutti ei ole ammattisuojattu nimike, joten kuka tahansa voi olla terapeutti. Valviran valvonnan alaisina on joitakin terapeuttinimikkeitä. Tästä syystä kuluttaja vastaa itse siitä, mitä terapeuttia tai terapiaa hän käyttää. Kyseessä voi olla niin enkeliterapeutti kuin psykoterapeutti. Jälkimmäisen koulutus kestää vähintään neljä vuotta ja pohjakoulutuksena on ylempi korkeakoulututkinto kuten psykologi tai teologi. Toisaalta aromaterapeutti tai enkeliterapeutti hoitaa hyvin erilaista tarvetta kuin psykoterapeutti, mistä syystä yhteistyö voi olla valttia. Enkeliterapeutti vastaa työllään ihmisen henkisen kehityksen tarpeeseen ja parhaimmillaan täydentää hoitokokonaisuutta. Kyse ei välttämättä ole vertailukelpoisesta asiasta, kun tarkastellaan perinteistä tai vaihtoehtoista terapiaa kuten aromaterapiaa ja puheterapiaa. Terapioita on todella erilaisia ja eri tarpeisiin.

Terapiaa haetaan nykyään paitsi itselle, myös parisuhteeseen sekä työyhteisöasioihin. Terapeutit palvelevat aina puolueettomasti eivätkä tee päätöksiä ihmisten puolesta. Terapioiden lähestymistavat vaihtelevat. Enkeliterapeutti voi tehdä kevythypnoosia enkelitapaamisin, siinä missä psykoterapeutti voi käyttää kognitiivista menetelmää. Ongelmat ovat erilaiset, samoin kuin ratkaisut. Toki on syytä pitää mielessä, että psykoterapeutti on rautainen alansa ammattilainen, joka on juurta jaksaen käynyt oman terapiansa. Eräs 50+ mies, käytyään psykoterapeuttikoulutuksen, totesi minulle, että nyt hän on vihdoinkin täysin vapaa. Se oli kuulemma hieno tunne. Tällaisia vapauden kokemuksia terapiat voivat juurikin antaa.

Toisia lohduttavat taivaalliset auttajat, toisia auttavat maalliset mietiskelijät. Terapiatarpeet voivat myös vaihdella ikäkausien ja elämäntilanteiden mukaan.

Tietävätkö terapeutit salaisuutesi?

Yleinen uskomus on, että terapeutit tietävät enemmän kuin muut ja jotenkin näkevät lävitse. Sama asia koskee itse asiassa selvänäkijöitä. Heidän pelätään näkevän liikaa ja lukevan ajatukset. Ongelmat eivät aina ole näkyvissä tai sitä, miltä ne näyttävät. Terapeutti toimii sen tiedon varassa, jota hän kartuttaa ja saa sinusta. Sana tuli ihmiseksi, ja sanoissa on paljon ihmistä, mutta ihminen on kokonaisuus. Eleet, ilmeet, käytöstavat, katsekontakti ja monet muut tekijät luovat mielikuvaa sinusta terapeutillesi tai selvänäkijällesi. Terapeutti onkin yleensä ihminen, jolla on hyvä ihmistuntemus tai vaisto, sekä kokemuksen tuoma lisä. Hän tietää, mistä on kyse, ennen kuin sinä tiedät. Hän myös auttaa sanoittamaan sitä, mille ei aiemmin ehkä ole löytynyt sanoja. Se, mikä on ollut vain epämääräinen möykky tai pahanolon tunne, tulee terapiassa ymmärrettäväksi. Kun ihminen ymmärtää tai tiedostaa, niin hän voi tehdä ymmärtäviä ja tiedostavia ratkaisuja; ei vain reagoida johonkin.

Vaihtoehtoisten terapioiden ongelma on se, ettei niitä valvota. Periaatteessa kuka tahansa voi alkaa terapeutiksi. Samoin kuin on valelääkäreitä, on valeterapeutteja. Onneksi tällaiset tapaukset ovat hyvin harvinaisia, eivätkä ne koske koko alaa, puhutaan sitten lääkärikunnasta, psykoterapeuteista tai enkeliterapeuteista. Jokainen vastuunsa tunteva ja ammattitaitoisesti toimiva ihminen toimii vastuullisesti ja aiheuttamatta tarkoituksellista vahinkoa. Psykoterapeutti kenties pystyy tunnistamaan asiakkaan todellisen hädän paljon paremmin kuin ei-asiantuntija, joka voi henkisyyden huumassa kertoa, että ongelmat johtuvat yksinomaan huonosta karmasta. Se taas ei ole kehittävää eikä suotavaa. Kaikessa terapiassa; jos se aiheuttaa ahdistusta, niin älä jatka.

Näin terapeutit parantavat

Terapian tarkoitus on aina ja kaikkialla tukea henkistä tai fyysistä terveyttä. Alun perin terapia-sana tarkoitti parantamista. Nyt tiedetään, että ihminen vaikuttaa myös itse omaan parantumiseensa. Tästä syystä positiivinen psykologia on nykyään niin suosittua. Terapeutit siis parantavat ja tervehdyttävät ihmistä, kun ihminen tarve ja terapian tarkoitus kohtaavat. Yksi hyötyy enkeliterapiasta, toinen psykoterapiasta.

Terapiasta voi hyötyä myös terve henkilö. Tunnistat terapian tehon lähinnä siitä, poistaako se vai lisääkö se ahdistusta. Tosin muutamien käyntien jälkeen olotila voi olla aika runneltu, mutta tarkasteltaessa terapian tehoa parin päivän tai kuukauden kuluttua, pitäisi olla havaittavissa hienoista valostumista sekä tulevaisuudentoivoa. Tosin eivät tähän kaikki virallisetkaan terapiat pysty, mutta niiden taustalla on kuitenkin vankka tutkimustieto, mikä myös tekee hyvää. Vaihtoehtoisten terapioiden tutkiminen on ollut hidasta ja aikaavievää rahoituksen puuttuessa sekä siksi, ettei hoitotuloksia voi aina mitata samalla mitalla kuin lääketieteessä.

 

Terapioista ja terapeuteista

Terapia pitäisi tehdä itselle mielekkääksi kokemukseksi. Se ei saisi olla liian repivää tai satuttavaa. Kun ihminen on rikkirevitty, niin hän tarvitsee ennen kaikkea sisäistä rauhaa. Tähän rauhoittumiseen taas enkeliterapia voi tuoda hyvän avun. Terapian tarkoituksena ei ole vain neuvoa tai antaa valmiita vastauksia. Enkeliterapia on tästä syystä lempeä hoitomuoto, joka voi kuljettaa ihmisen meditatiiviseen, rakastavaan ja parantavaan tilaan tai kokemukseen.
 
On myös hyvä huomata, että vakavat mielenterveyshäiriöt kuuluvat lääkärien ja psykiatrien alaan; eivät terapeuttien. Esimerkiksi psykoterapeutti ei voi määrätä lääkkeitä. Vaihtoehtoiset terapiat kuten enkeliterapia soveltuvat vain mieleltään suhteellisen terveille. Terapeuttien onkin oltava tarkkoja sen suhteen, miten he käyttävät sanoja, koska niillä voi rakentaa tai tuhota ihmistä sekä hänen tulevaisuuttaan. Vaihtoehtoterapeutti voi ohjata henkilön, jolla hän epäilee olevan mielenterveyshäiriön, hoitoon tukinet.net -sivuston kautta.
 
Terapeutit tai terapiat voivat parantaa vain siinä määrin, kun ne soveltuvat kullekin yksilölle ja vastaavat hänen henkisiä tarpeitaan. Tästä syystä yhdelle menestyksekäs terapia, voi olla toiselle suuri pettymys.

Kirjoja:
Hyvän elämän reseptit (Sanna Wikström) Erityisherkille ja stressaajille!
Kvanttifysiikasta energiahoitoihin (Johanna Blomqvist)
Lujasti lempeä (Maaret Kallio)
Mielen voima: mielen vaikutus terveyteen ja hyvinvointiin (Virolaisen veljekset)
Paranemisen avain (Alexander Loyd)
Parantavat energiat: myyttistä ja tutkittua tietoa täydentävistä hoidoista (Pauliina Aarva)

Uusimmat artikkelit

Lue artikkeleita

UUTUUS: SOITTOPYYNTÖ

Nyt voit halutessasi jättää soittopyynnön valitsemallesi tietäjälle - valitsemasi tietäjä soittaa sinulle.


Soittopyyntö on helppo ja edullinen tapa tavoittaa haluamasi tietäjä.

Lisätietoja: Jätä Soittopyyntö -sivulta.Tutustu myös kirjallisiin tulkintoihin osoitteessa: tulkinta.fi -sivustolla.